Jump to content
Sign in to follow this  
refer

02.04.2009. - ÄŒetvrtak

Recommended Posts

Proteklih dana pa tako i danas se igra ATP I WTA turnir u Miamiu, pa tako danas se igraju po dva meču u muškoj i ženskoj konkurenciji:

U muškoj konkurenciji sastaju se prvi igrač svijeta Rafael Nadal i velika teniska nada Juan Marin Del Potro, a u drugom meču imamo još jedan dvoboj iz top 10 svjetksog tenisa, Murray-Verdasco.

R. Nadal-J.M. Del Potro

Nadal je prvi igrač svijeta i poprilično samouvjereno gazi ove sezone, Del Potro je mladić koji je ove sezone nastavio cvijetati kao i krajem prošlogodišnje sezone. Del Potro igra dobro štoviše ima i par dobrih skalpova, Nadal je na razini već dvije-tri sezone i dočekao je Federerov pad i od tada ne pušta prvo mjesto a i igra mu ostaje na razini. Razmatrajući što igrati za oko mi je zapeo hendikep 4,5 koji je ponuđen. Zadnje kolo je Nadal dobio Wawrinku 7-6, 7-6 a smatram da je JMDP jači igrač od Wawrinke i da je ovaj hendikep previše. Na tvrdoj podlozi Del Potro nije lošiji igrač od Nadala i sve ovisi o danu. Dosada su međusobno igrali 4 puta, i sva 4 puta je slavio Nadal,a treba napomenuti da su 3 od 4 meča bili 2007. godine kada Del Potro nije bio "igrač". Zadnji meč je igran prošli turnir i Rafael je slavio 6-4,6-2. Mislim da je vrijeme da se JMDP osveti, dakle, Nadal-Del Potro(+4,5) 2.

A. Murray-F. Verdasco

Verdasco je ove godine krenuo igrati kao lud, početak sezone mu je bio kao iz snova. Murray drži konstantu od prošle godine i iz dana u dan igra sve bolje i bolje. Ovaj turnir u Miamiu je igrao promjenjivo, igrao je u tri seta iz kola u kolo da bi prošlo kolo eksplodirao i razbio do tad vrlo dobrog Viktora Troickog. Dao mu je smao jedan game, meč je završio 6-1, 6-0. Verdasco igra odlično cijeli turnir, imao je jedino problema protiv uvijek neugodnog ljevorukog Lopeza. U četvrtfinalu je razbio Stepaneka koji igra tenis meni vrlo privlačan, pobjedio je 6-2, 6-2. Međusobno su igrali 6 puta. Prvih 5 mečeva je slavio Murray i ponekada prilično glatko, ali jedini meč ove godine dobio je Verdasco na Australia Openu, meč je igran u 5 setova i Verdasco je uspio pobjediti. Moj prijedlog za ovaj meč je više gameova jer oba igrača su popriično podjednaki ove godine i mislim da će se pobjednik odlučivati u tri seta. Dakle, Murray(23,5)-Verdasco 2.

O ženskom dijelu turnira neću jer jedan meč je već počeo a drugom se sastaju sestre Williams i neznam što bi o tom napisao.

Rezime:

Nadal(-4,5)-Del Potro 2 @1.85

Murray(23,5) - Verdasco 2 @1.85

vreme 22.00

par: NADAL-DEL POTRO

tip: 2

analiza:

Del Potro je nakon Tipsarevića, izbacio i sjajnog Davida Ferera, prepustivši mu svega pet gemova. Argentinac igra u sve boljoj formi. Nije blistao na startu 2009. ali je prošle nedelje stigao do četvrtfinala Indien Wellsa, gde ga je izbacio danasnji protivnik i mislim da je vreme za osvetu gauca.

del potro ima strasan potencijal i prosle godine je nakon vimbldona od odigranih 45 meceva dobio cak

37, a ove godine je stigao do 4 cetvrtfinala i mislim da je vreme da predje tu barijeru eksplodira

i pobedi broj 1 sa kojim je u dosadasnjoj karijeri igrao 4 puta i nije osvojio nijedan set. verujem da na mec moze odigrati ulogu i cinjenica da je nadal malo umoran od meca sa vavrinkom koji je igran preko tri sata.

dakle hrabro na mladu nadu