Jump to content
Sign in to follow this  
aloooj

30.11.2008. - Nedjelja

Recommended Posts

 

Roma-Fiorentina

 

 

Nedjelja 15:00. Jedan od najzanimljivijih dvoboja 14.kola nudi dvoboj 15. i 6. momcadi lige. Roma se konacno probudila te je nakon 5 izgubljenih utakmica zabiljezila 4 pobjede i jedan remi uz gol razliku 11:3. Fiorentina dolazi u Rim nakon potresnog 5. kola u LP gdje su izgubili od Lyona kod kuce 1:2 te izgubili sanse za prolazak u sljedeci krug LP-a. Roma docekuje Viole bez izostanaka kljucnih igraca dok kod Fiorentine nedostaju Donadel i Jorgensen. Inace u zadnjih 13 međusobnih ogleda Roma je zabiljezila 10 pobjeda, a tri su susreta zavrsena neodlucenim rezultatom. S obzirom na trenutnu formu Roma je favorit u ovom susretu.

 

 

Prijedlozi: Roma-Catania 1(2.0), za malo ofenzivnije igrace h0:1 1(3.6)

 

 

 

Atalanta-Lazio

 

 

Nedjelja 15:00. Dvoboj 10. i 5. momcadi lige. Tradicionalno na svom terenu neugodna Atalanta docekuje Lazio koji je 2 kola bez pobjede. Atalantin ucinak kod kuce je 4-1-1, a Laziov u gostima 3-0-3. Atalanti nedostaju Cigarini, Costinha i D'Agostino dok bi se Manzoni, Cisse, Cerci i Vieri trebali oporaviti do nedjelje. Lazio ne moze racunati na Matuzalema, Del Nera i Firmanija. Međusobni skor je 2-5-3. S obzirom na stanje obiju ekipa nerijesen rezultat je najrealnija opcija.

 

 

Prijedlozi: Atalanta-Lazio X(3.0)

 

 

 

Cagliari-Sampdoria

 

 

Nedjelja 15:00. Derbi dviju ekipa koje se nalaze na 14. i 15. mjestu. I jedna i druga ekipa su izrazito domace ekipe, tj. vecinu pozitivnih rezultata ostvaruju upravo na domacem terenu. Cagliari docekuje Sampdoriu nakon sto je u proslom kolu na veliko iznenađenje uzeo bod Napoliju u gostima i zasad je jedina ekipa koja je uskratila Napoliju sva 3 boda na njegovom terenu ove sezone. Sampdoria je nanizala 3 pobjede(Empoli, Lecce, Catania) te nakon toga remi u Kupu Uefe(1:1 sa Stuttgartom kod kuce) no vazna je cinjenica da je sve 3 pobjede ostvarila na domacem terenu. Rijetko koja ekipa se sa Sardinije vraca sa sva 3 boda pa sumnjam da ce to poci za rukom i Sampdoriji. Izostanci kod Cagliarija:Michele Canini, kod Sampdorije:Marco Padalino. Međusobni je skor 6-4-4.

 

 

Prijedlozi: Cagliari_Sampdoria 1(2.4) ili pak manje od 3 gola(1.75)

 

 

 

Genoa-Bologna

 

 

Nedjelja 15:00. Dvoboj 8. i 19. momcadi lige. Genoa je najuspjesniji domacin lige, nitko joj u dosadasnjih 6 domacih susreta nije uspio uzeti niti boda. S druge strane Bologna je jedna od najslabijih ekipa u Italiji te ce se boriti za ostanak u ligi. Genoi nedostaje Paro, a Bologni Volpi te Bombardini. Sve osim uvjerljive pobjede Genoe bilo bi veliko iznenađenje.

