hsammer 2 Posted April 13, 2010 Moraću da podržim pobedu domaćina (2.79). Inter igra prvenstveni meč protiv Juventusa u petak a sledećeg utorka oni igraju prvi meč sa Barselonom. Biće dosta izmena u njihovom sastavu. Trener Murinjo će sigurno rotirati sastav za sutrašnji meč. Oni imaju 21 igrača na raspolaganju a po meni im samo stvarno nedostaje Stanković a siguran sam da će i nekoliko igrača koji su bili u startnoj postavi protiv Fiorentine za vikend (2-2) biti odmoreno na ovom meču. Inter je inače pobedio u prvom meču sa 1-0. Pošto se Đilardino, Zaneti, De Silvestri i Felipe sutra vraćaju u startnu postavu onda se može reći da će Fiorentina imati jaču postavu sutra nego što su imali protiv Intera za vikend. I Vargas bi mogao ponovo da se nađe u sastavu. Ovo je velika prilika za Fiorentinu da osvoji neki trofej ove sezone i ja mislim da će njihova veća motivacija na ovom meču kao i odlične igre koje pružaju na domaćem terenu dovesti do njihove pobede u ovom revanš meču. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gandalf 3 Posted April 13, 2010 21:00, Chelsea - Bolton(Vrijeme prvog gola), tip od 1. do 30. minute, @1.60, Expekt, 6/10 Susret 34. kola engleske Premier lige. U njemu se sastaju trenutno 1. plasirani Chelsea i 15. plasirani Bolton. Chelsea je nakon 33 odigrana susreta ostvario omjer 23-5-5 uz gol razliku 84:30 i ima 74 osvojena boda. Skupio je 1 bod više od trenutno 2. plasiranog Manchester Uniteda(koji ima i odigran susret više) te 3 boda više od 3. plasiranog Arsenala. Doma Chelsea ima omjer 14-1-1 uz gol razliku 52:14 i 43 osvojena boda te je najbolji domaćin po uspješnosti u Premier ligi. U posljednjih 8 susreta doma Chelsea ima 7 pobjeda, a pri tome je zabio čak 29 pogodaka. Bolton je nakon 33 odigrana susreta ostvario omjer 8-8-17 uz gol razliku 36:61 i ima 32 osvojena boda, što mu je dostatno za trenutno relativno miran san u donjem dijelu ljestvice jer ima 5 bodova više od zone ispadanja. Sljedeći susreti su mu puno bitniji za osiguravanje premijerligaškog statusa od ovog. Pogotovo onaj za desetak dana kada igra doma s Portsmouthom. U gostima Bolton ima omjer 3-3-10 uz gol razliku 14:33 i ima 12 osvojenih bodova. U posljednjih 10 prvenstvenih nastupa Chelsea ima omjer 6-2-2 uz gol razliku 27:11, dok Bolton ima omjer 3-1-6 uz gol razliku 7:17. Što se tiče međusobnih susreta omjer je 12-5-1 za Chelsea u posljednjih 18 međusobnih susreta, a ove su sezone već odigrali 1 susret u kojem je Chelsea uvjerljivo pobijedio na gostujućem terenu: Bolton - Chelsea 0:4 31.10.2009. U posljednjih 9 međusobnih susreta na u Stamford Bridgeu u njih 7 je postignut pogodak u prvom poluvremenu, tako da mi je ova gore navedena opcija vrlo primamljiva. Što se tiče izostanaka kod Chelsea će nedostajati Bosingwa, Essien, Carvalho i A. Cole, dok Bolton ne može računati na Bashama, J. O'Briena, Davisa, McCanna i Holdena. Menadžer Chelsea, Carlo Ancelotti najavio je da će večeras izvršiti nekoliko izmjena jer želi osvježiti sastav za predstojeće oglede. Tako će Michael Ballack i Salomon Kalou u početnom sastavu zamijeniti Decoa i Joea Colea, dok bi Nicolas Anelka mogao započeti umjesto Didiera Drogbe. Nakon ispadanja iz Lige prvaka i pada na 2. mjesto na ljestvici Premier lige, bilo je vrlo turobno stanje u Chelseau, ali u zadnja 3 tjedna se sve preokrenulo i sada je Chelsae sam krojač svoje sreće i ne ovisi više o nikom. U prvenstvu ima bod više i odigran susret manje od Manchester Uniteda, a Arsenalu je pobjegao 3 boda. Ipak do osvajanja