Jump to content
Sign in to follow this  
Zlaja

05.02.2010.

Recommended Posts

20:45, GAP Connah's Quay Nomads - The New Saints, tip 2, @1.40, Expekt, 6/10

 

 

Utakmica velške Premier lige.

 

GAP Connah's Quay Nomadsi su trenutno 14. plasirana momčad na ljestvici(od 18 momčadi u ligi) s omjerom 4-4-9 uz gol razliku 14:31 i imaju 16 osvojenih bodova. Posljednjeplasiranom Caersws FC-u bježe 11 bodova.

Na domaćem terenu imaju omjer 2-2-3 uz gol razliku 7:9.

 

The New Saintsi su 1. plasirani na ljestvici s omjerom 13-5-1 uz gol razliku 42:8 i 44 osvojena boda. Imaju tek 2 boda više od 2. plasiranog Llanelli AFC-a, s tim da Llanelli AFC ima odigran susret manje.

Na gostovanjima The New Saintsi ove sezone i nisu pretjerano impresivni pa imaju omjer 3-2-1 uz gol razliku 5:3.

 

U posljednjih 10 nastupa u prvenstvu GAP Connah's Quay Nomadsi imaju omjer 2-2-6 uz gol razliku 7:17, dok The New Saintsi imaju omjer 8-2-0 uz gol razliku 25:1!

 

Što se tiče međusobnih odnosa između ove dvije momčadi, tu je omjer 23-5-2 uz gol razliku 70:19 u posljednjih 30 susreta za The New Saintse.

Gledamo li samo susrete kada su GAP Connah's Quay Nomadsi bili domaćini, omjer je 10-3-2 uz gol razliku 27:7.

U posljednjih 10 međusobnih susreta omjer je 9-1-0, a The New Saintsi imaju 7 pobjeda u nizu, od kojih 3 u gostima.

U 17 susreta GAP Connah's Quay Nomadsi nisu uspjeli The New Saintsima postići niti jedan pogodak.

 

Ove su se sezone već jednom sastali i The New Saintsi su tada slavili na domaćem terenu s 3:0, a zanimljivo je da su susret riješili tek u posljednjih par minuta(86. Abbott, 87. Ruscue Scott, 90. Abbott):

TNS - Connah's Q. 3:0 11.09.2009.

 

TNS je u sezonu ušao s 3 pobjede, a potom gubi od Rhyla pa nakon nove 2 pobjede iznenađujuće ulazi u lošiju seriju i bilježi 3 uzastopna remija doma(Neath 2:2, Bala Town 0:0, Newtown 2:2). Nakon toga pravi seriju 8-2-0 i konačno dolazi gdje mu je i mjesto, na sam vrh ljestvice.

Iako u dosadašnjem dijelu sezone nije pružao blistave partije na gostovanjima večerašnji protivnik mu je po mjesri i s njim ima izuzetno povoljan h2h omjer, a obzirom na to da se probudio iz zimskog sna i započeo s igrama kakve se od njega očekuju, vjerujem da će TNS večerašnji susret riješiti u svoju korist te tako zadržati vodeće mjesto na ljestvici i nakon ovog susreta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

St.Pauli-Karlsruher

Na odličan su način nogometaši St. Paulija otvorili proljetni dio prvenstva u drugoj njemačkoj Bundesligi. Uz to su im se poklopili i slabiji rezultati vodećeg Kaiserslauterna, tako da St. Pauli sada za prvim mjestom zaostaje samo jedan bod.

 

Klub iz Hamburga ove kalendarske godine zna samo za pobjede. Srušio je Ahlen, Alemanniju i Duisburg, a niz bi se trebao nastaviti u petak kada u goste na Millerntor-Stadion dolazi neuvjerljivi Karlsruhe.

 

Momčad u kojoj igra i naš Dino Drpić poražena je u oba ovogodišnja dvoboja, od Alemannije i Paderborna. Loša forma gurnula ju je tek na 12. mjesto na ljestvici i ostavila praktički bez ikakvih izgleda da se uključi u borbu za ulazak u prvu ligu.

 

St. Pauli se, pak, nakon posljednjih pobjeda napunio samopouzdanjem, a s obzirom da mu je prvo mjesto sada jako blizu, i motiv njegovih igrača će biti ogroman. A da je St. Pauli znatno kvalitetniji sastav od Karlsruhea govori i podatak da ga je u prvom dijelu prvenstva deklasirao u gostima, bilo je čak 4-0.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laval-SC Bastia

U francuskoj drugoj ligi ove sezone nema slabije momčadi od Bastije. Taj je klub sa samo 16 bodova nakon 22 kola čvrsto na dnu ljestvice.

 

Budući da im zona spasa bježi za čak devet bodova, nogometaši Bastije su se već vjerojatno pomirili s činjenicom da će sljedeće sezone igrati u trećem francuskom razredu. Jednako kao i po ukupnom broju bodova, Bastia je uvjerljivo najlošija i prema broju bodova osvojenim u gostima.

 

Konkretno, ove je sezone osvojila tek jedan jedini bod izvan svoga stadiona. S takvom će statistikom doista teško ugroziti pobjedu domaćeg Lavala u 23. prvenstvenom kolu.

 

Laval se nalazi na petom mjestu s 31 bodom, četiri manje od Nimesa koji drži treće mjesto, posljednje koje osigurava plasman u prvu ligu. Laval je kod kuće ove sezone skupio četiri pobjede, pet remija i jedan poraz. Ne osvaja, dakle, baš lako bodove pred svojim navijačima, ali protiv Bastije doista ne bi trebao imati problema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Werder-Hertha

Momčad Werdera iz Bremena pokušat će prekinuti svoj negativni niz od pet uzastopnih bundesligaških poraza na svom Weserstadionu protiv posljednjeplasirane momčadi prvenstvene ljestvice, Herthe...

 

Posljednju bundesligašku pobjedu Werder je ostvario još 21. studenog prošle godine kada je slavio sa 6-0 na gostovanju kod Freiburga, nakon čega je zaredao s osam utakmica bez pobjede (u tom je periodu osvojio tek tri boda).

 

Ovo će biti 58. međusobni bundesligaški dvoboj Werdera i Herthe, a uspješnija je momčad iz Bremena sa 29 pobjeda naspram Herthinih 17. U prvom međusobnom susretu ove sezone Werder je bio bolji 3-2 golovima Koumasa, Borowskog i Nalda.

 

U ovoj utakmici Werder će bez dileme biti agresivnija momčad i željet će svim silama doći do pobjede i tri boda, ali mora se čuvati kontranapada i prekida iz kojih je posebno ranjiv.

 

U posljednje je dvije utakmice Werder primio čak sedam golova (od Bayerna i Borussije Mönchengladbach) i mora igrati puno organiziranije u obrani želi li do bodova.

 

Werder ove sezone na domaćem terenu ima tek tri pobjede iz ukupno devet odigranih utakmica, ali je Hertha katastrofalan gost s tek četiri boda osvojena na strani, uz gol razliku 9-23. U posljednje tri sezone Werder je kod kuće slavio nad berlinskim klubom, a sličan se rasplet očekuje i ovoga puta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...