Jump to content

Recommended Posts

Posted

SALATA OD PILETINE!!

 

Potrebne namirnice za 4 osobe:

 

250 gr tjestenine (svrdla ili pena u 3 boje)

400 gr pilećih prsa- filea

1 mrkva

200gr brokula

1 jaje

0.2 dl kiselog vrhnja

200 gr kiselih krastavaca

300 gr pomidora

200 gr paprike- razne boje ako imate

majoneza, masline peršin

 

 

Priprema: Skuhate paštu u slanoj vodi, ocijedite,ohladite pod hladnom vodom. Pileći file skuhate sa povrćem ili ga ispecite na tavi( onda ga prethodno začinite solju i paprom ) Narežite meso i svo povrće i jaje na rezance, te pomiješate sve skupa u posudi. Kiselo vrhnje, majonezu, sol papar kosani peršin pomiještate skupa i onda sve sjedinite sa piletinom.

  • Replies 48
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Čokolada-Čokolada kocke

 

 

 

Biskvit:

6 jaja

6 žlica šećera

6 žlica oštrog brašna

1/2 praška za pecivo

1 dl mlijeka

3 žlice kakaoa

1 dl ulja

 

Krema

 

1/2l vrhnja za šlag-hopla,hole

250 gr čokolade za kuhanje ili mliječne

 

prprema: Ovojiti žumanca od bjelanjaka, u žumance dodati šećer,mlijeko ulje,i tući mikserom dok se ne dobije lijepa jednolična masa i šećer se ne rastopi. U smjesu dodati brašno pomješano sa praškom za pecivo i kakao. Sve dobro pomiješati i dodati istučen snijeg od bjelanjaka. Istresti ga u pleh recimo 40x25 i peči u pećnici na 175¨C 45 minuta.

 

Krema: U vrhnje dodati na kockice natrganu čokoladu i staviti na lagano zagrijavati da se otopi a pritom paziti da ne zakuha.Miješati dok se čokolada skroz ne otopi i tako rastopljjeno preliti po vručem biskvitu. Ostaviti da se ohladi pa nakon toga još hladiti u fružideru barem 2 sata. Hladno rezati na kocke.

  • 1 month later...
Posted

KLEPE

Potrebno je:

Nadjev:
300 g mljevenog mesa;
glavica crnog luka;
so, biber.

Tijesto:
350 g brašna;
2 jajeta;
malo vode;
so.

Preljev:
50 g putera;
velika pavlaka;
malo jogurta;
2-3 čena bijelog luka;
so.


Priprema:

Zamijesite tijesto srednje tvrdoće od brašna, jaja, vode i soli i razvijte jufku na pobrašnjenoj podlozi. Isjecite kvadratiće veličine 5x5 cm.

Meso i luk propržite i dodajte začine. Na svaki kvadratić tijesta stavite po grudvicu pripremljenog mesa, te kvadratiće od jufke presavijete i rubove pritisnite viljuškom da se zalijepe. Pripremljene klepe kuhajte u slanoj i ključaloj vodi 8-10 minuta, te ih izvadite iz šerpe i ocjedite.

Puter istopite, a pavlaku, jogurt, bijeli luk i so pomješajte. Premažite vatrostalnu zdjelu puterom i u nju složite klepe, prelijte puterom i pripremljenom pavlakom te zapecite 15 minuta u rerni.

Služiti dok je toplo, a po želji, gotove klepe možete preliti svježom pavlakom u koju ste isjeckali bijeli luk.


svjesko a naše :nije::nije:http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/80yahoo.gif
Posted

Istarska maneštra

Manešra po receptu restorana Laganini ukusna je juha koja će zimi ugrijati, a ljeti okrijepiti kao samostalno jelo.

 

Sastojci:

kost od pršuta, ili komad sušenog mesa

20 dag mladog kukuruza

20 dag mrkve

10 dag luka

20 dag graha

30 dag krumpira

3 – 4 žlice pešta

peršin i celer po želji

sol, papar po ukusu

  • 2 weeks later...
Posted

Isprobajte ovo, odlicno je:

Meso narežite na deblje odreske te pospite Vegetom pikant, pa na zagrijanom ulju popecite do lijepe boje.
Pečene odreske lungića izvadite na toplo mjesto, a na ulje od pečenja dodajte kupinovo vino i kupine te kuhajte dok se tekućina ne smanji. Potkraj umiješajte džem da dobijete umak.
Na zagrijanom maslacu popecite šampinjone te ih posolite i popaprite.

  • 5 months later...
Posted

pašteta od tunjevine

 

 

250 g tune iz konzerve

100 g maslaca

100 g majoneze

3 kisela krastavca

1 pečena paprika

4 slane srdele ili fileta inćuna

1/2 žličice kapara

1 žlica sjeckanog peršina

2 žlice kečapa

ljuti umak - tabasco

sol i papar

 

 

 

Priprema:

 

Tunu izvadimo iz konzerve, ocijedimo, te zajedno s maslacem i majonezom

izradimo u multipraktiku. Zatim dodamo krastavce, oguljenu pečenu papriku,

slane inćune i sve zajedno još jednom izradimo dok smjesa ne postane jednolična.

Dodamo kečap, kapare, tabasco, sjeckani peršin, sol, papar i sve zajedno još

jednom izradimo. Dobivenu paštetu rasporedimo u manje zdjelice i možemo odmah

ili rashlađeno poslužiti uz prepečeni kruh ili tost.

  • 3 months later...
Posted

Škampi punjeni blitvom

 

Sastojci:

Blitva

Krumpir

Škampi

 

Blitvi odrežite zadebljalo korijenje. Pri dnu lista ostavite komadić korjenčića i razrežite ga uzduž. Očišćenu blitvu dobro operite pod mlazom tekuće vode.

U vodu stavite kuhati krumpir narezan na kocke. Kad je krumpir napola gotov, dodajte mu oprane listove blitve i kuhajte još 10-ak minuta, ovisno o veličini i starosti blitve. Ocijedite.

Izvadite meso iz repova od škampa i ugurajte unutra blitvu. Meso od škampa pošaljite meni :nije:

  • 1 month later...
Posted

skuhaj spagete,a dok se to kuha napravi malo zaprske,dodaj cijeli tetrapak pasirane rajcice,origano,vegetu i jednu limenku tunjevine u komadicima,sve to mijesaj dok se ne zgusne

 

brzo i fino

Posted

paradižot

 

Sastojci

 

1l mlijeka

5 jaja

2 žlice šećera

petit beure keksi

čokolada u prahu

 

 

odvojite žumanjke od bjelanjaka te napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka pomješan sa šećerom

 

uzmite jednu veću zdjelu i poslažite po rubu kekse

 

uzavrite mlijeko

 

u vrelo mlijeko stavljajt bjelanke sa žlicom- pravite žličnjake

 

kada su svi žličnjaci gotovi u preostalo mlijeko stavite zamućene žumanjeke,

promješajte dok malo ne zgusne, dobivenu smjesu lagano izljevajte u zdjelu, ali ne po sredininego ju livajte po rubovima tako da žumanjci ostanu na vrhu, a smjesa od žumanjaka padne dole.

  • 1 month later...
  • 5 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...