 

 

Prijedlog: h0:1 1(2.7)

 

 

 

Inter-Napoli

 

 

 

Nedjelja 15:00. Dvoboj lidera i cetvrtoplasirane momcadi lige. Inter nakon iznenađujućeg poraza u LP od Panathinaikosa trazi sva tri boda protiv Napolitanaca. Napoli je inace sasvim solidna ekipa sto potvrđuje i 4. mjesto, ali to nije ista ekipa kod kuce i u gostima te u ovoj utakmici ne bi smjelo biti vecih problema za Inter. U zadnjih 5 međusobnh susreta Inter je zabiljezio jednak broj pobjeda uz gol razliku 14:4. Kod Intera nema Chivua te Rivasa dok Napoli dolazi u punom sastavu u Milano.

 

 

Prijedlozi: Inter-Napoli 1(1.5) ili h0:1 X(3.4)

 

 

 

Siena-Torino

 

 

 

Nedjelja 15:00. Dvoboj 12. i 16. momcadi lige. Siena je u posljednjem kolu pobijedila davljenika Chievo 0:2 dok je Torino remizirao kod kuce sa favoriziranim Milanom 2:2. Dvije sasvim prosjecne ekipe trebale bi odigrati jednu sasvim prosjecnu utakmicu te je X najrealnija opcija. U zadnja 3 međusobna susreta i jedna i druga ekipa zabiljezile su po jednu pobjedu uz jedan neodluceni ishod. Inace i jedna i druga ekipa su skrte na pogocima pa ocekujem dosta tvrdu utakmicu bez puno pogodaka. Sieni nedostaju Codrea, Sansone i Eleftheropoulos dok Torinezima nema Malonge.

 

 

Prijedlozi: Siena-Torino X(2.95) ili manje od 3 gola(1.6)

 

 

 

Udinese-Chievo

 

 

Nedjelja 15:00. Dvoboj sedmoplasirane i posljednjeplasirane ekipe lige u kojem ne bi trebalo biti previse iznenađenja: sve osim uvjerljive pobjede Udinesea spada u domenu naucne fantastike. Chievo je zabiljezio 6 uzastopnih poraza uz gol razliku 1:10. Ni Udineseu ne cvjetaju ruze, naime posljednju pobjedu u ligi zabiljezio je prije tocno mjesec dana protiv Catanie. No, Chievo je idealan protivnik za podizanje samopouzdanja nakon nekolio neuspjesnih utakmica. Udineseu nedostaju: Pepe, Zapata, Tissone i Dornizzi dok kod Chieva nema Kerlona.

 

 

Prijedlozi: Udinese-Chievo h0:1 1(2.25) ili gost ne daje gol(2.25)

 

 

 

Palermo-Milan

 

 

Sredisnji dvoboj 14. kola talijanske Serie A igra se na Siciliji u nedjeljnom vecernjem terminu između 2. i 11. momcadi lige. Milan nakon gostovanja u Torinu ceka jos jedan neugodan mec protiv furioznih Sicilijanaca. Palermo je izrazito neugodan na svom terenu sto pokazuje skor 4-0-2(izgubili od Fiorentine i Intera), dok Milan nije izrazito uspjesan u gostima(2-3-1). Na ruku Sicilijancima ide i cinjenica da je Milan remizirao s Portsmouthom u Kupa Uefe(gubili 2:0 do 84. pa su Ronaldinho i Inzaghi u sudackoj nadoknadi nadoknade poravnali rezultat) pa ce sigurno biti jos malo uzdrmani te pod rezultatskim pritiskom. Sve u svemu bit ce to jako zanimljva utakmica s dosta pogodaka. Domacin docekuje Milan u punom sastavu dok kod gostiju nema Borriella, Neste, a upitan je i nastup Kake.

 

 

Prijedlozi:Palermo-Milan 1(3.75) ili 3 i vise golova(1.9)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Con venti quatro mila baaaci

oggi saprei perche' l'amooree

vuole ogni tanto mille baacii

mille carezze all'ora all'ooora...

