Jump to content
Sign in to follow this  
Zlaja

28.12.2008. - Nedjelja

Recommended Posts

AZ Alkmaar - NEC Nijmegen - 1 - 1,49 - Pinnacle

Nakon sinoćnjeg kiksa PSV-a AZ ima priliku da na pauzu ode sa velikih 11 bodova prednosti u odnosu na aktuelnog prvaka a da bi do toga došli potrebno je da trijumfuju protiv neugodnog NEC-a i ovo će biti ujedno prilika za AZ da se gostima osvete za prošlosezonski debakl u Nejmegenu 5-2.Osim toga najbiliži pratioc Ajax ima trenutno sigurnu prednost i ako AZ danas ne pobjedi rizikuje da nepotrebno zakomplikuje svoju situaciju pred pauzu.

Gledajući trenutne igre ne bi trebalo biti velikih dilema oko pobjednika u ovom susretu.Očekivano AZ je u strašnoj formi,od početka sezone kada ih je u Alkmaaru pobjedio NAC te u gostima den Haag redaju sve same pobjede i naročito su ispresivne predstave na domaćem terenu gdje od spomenutog poraza od NAC-a imaju sve pobjede i nijedan primljeni go.Očekujem da će imati motiva za dobrom predstavom i danas,te da neće propustiti priliku da svoju prednost još jednom povećaju.Za razliku od prethodnih sezona,kada su titulu izgubili u posljednjem kolu AZ mi u ovoj sezoni izgleda znatno ozbiljnije,prije svega su na sredini terena znatno čvršći i ozbiljniji te vjerujem da će sama ta činjenica za goste biti nerješiv problem,koji se ionako muče sa postizanjem golova u gostima gdje su u 8 susreta dali tek 9 golova.Na drugoj strani kako je odbrana AZ-a dobra isto je tako i napad jako dobar i bez većih problema postižu golove.Iako u zadnje četiri utakmice i nisu se istakli nekim golijadama,rezultati mi daju za pravo da vjerujem njihovom napadu.Naime iako po brojevima ne igraju efikasno na terenu je to malo drugačije i AZ postiže malo golova ali to rade vrlo strpljivo i metodično iskorištavajući svaku priliku koju im ukaže protivnik bez obzira na minutu susreta i vjerujem da je to jedan veliki plus koji bi u konačnici trebao danas da prevagne na stranu domaćina.Što se tiče gostiju igraju prilično promjenjivo,i bez te rezultatske konstante vjerujem da danas neće izbjeći poraz.I u prošloj sezoni kada je AZ bio daleko od trenutne forme NEC su bez većih problema riješili pa vjerujem da danas neće biti izuzetak,koliko god gosti bili kvalitetna ekipa vjerujem da je AZ ipak kvalitetnija i da će to danas pokazati i na terenu i rezultatski.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo na brzinu dvije utakmice engleza koje ću odigrati

West Ham Utd - Stoke City

 

statistika

West Ham vs Stoke City

 

Kao što se vidi iz statistike west ham je u laganom usponu dok stoke nižuloše rezultate već jedno vrijeme plus su loši u gostima kad se pogleda cijela lika. Gledao sam WHU par pta otkad ih je GF Zola preuzeo i mogu samo da kažem da su momčad koja stvaraju dosta prilika i samo nesreća im je uzela bodve kući protiv aston ville. Kod WHU nedostaje bellamy, dosta važan igrač ali se i može bez njega, dok je lista kod stoke city-a dosta duža. Izgleda da će nedostajati Andy Griffin(kapiten), Leon Cort, Diao,Dave Kitson,Andy Wilkinson. Iz ovog srednji ulog na WHU. @1.75

 

Druga utakmica Norwich - Nott Forest

 

ovdje igram na norwich jer forest dolazi norwich bez menadžera koji je otpušten nakon poraza protiv fenjeraša doncastera. iako je norwich izgubio u gostima od crystal palaca oni su momčad koja nije tako loša na svom terenu pogotovo protiv momčadi koja ima je izravan suparnik u borbi za opstanak.

 

@2.00

 

Sretno http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_mad.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...