Hordaš 1 Posted December 27, 2009 SALATA OD PILETINE!! Potrebne namirnice za 4 osobe: 250 gr tjestenine (svrdla ili pena u 3 boje) 400 gr pilećih prsa- filea 1 mrkva 200gr brokula 1 jaje 0.2 dl kiselog vrhnja 200 gr kiselih krastavaca 300 gr pomidora 200 gr paprike- razne boje ako imate majoneza, masline peršin Priprema: Skuhate paštu u slanoj vodi, ocijedite,ohladite pod hladnom vodom. Pileći file skuhate sa povrćem ili ga ispecite na tavi( onda ga prethodno začinite solju i paprom ) Narežite meso i svo povrće i jaje na rezance, te pomiješate sve skupa u posudi. Kiselo vrhnje, majonezu, sol papar kosani peršin pomiještate skupa i onda sve sjedinite sa piletinom. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hordaš 1 Posted December 27, 2009 Čokolada-Čokolada kocke Biskvit: 6 jaja 6 žlica šećera 6 žlica oštrog brašna 1/2 praška za pecivo 1 dl mlijeka 3 žlice kakaoa 1 dl ulja Krema 1/2l vrhnja za šlag-hopla,hole 250 gr čokolade za kuhanje ili mliječne prprema: Ovojiti žumanca od bjelanjaka, u žumance dodati šećer,mlijeko ulje,i tući mikserom dok se ne dobije lijepa jednolična masa i šećer se ne rastopi. U smjesu dodati brašno pomješano sa praškom za pecivo i kakao. Sve dobro pomiješati i dodati istučen snijeg od bjelanjaka. Istresti ga u pleh recimo 40x25 i peči u pećnici na 175¨C 45 minuta. Krema: U vrhnje dodati na kockice natrganu čokoladu i staviti na lagano zagrijavati da se otopi a pritom paziti da ne zakuha.Miješati dok se čokolada skroz ne otopi i tako rastopljjeno preliti po vručem biskvitu. Ostaviti da se ohladi pa nakon toga još hladiti u fružideru barem 2 sata. Hladno rezati na kocke. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zlaja 0 Posted February 5, 2010 KLEPE Potrebno je:Nadjev:300 g mljevenog mesa;glavica crnog luka;so, biber.Tijesto:350 g brašna;2 jajeta;malo vode;so.Preljev:50 g putera;velika pavlaka;malo jogurta;2-3 čena bijelog luka;so.Priprema:Zamijesite tijesto srednje tvrdoće od brašna, jaja, vode i soli i razvijte jufku na pobrašnjenoj podlozi. Isjecite kvadratiće veličine 5x5 cm.Meso i luk propržite i dodajte začine. Na svaki kvadratić tijesta stavite po grudvicu pripremljenog mesa, te kvadratiće od jufke presavijete i rubove pritisnite viljuškom da se zalijepe. Pripremljene klepe kuhajte u slanoj i ključaloj vodi 8-10 minuta, te ih izvadite iz šerpe i ocjedite.Puter istopite, a pavlaku, jogurt, bijeli luk i so pomješajte. Premažite vatrostalnu zdjelu puterom i u nju složite klepe, prelijte puterom i pripremljenom pavlakom te zapecite 15 minuta u rerni.Služiti dok je toplo, a po želji, gotove klepe možete preliti svježom pavlakom u koju ste isjeckali bijeli luk.svjesko a naše http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/80yahoo.gif Quote Share this post Link to post Share on other sites
Belc 0 Posted February 5, 2010 Istarska maneštra Manešra po receptu restorana Laganini ukusna je juha koja će zimi ugrijati, a ljeti okrijepiti kao samostalno jelo. Sastojci: kost od pršuta, ili komad sušenog mesa 20 dag mladog kukuruza 20 dag mrkve 10 dag luka 20 dag graha 30 dag krumpira 3 – 4 žlice pešta peršin i celer po želji sol, papar po ukusu Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivemali 2 Posted February 15, 2010 Jooo... rano moja šta ste napravili od teme, trebalo je recepte napisat po svome ukratko a ne copy/paste iz kuharica. Quote Share this post Link to post Share on other sites