 

Ponuda sa expekt.com:

Sat 08-11-29

18:00 Catania - US Lecce 1.85 3.10 4.95

20:30 Juventus FC - Reggina 1.30 4.95 11.00

Sun 08-11-30

15:00 AC Siena - Torino FC 2.20 3.00 3.60

15:00 Udinese - Chievo Verona 1.50 3.75 7.75

15:00 AS Roma - ACF Fiorentina 1.90 3.10 4.60

15:00 FC Internazionale - SSC Napoli 1.55 3.60 7.25

15:00 Genoa CFC - Bologna 1.60 3.40 7.00

15:00 Cagliari - UC Sampdoria 2.60 2.95 2.90

15:00 Atalanta - S.S. Lazio 2.60 2.95 2.90

20:30 US Palermo - AC Milan 3.50 3.10 2.20

 

"Probabili formazioni"

 

Evo i mene sa talijancima, biće drago Boži Sušecu da se to toliko prati. Sve usitno, veliki su to razbojnici (ne Sušeci, talijani). Čuvajte svoje bijele pare za crne dane. Kiša, hladno vrijeme za vikend.

AC Siena - Torino FC - zaslužena pobjeda Siene u Veroni iako su zabili golove iz penala. Ovo im je već peta-šesta dobra utakmica, kompaktni su kao ekipa, i dalje ih muči realizacija. Prvo poluvrijeme bolji, imali nekoliko šansi (Galloppa, Maccarone). Drugo izjednačeni, krenio je Chievo na pobjedu i nerješeno je moglo ostat samo slučajno. Odlično brani Curci, nije bez razloga u reprezentaciji. Zasluženo je Torino uzeo bod Milanu i tako je De Biasi zasad spasio guzicu. Manjak kvalitete su nadoknadili zalaganjem a pomogao je i sudac Farina. Dosta hrabro su počeli sa 4-4-2, Rubin u zadnju liniju a na njegovo mjesto Rosina. Dotični je na operirao po lijevoj strani, a u sredini je odlično odigrao Džemaili (najbolje ocjenjen). Siena je ipak ograničena ekipa, prema lajanju po novinama gosti dolaze po bodove, tip 2 AH(0/+0.5) 3/10 1.94, nerješeno nam je super.

Udinese - Chievo Verona - nerealan je rezultat iz Firenze za domaće. Ispromašivali su se 1. poluvrijeme, umjesto da povedu 2-0, drugo poluvrijeme se utakmica okrene i eto 3-1. Igrali su i sa 4 napadača ali do kraja još samo svako po gol. I bez 2 bitna igrača (Di Natale i Quagliarella) u prvih 11 to je odlično uigrana i jaka ekipa. Osim toga su financijski u plusu 8 miliona evra, troše na igrače 23 miliona a npr. Inter 180. Iako im je ovo treći poraz u nizu, o krizi nema ni govora. Previše poraza iz cuga ima Chievo. Slabo 1. poluvrijeme, Luciano je solo nešto pokušavao, 2. poluvrijeme imali neke šanse, sve skupa slabo. Udinese je odmarao u kupu velesajamskih gradova, nema više alibija i treba ići na pobjedu. Chievo isto tako, vjerujem da će i oni zabit bar gol, obojici fale najbitniji igrači u obrani, >2,5 gola 4/10 1.9 bwin, na expektu još nema ponude za golove.

AS Roma - ACF Fiorentina - bez puno potrošnje, muke i jurnjave je Roma prošla Lecce. Taddei, Brighi, Baptista i Totti se evidentno dižu, kapetan izjavljuje: "Ora e un'altra Roma". U evropi vratili CFR Cluj-u za onaj poraz na Olimpicu. Najbolje poluvrijeme dosad je odigrala Fiorentina sa Udinese-om u subotu, okrenili su utakmicu na svoju stranu, odlični Mutu, Montolivo i Frey. U srijedu navečer, dok je Blažičko prenosio Arsenal-Dinamo(K) tužno kao da je umro Edvard Kardelj, ispali su iz trke za ljigu prvaka. Sa Lyon-om su shvatili da ostanak u evropi ne ovisi samo o dobroj igri. Radili su greške u obrani i gubili balune na najgorim mjestima. Branič Dainelli out dva tjedna, Comotto kažnjen. Ovo je najbolje preskočit ali jedino što se meni sviđa je tip 2 1/10.

