Gandalf Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 21:00, Boca Juniors - Banfield, tip 1, @3.20, Bet365, 8/10 U susretu posljednjeg, 19. kola Argentinske Aperture sastaju se trenutno 12. plasirani Boca Juniorsi i 1. plasirani Banfield. Boca Juniorsi u dosadašnjem dijelu prvenstva imaju omjer 6-6-6 uz gol razliku 26:24 i 24 osvojena boda, dok Banfield ima omjer 12-5-1 uz gol razliku 25:9 i 41 osvojeni bod. Boca Juniorsi na domaćem terenu nakon 9 odigranih susreta ima omjer 4-3-2 uz gol razliku 18:11 i 15 osvojenih bodova, a Banfield u gostima ima omjer 5-4-0 uz gol razliku 9:4 i 19 osvojenih bodova. U posljednjih 10 nastupa u ligi Boca ima omjer 3-4-3 uz gol razliku 13:10, dok Banfield ima omjer 8-1-1 uz gol razliku 16:5. U posljednjem je kolu Boca remizirala na gostovanju kod Huracana s rezultatom 0:0 te je tako produžila svoju seriju utakmica bez pobjede na 3 u nizu, dok je Banfield pobijedio teškom mukom doma ekipu Tigrea s 1:0, čime je došla u priliku da večeras u posljednjem prvenstvenom kolu na gostovanju kod Boce pobjedom po prvi put u svojoj povijeti osvoji naslov prvaka Argentine. Što se tiče h2h statistike u posljednjih 14 međusobnih susreta je omjer 8-3-3 u korist Boca Juniorsa, a zanimljivost je da u posljednjih 5 međusobnih utakmica nijedan put domaćin nije slavio. Ponavljam, ono što je najbitnije kod ovog tipa je činjenica da Banfield ima povijesnu priliku dokopati se naslova prvaka što bi mu bila prva titula u povijesti kluba! Statistika međusobnih susreta u posljednje vrijeme i forme ovih dviju momčadi također daju za pravo naslutiti da bi Banfield večeras trebao do pobjede, no unatoč tome svemu ovaj put idem i protiv statistike i protiv tradicije. Naime, gledao sam osobno Banfield u posljednja 4 nastupa i mogu reći da me ta momčad ničim nije impresionirala. Dapače, totalno sam se razočarao i kad bih dobio zadatak da ovu momčad nekim nazivom nazovem na osnovu onoga što sam gledao. onda bi ta riječ bila - smeće... Banfield je momčad bez okusa i mirida i previše ovisi samo o jednom jedinom čovjeku, a to je njihov centarfor Santiago Silva koji je u 18 nastupa postigao 14 pogodaka, a to je 56 % pogodaka od onoga koliko ih je Banfield postigao ove sezone. Kad ne igra Silva ne igra ni Banfield. To sam vidio u posljednje 4 njihove utakmice, a posebno u posljednjoj koju je Banfield dobio s 1:0 protiv očajnog Tigrea, pogotkom iz debelog zaleđa u samom finišu utakmice! Na tim sam utakmicama vidio da se Banfield mučio s apsolutno svim protivnicima i iako je u njima izvojevao 3 pobjede sve su bile minimalne. Uostalom od 12 pobjeda ove sezone, Banfield je 9 puta slavio s jednim pogotkom razlike što potvrđuje da nije niti igrom, niti kvalitetom otskakao previše od tih drugih momčadi. Boca nije u formi već duže vremena ali je najtrofejnija momčad Argrentine i igra pred domaćim navijačima u oproštaju od Aperture pa ne vidim niti jedan razlog zbog kojeg bi igrala slabije ili se možda čak i blamirala pred cijelim svijetom i pustila utakmicu Banfieldu, a baš to bi bio IMHO i jedini način da Banfield večeras dođe do pobjede. Do sada su najveći uspjesi Banfielda bili osvojeno 2. mjesto 1951. godine(baš je Racing Club bio prvak) te osvojeno 2. mjesto(prvak je bio Vélez Sarsfield) u Clausuri 2004./2005. godine. Igrači i uprava su svjesni te činjenice, a kako je Banfield ponavljam, smeće od momčadi, očekijem da će se na stadionu Boce usrati od straha i treme te da će izgoriti u nastojanju da ostvare pobjedu pa im ovo biti 3. put da ostaju drugi, jer očekujem da će Newell's Old Boysi slaviti doma protiv San Lorenza i tako prvi presjeći ciljnu vrpcu... Koeficijenti na ovaj susret su postavljeni prema ovosezonskoj statistici i činjenici da Banfieldu treba pobjeda da se dokopa naslova, no zbilja nemaju veze sa stvarnošću i stvarnim vrijednostima ove dvije momčadi. Banfiel jednostavno, prema onom čemu sam svedočio ne može biti u gostima favorit protiv bilo koe momčadi, a kamoli protv Boce, koja je intitucija u argentinskom nogometu. Prema tome ja u ovom susretu večeras idem kontra cijelog svijeta i zadnje što na njoj očekujem je pobjeda Banfielda... Quote
Recommended Posts