emir1983 21 Posted September 30, 2010 LIGA EVROPE ~~~~HAJDUK-ANDERLEHT~~~~ pocetak: 19h TIP: X2 kvota: 1.4 Znam da se ovaj tip nece svidjeti navijacima Hajduka sa foruma ali ovo je samo moje vidjenje ovog meca. Mislim da je Anderleht jednostavno mnogo iskusnija i kvalitetnija ekipa od Hajduka i da ce nakon poraza u prvom mecu grupe od Zenita znati odigrati na rezultat u Splitu. Hajduk je vec samim plasmanom napravio sjajan uspjeh, odigrali su par odlicnih meceva u kvalifikacijama LE i zasluzeno se nasli u grupama.Imao sam par puta prilike da gledam Hajduk u tim mecevima i djeluju mi ipak da nemaju potrebnu svjezinu i dovoljno kvalitetnu klupu da izdrze ovakav tempo sezone, niz teskih meceva, sto se najbolje vidjelo protiv AEK-a kada su izgubili prilicno lako 3:1. Cini mi se da se sve svodi na igru i raspolozenje Ibricica a to u ovom mecu nece biti dovoljno.Anderleht je potpuno pao u motivacionom smislu nakon eliminacije od Partizana iz LS, nikako da se vrate na pravi kolosek iako u prvenstvu igraju i dalje bez poraza ali su zato od Zenita kuci izgubili glatko.Gledao sam Anderleht u Beogradu protiv Partizana i veoma su iskusna ekipa,Lukaku,Busufa pa i rezervista Kanu veoma odskacu kvalitetom,u odbrani su cvrsti i Hajduku ce biti veoma tesko da postigne gol.Moja opklada za ovaj mec je dvoznak na Anderleht a Hajduku i njegovim navijacima zelim uspjeh na danasnjem mecu.~~ Quote Share this post Link to post Share on other sites
nik 0 Posted September 30, 2010 @emir slazem se s tobom, ako se blokira Ibricic Hajduk ne moze ni sam sebi zabiti, al ako se bojis x-a ja bi onda radje HajdukS(ibn)-Anderlecht 2 1,85 a inace birat cu u ovim okvirima PAOK(ibn)-Dinamo Zagreb 2 2,30 SheriffT(ibn)-Dynamo Kyiv 2 1,55 Rosenborg(ibn)-Aris Solun 1 1,50 Utrecht(ibn)-FC Liverpool 2 1,50 CF Villarreal-FC Brugge 1 1,35 Zenit St.Peterb.-AEK Atena 1 1,35 UC Sampdoria-Debreceni VSC 1 1,20 USC Palermo-FC Lausanne 1 1,20 HajdukS(ibn)-Anderlecht 2 1,85 @38.9 s tim da cu ove ibn odigrati cisto kao singlove:party: GL Quote Share this post Link to post Share on other sites
emir1983 21 Posted September 30, 2010 Borusija Dortmund-Sevilja Competition: UEFA Europa League Date: 30 September 2010 Game week: 2 Kick-off: 19:00h Stadion: Signal-Iduna-Park (Dortmund) Prosto sam odusevljen nacinom na koji ove sezone igra Borusija iz Dortmunda, toliko odusevljen da slobodno mogu tvrditi da su u tim koji je u ovom trenutku u najboljoj formi u Evropi (zauzimaj drugu poziciju na tebeli Bunders lige sa 15pts i skorom 5-0-1 (jedini poras su doziveli na otvaranju sezone od Bajern Leverkuzena 0:2) i gol razlikom +11, a vezali su i 7 uzastopnih pobeda, sto u Evropi, sto u domacem sampionatu). Treba, takodje, napomenuti da su u letnjem prelaznom roku, slobodno se moze reci, napravili izvaredan posao dovodjenjem Kagave iz Cerezo Osake, za koga se moze reci da je, uz Milosa Krasica koji je iz CSKA presao u Juventus, najbolja akvizicija letnjeg prelaznog roka po pokazanim igrama u dosadasnjem delu sezone. Kagava je postigao 4 gola u Bunders ligi za 6 utakmica, ili ti 482 minuta koliko je proveo na terenu u tom takmicenju, pa vi vidite! Sevilja kao Sevilja, u vrhu