FC Internazionale - SSC Napoli - zaslužena pobjeda domaćih protiv Juventusa, Mourinho je poslao Quaresmu na klupu, Mancinija i Obinnu na tribinu, u sredini je igrao u rombu, uskočili su Adriano i Materazzi. Povratkom Samuela Inter je druga ekipa. I onda blokada u srijedu, startali su slično, drugo poluvrijeme prešli na 4-4-2 sa Quaresm-om, opet ništa, na kraju se igralo na paniku pa šta bude. Napoli je odigrao sa Cagliarijem kao seljačka radna zadruga. Na mahove, po sistemu lako ćemo, uglavnom preko Manninija i Hamsika na lijevoj strani. U 84. minuti Lavezzi pogodi iz slobodnog udarca i umjesto da smire utakmicu, u produžecima prime gol i odu 2 boda u 3 pičke lepe mat..ine. Fali tu iskustva u obrani, paničare i ne znaju igrat na rezultat. U ovoj utakmici sve ovisi o Interu. Napoli je ograničena ekipa, dolaze igrat na kontre. Stadion bi trebao biti pun, gostujući navijači imaju zabranu. Vidimo li Inter iz srijede onda je iznenađenje moguće. Krenu li od početka kao protiv Juventusa zabit će 3 komada bez problema. Mislim da je bliža ova druga varijanta, tip 1 AH(-1) 5/10 1.91.

Genoa CFC - Bologna - uzeli su domaći bod u Rimu a trebali su sva tri. Bili su bolji, nisu dali igrat Laziju, imali više šansi, falili penal i poništen im je čisti gol. Najbolji Palladino, odličan po desnoj strani. Fali Criscito u obrani (uskače Bocchetti) i Motta u sredini (oporavio se Milanetto). Dva bitna igrača Rossi i Jurić imaju kartone pa vjerojatno neće ulaziti u rizične startove jer je sljedeće kolo gradski derbi. Opet 1-1 Bologne ali je ta utakmica mogla završit i 5-5. Bolji 1. poluvrijeme, u drugome ih je Palermo nabio nazad, i oni su primili gol iz panike u produžecima. Volpi i Bombardini ne putuju u Genovu. Uprava pregovara o pojačanjima, a u tjednu su vođeni šeficom i sa nekoliko igrača bili kod kardinala Caffarre. Utopljenik se i za mantiju hvata. Genoa ima 3 utakmice kući, dosad učinak 100%, prosut će bodove negdje sigurno, gosti tvrdi, loše vrijeme, tip 2 AH(+0.5/+1) 4/10 2.03 i tip 2 1/10.

Cagliari - UC Sampdoria - ne može se reći da je Cagliari nezasluženo donio bod iz Napulja. Zabili su 2 gola, dobro su se branili na 0-0 i 1-1. Najbolji Lopez u obrani, Conti u sredini i Marchetti na golu. Četvrta pobjeda zaredom kući za Sampdoriju i eto ih na 16 bodova. To se poklopilo sa povratkom Belluccija, Cassano je opet u formi, na desnoj strani odličan Stankevicius. Imaju gadan raspored, nakon teške utakmice sa švabama (1-1) ide se na Sardiniju, u četvrtak možda ključna utakmica u Liege-u i onda za vikend gradski derbi. Četiri bitne utakmice u 10 dana. Tečajevi su realni, <2,5 je ništa, idemo na tip 2 AH(0) 2/10 2.03, gosti će igrat a domaći se nabit nazad kao protiv Fiorentine nekidan.