baptista 19 Posted February 15, 2010 Jooo... rano moja šta ste napravili od teme, trebalo je recepte napisat po svome ukratko a ne copy/paste iz kuharica. Da baš,tema je totalno izgubila draž!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
zg-marko_23 5 Posted February 16, 2010 evo jedan moj 1. kupite hrenovke u dućanu 2.stavite ih u vodu i kuhajte 20 min 3.dobar tek Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivemali 2 Posted February 16, 2010 Odlično, tako treba! Evo ogledni primjer: evo jedan moj 1. kupite hrenovke u dućanu 2.stavite ih u vodu i kuhajte 20 min 3.dobar tek Quote Share this post Link to post Share on other sites
player1991 0 Posted February 20, 2010 Isprobajte ovo, odlicno je:Meso narežite na deblje odreske te pospite Vegetom pikant, pa na zagrijanom ulju popecite do lijepe boje.Pečene odreske lungića izvadite na toplo mjesto, a na ulje od pečenja dodajte kupinovo vino i kupine te kuhajte dok se tekućina ne smanji. Potkraj umiješajte džem da dobijete umak.Na zagrijanom maslacu popecite šampinjone te ih posolite i popaprite. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Petar91 2 Posted July 21, 2010 pašteta od tunjevine 250 g tune iz konzerve 100 g maslaca 100 g majoneze 3 kisela krastavca 1 pečena paprika 4 slane srdele ili fileta inćuna 1/2 žličice kapara 1 žlica sjeckanog peršina 2 žlice kečapa ljuti umak - tabasco sol i papar Priprema: Tunu izvadimo iz konzerve, ocijedimo, te zajedno s maslacem i majonezom izradimo u multipraktiku. Zatim dodamo krastavce, oguljenu pečenu papriku, slane inćune i sve zajedno još jednom izradimo dok smjesa ne postane jednolična. Dodamo kečap, kapare, tabasco, sjeckani peršin, sol, papar i sve zajedno još jednom izradimo. Dobivenu paštetu rasporedimo u manje zdjelice i možemo odmah ili rashlađeno poslužiti uz prepečeni kruh ili tost. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mystery023 1 Posted November 9, 2010 Škampi punjeni blitvom Sastojci: Blitva Krumpir Škampi Blitvi odrežite zadebljalo korijenje. Pri dnu lista ostavite komadić korjenčića i razrežite ga uzduž. Očišćenu blitvu dobro operite pod mlazom tekuće vode. U vodu stavite kuhati krumpir narezan na kocke. Kad je krumpir napola gotov, dodajte mu oprane listove blitve i kuhajte još 10-ak minuta, ovisno o veličini i starosti blitve. Ocijedite. Izvadite meso iz repova od škampa i ugurajte unutra blitvu. Meso od škampa pošaljite meni Quote Share this post Link to post Share on other sites
Petar91 2 Posted December 25, 2010 skuhaj spagete,a dok se to kuha napravi malo zaprske,dodaj cijeli tetrapak pasirane rajcice,origano,vegetu i jednu limenku tunjevine u komadicima,sve to mijesaj dok se ne zgusne brzo i fino Quote Share this post Link to post Share on other sites
Petar91 2 Posted December 30, 2010 paradižot Sastojci 1l mlijeka 5 jaja 2 žlice šećera petit beure keksi čokolada u prahu odvojite žumanjke od bjelanjaka te napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka pomješan sa šećerom uzmite jednu veću zdjelu i poslažite po rubu kekse uzavrite mlijeko u vrelo mlijeko stavljajt bjelanke sa žlicom- pravite žličnjake kada su svi žličnjaci gotovi u preostalo mlijeko stavite zamućene žumanjeke, promješajte dok malo ne zgusne, dobivenu smjesu lagano izljevajte u zdjelu, ali ne po sredininego ju livajte po rubovima tako da žumanjci ostanu na vrhu, a smjesa od žumanjaka padne dole. Quote Share this post Link to post Share on other sites