spanske Primere, u senci Real Madrida i Barselone poslednjih godina. Ipak,poslednjih godina se odlikuju velikim uspesima u ovom takmicenju, tj. dva puta su bili osvajaci, tada Kupa UEFA koji je imao nesto drugaciji izgled, a i u Ligi Sampiona su se , gotovo uvek, predstavljali u dobrom svetli, opet ponavljam, poslednjih godina. Medjutim, ovu sezonu su lose otvorili, igubili su Super Kup Spanije tako sto su u dvomecu sa Barselonom na kraju bili losiji 3:5, iako su prvi mec na svom stadionu dobili sa 3:1, a nisi uspeli da se kvalifikuju ni za Ligu sampiona ove sezone jer je od njih u dvomecu bila bolja portugalska Braga koja ih je dobila u oba susreta 0:1 i 3:4! Netreba napominjati da je ta Braga na startu Lige sampiona izgubila od Arsenala 0:6, a i preksinoc od Sahtjora na svom terenu 0:2, takodje, ta Braga lose stoji i u domacem sampionatu, sto detaljno oslikava formu Sevilje na startu sezone. U domacem sampionatu zauzimaju 7. mesto sa 8pts, skorom 2-2-1 i gol razlikom +2. Moramo reci da poslednje dve utakmice nisu uspeli da dobiju, a da su poslednju izgubili od novog prvoligasa, ali i iznenadjenja starta Primere (jer su pobedili i Barselonu, a to nije mala stvar) Herkulesa golovima francuskog velikana Davida Trezegea. Napomenuci da su i Ligu UEFA lose otvorili porazom na svom terenu od PSZ-a 0:1, golom Nene-a.Da tuga bude veca za ovaj mec su im pod znakom pitanja reprezentativno krilo spanije Hesus Navas i urugvajski centralni bek Martin Kaseres Sta igrati danas: S' obizrom na formu Dortmunda, njihovu efikasnost ove sezone, kao i prednost domaceg terena, i ocajan start sezone Sevilje, ja veceras predlazem Tim1 2+ koji odlicno placa (2.05) u kladionica Mozzart, u sta sam gotovo siguran, a i neki over ne bi bio iznenadjenje. Ipak sam ja pre za neki Tim1 2+, jer sam siguran u Dortmundove napadacke sposobnosti, a i postao sam veliki fan Kagave! Moj predlog: Tim1 2+, 3+ Quote Share this post Link to post Share on other sites
emir1983 21 Posted September 30, 2010 @emir slazem se s tobom, ako se blokira Ibricic Hajduk ne moze ni sam sebi zabiti, al ako se bojis x-a ja bi onda radje HajdukS(ibn)-Anderlecht 2 1,85 a inace birat cu u ovim okvirima PAOK(ibn)-Dinamo Zagreb 2 2,30 SheriffT(ibn)-Dynamo Kyiv 2 1,55 Rosenborg(ibn)-Aris Solun 1 1,50 Utrecht(ibn)-FC Liverpool 2 1,50 CF Villarreal-FC Brugge 1 1,35 Zenit St.Peterb.-AEK Atena 1 1,35 UC Sampdoria-Debreceni VSC 1 1,20 USC Palermo-FC Lausanne 1 1,20 HajdukS(ibn)-Anderlecht 2 1,85 @38.9 s tim da cu ove ibn odigrati cisto kao singlove:party: GL Dinamo ZG igras 2? http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/80yahoo.gif ja cu staviti ipak X2, a sa ostalim se prilicno slazem, mada ce biti iznenadjenja veceras Quote Share this post Link to post Share on other sites