naslova prvaka pred njim stoje još dvije velike prepreke, od kojih će na prvu naići već u subotu kad gostuje kod Tottenhama. Druga ga očekuje u pretposljednjem kolu kada 01. svibnja putuje u goste Liverpoolu. Računica je stoga vrlo jasna. U najgorem slučaju Chelsea u posljednjih 5 susreta mora uhvatiti 12 bodova i naslov dolazi na Stamford Bridge. Sezonu Chelsea može okrnuniti i duplom krunom jer u finalu FA Kupa teško da može imati slabijeg protivnika. Naime, tamo ga čeka Portsmouth, koji je već čekirao karte za Championship, gdje će igrati sljedeće sezone. Sve u svemu ovaj susret je od iznimne važnosti za Chelsea i u njemu ga ništa osim 3 boda ne može i neće zadovoljiti. Stoga očekujem strahovit pritisak na vrata gostiju od prve minute i očekujem da Chelsea na putu do sigurne pobjede, zatrese gostujuću mrežu već u prvih pola sata utakmice... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gandalf 3 Posted April 13, 2010 21:45, SL Benfica - Sporting CP, tip 1, @1.75, SuperSport, 6/10 U susretu 26. kola portugalske 1. lige u gradskom derbiju i derbiju kola, sastaju se trenutno 1. plasirana Benfica i 4. plasirani Sporting. Benfica u dosadašnjem dijelu prvenstva ima omjer 20-4-1 uz gol razliku 65:14 i 64 osvojena boda, dok Sporting ima omjer 11-8-6 uz gol razliku 37:20 i 41 osvojeni bod. Benfica ima 3 boda više i odigran susret manje od drugoplasirane Brage, a Sporting je s ogromnim zaostatkom od 23 boda iza vodeće Benfice ipak još u poziciji da trenutno drži mjesto koje ga iduće sezone vodi u Europsku ligu. Naime, 5. plasiranom Guimaraesu bježi 4 boda, uz ovaj odigran susret manje pa je u vrlo izglednoj poziciji da to mjesto i zadrži do kraja prvenstva. Benfica na domaćem terenu ima omjer 11-1-0 uz gol razliku 37:5, a Sporting u gostima ima omjer 4-5-3 uz gol razliku 15:9. Benfica je u strašnoj formi iu posljednjih 12 prvenstvenih susreta ima omjer 11-1-0, a općenito gledano poraz u Europskoj ligi u gostima kod Liverpoola joj je prvi nakon 27 odigranih susreta u nizu bez oporaza u bilo kom natjecanju. Sporting s druge strane i neće ovu sezonu baš pamtiti po nekom velikom dobru. Nakon vrlo lošeg starta u posljednje vrijeme se dižu u formi i imaju samo 1 poraz u zadnjih 7 prvenstvenih utakmica, no prekasno je za neke veće uspjehe. Na gostovanjima je Sporting u 12 nastupa osvojio samo 17 bodova. Za njihove standarde, premalo. Što se tiče h2h statistike u posljednjih 26 međusobnih susreta je omjer 9-9-8 u korist Sportinga, a susret u jesenskom dijelu je završen remijem: Sporting - Benfica 0:0 28.11.2009. Mislim da je konačno došlo vrijeme da se i taj omjer promjeni jer još jednom ponavljam ono što govorim od samog početka Porgugalskog prvenstva - Benfica je najkvalitetnija momčad i za mene bi bilo ogromno iznenađenje da ne postane i novi prvak. Ono što je možda i najbitnije je činjenica da Benfica sada, nakon ispadanja iz Europe, može sve svoje snage i svu pažnju posvetiti samo nacionalnom prvenstvu, a trener na raspolaganju ima kompletan kadar. Sporting je ove sezone totalno razočarao i mislim da se neće moći nositi s Benficom u ovom derbiju... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gandalf 3 Posted April 23, 2010 21:00, Chelsea - Bolton(Vrijeme prvog gola), tip od 1. do 30. minute, @1.60, Expekt, 6/10 43' 1:0 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gandalf 3 Posted April 23, 2010 21:45, SL Benfica - Sporting CP, tip 1, @1.75, SuperSport, 6/10 FT 2:0 Quote Share this post Link to post Share on other sites