Atalanta - S.S. Lazio - još jedna lagano izgubljena utakmica u gostima za Atalantu. Primili su na brzinu 2 gola i tek onda pokušali nešto odigrat. Sa ovakvom igrom teško će izborit i opstanak, doduše fali im vrlo bitni igrač Cigarini. Vieri je već veteran a uhvatio je i gripu. U Laziju mogu biti zadovoljni bodom protiv Genove. Previše pasivni su igrači naprijed, lako ih se čuva. Pandev redovito izlazi na poluvrijeme (pokupio ozljedu u nedjelju) a umjesto njega ulazi Rocchi. Tako je bilo i ovaj put i tek se tada osjetila živost. Rocchi očigledno nije zadovoljan klupom, imao je sitni ispad na utakmici. Ove protivnike ja nikad ne igram, ali evo <2,5 gola 1/10 1.85 bwin.

US Palermo - AC Milan - Posticipo. Dobro su domaći odigrali u Bologni, uz malo preciznosti mogli su dobit utakmicu. Početak loš, primili gol, Izašli Budan (ocjena 4,5) i Migliaccio, ušli Cavani i Succi i Palermo je proigrao. Milan opet samo bod vani, kako su igrali govori 5 žutih kartona prema 2 Torina. Nervozni, bezidejni, tek na 1-0 su počeli gradit igru i na kvalitetu pojedinaca okrenili rezultat. Drugo poluvrijeme ih je osrednji Torino nadigrao, na kraju panika i čuvanje rezultata, neuspješno. U Engleskoj su zaigrali Kaka (fali u nedjelju), Inzaghi i Ševčenko. Primili golove kad je izašao Gattuso, izvadili se zadnjih 5 minuta, opet remi, ovaj je povoljan. Torina je Inter dobio bez problema, Lecce je nekidan Roma pregazila a to su tereni gdje se Milan evo muči. Na njih se svi dodatno napale, i taj Succi iz Palerma već po novinama govori da hoće Milanu dati gol. Igram pod pretpostavkom ("pretpostavka je majka svih zajeba") da će Inter dobiti Napolija, dunkve ode glavni rival na +6, samo bolesni um se može opet zadovoljit X-om. Znači imamo na jednoj strani Palermo za 3.5 a na drugoj Milan za 2.2 (1.9 na bwin-u !?), tip 2 5,5/10.

Anticipi:

Catania - US Lecce - opet je slabo odigrala Catania vani. Iako su igrali sa 3 napadača djelovali su sterilno u napadu, a japanac Morimoto smiješan. Najgora utakmica Lecce-a ove sezone, jedno veliko ništa. Dvije seljačke radne zadruge, radne ekipe, direkna borba za opstanak, no bet.

Juventus FC - Reggina - slaba utakmica domaćih u Milanu. Inter je jači, pogotovo na fizičkom planu. Kod Zenita dobro 1. poluvrijeme a onda pad, na kraju panika i sretnih 0-0. Nevio Orlandi je još prošli tjedan trebao pokupit tunju iz Reggio Calabrije. Međutim nakon ovih 6 bodova su ponovo u igri. Konačno su kompletni, Cozza i Brienza rade višak igrača, sredina igra na memoriju, zabio je i Corradi. Orlandi: "A Torino con il modulo di Udine". To znači svi nazad pa preko ove dvojice na kontre. Najbolje Poluvrijeme/Konačni rezultat X/1 1,5/10 4.5.

 

FT Catania 1 - 1 Lecce

FT Juventus 4 - 0 Reggina -1.5

FT AS Roma 1 - 0 Fiorentina -1

FT Atalanta 2 - 0 Lazio +0.85

FT Cagliari 1 - 0 Sampdoria -2

FT Genoa 1 - 1 Bologna +3.12

FT Inter Milan 2 - 1 Napoli 0

FT Siena 1 - 0 Torino -3

FT Udinese 0 - 1 Chievo -4

FT Palermo 3 - 1 AC Milan -5.5

 

Uloženo 354 Vraćeno 302,425 85,4%

Posted Image

Edited by ivemali

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...