nik 0 Posted September 30, 2010 http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/61drinks.gif evo dio, jedne analize, ne znam tocno cija je pa ne navodim "...da je PAOK u dosta losem stanju, nizu poraze, navijaci su bijesni a igraci lose podnose sav taj pritisak, najvise uvreda prima Salpingidis koji se vratio iz Panathinaikosa i prihvatio ugovor za 700 000 e manji od onog koji je imao u Pao, ali ni to nije dosta strastvenim navijacima kluba iz Soluna. PAOK u zadnjih 5 utakmica ima score 1-3-1, uspjeli su pobijediti jedino Panseraikos 3-2, dok su sa Olzmpiakoc Volou, pridoslicom iz 2 lige remizirali 1-1, kod belgijskog Bruggea 1-1, 0-0 sa Asteras Tripolis, po meni ovi rezultati pokazuju da nesto ne stima kriza je ocita, vide to i navijaci koji su upali na trening i odrzali bukvicu igracima, nesto slicno kao BBB (citaj BudaleBezBuducnosti)Dinamovim igracima, naravno bilo je bez efekta u Dinamovom slucaju. Najnovije vijesti govore kako novopridoslo pojacanje Salpingidis nece participirati u utakmici te ce njegovo mjesto zauzeti Muslimovic, igrac bez pretjerane nogometne tehnike, PAOK-ov Gattusso, koji je bio dosta ozljedjen te nije igrao posljednjih nekoliko tjedana. Ocekuje se da ce i Malezas ostati na klupi, a da ce umjesto njega startati Cirillo, covjek koji nije igrao ni minute dosada. Razlog ovih promjena je u vikend obracunu sa Arisom, koji je po pricanjima grckih navijaca puno vazniji od ovog s Dinamom..." u svakom slucaju mislim kako je x2 1,9 ili 2 4,2 value bet, pogotovo prema igri kakvu je dinamo pokazao sa Viljom :bye:GL Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gandalf 3 Posted September 30, 2010 02:30, FBC Melgar - Juan Aurich(Točan rezultat na poluvremenu?), tip Svi ostali rezultati, @13.00, Expekt, 1/10 Susret 4. kola, B skupine, 2. dijela prvenstva 1. peruanske nogometne lige. U njemu se sastaju trenutno 5. plasirani FBC Melgar i 3. plasirani Juan Aurich. FBC Melgar je nakon 30 odigranih susreta u 1. dijelu prvenstva zauzeo 10. mjesto na ljestvici s omjerom 9-9-12 uz gol razliku 38:49i imao 36 osvojenih bodova. Trenutno u 2. dijelu ima omjer 1-1-1 pa je skupio ukupno 40 bodova i ima gol razliku 42:55 . Na domaćem je terenu FBC Melgar odigrao 15 susreta u prvom dijelu u kojima je zabilježio omjer 5-7-3 uz gol razliku 24:12 i osvojio je 22 boda. U drugom je dijelu odigrao 1 susret koji je završio rezultatom 3:3 pa je tako u posljednja 3 susreta doma bez pobjede(0-2-1). Juan Aurich je nakon 30 odigranih susreta u 1. dijelu zauzeo 6. mjesto na ljestvici s omjerom 13-9-8 uz gol razliku 42:31 i imao je 47 osvojenih bodova. Trenutno u 2. dijelu ima omjer 2-1-0 pa je skupio ukupno 54 boda i ima gol razliku 50:33 . U gostima je odigralo 15 utakmica u prvom dijelu i ostvario omjer 3-5-7 uz gol razliku 10:16 i imao 14 osvojenih bodova, a u drugom je dijelu odigrao 1 susret i remizirao rezultatom 1:1. Neporažen je na posljednja 3 gostovana(1-2-0). Što se tiče međusobnih susreta između ove 2 momčadi, tradicija je nešto na strani Juan Auricha jer je omjer 9-4-7 za Cnjega u posljednjih 20 utakmica. Na terenu FBC Melgara je omjer 5-3-2, za Melgar. Obzirom na činjenicu da nijedna momčad nema imperativ borbe za nešto posebno u ovom susretu jer niti jedni niti drugi ne mogu puno višlje na tablici, a osiguran im je i opstanak u ligi vrlo je lako moguće da vidimo otvoren i zanimljiv susret s dosta pogodaka pa stoga za kraj mjeseca pokušavam s ovom opcijom za čiji mi je prolaz potrebno da netko postigne 3 pogotka u 1. poluvremenu... Quote Share this post Link to post Share on other sites