hsammer 2 Posted June 6, 2011 20:15 Bosnia and Herzegovina - Albania Euro 2012 Qualifying, TIP: 1, @1.45 Iako je Bosna i Hercegovina odigrala najlošiju utakmicu u kvalifikacijama protiv Rumunije, mislim da je došlo vrijeme za iskupljenje pred svojim navijačima. Kao što i Sušić sam kaže: promjena u sastavu će vjerovatno i biti a i trebalo bi nakon onakve igre. Bosna i Hercegovina još uvjek ne gubi nadu za plasman na Euro, a sve će odlučiti ova utakmica u kojoj ništa osim pobjede ne može ih odvesti na euro. Trenutno su na tablici na pretposljednjem mjestu sa 7 bodova ali i utakmicom manje. Vodi se velika borba za drugo mjesto koje trenutno zauzima Bjelorusija sa 9 bodova i utakmicom više, dakle, pobjedom bi Bosna dospjela do drugog mjesta a onda joj preostaju dvije utakmice sa Bjelorusijom, gostovanje u Francuskoj i domaća utakmica protiv slabašnog Luksemburga. Francuzi će definitivno ostati prvoplasirani a Bosna će morati pomrsiti račune bjelorusima na gostovanju i tražiti pobjedu kod kuće, ali sve to pada u vodu ako ne zabilježe pobjedu protiv Albanije. Malo sam ljut i na Sušića zbog prošle utakmice što je igrao samo sa jednim špicem, svi dobro znamo da je napad najbolja obrana. Međutim Bosanci su dobro počeli utakmicu i čak postigli gol, ali nažalost iz ofsajda. Tek je kasnije Džeki pridodao Ibiševića ali je bilo kasno. Nadam se da je naučio lekciju i da je svjestan da mora ići na sve ili ništa, a sa ovakvim imenima protiv tamo neke Albanije, ako ne pobjede onda se zaista nemaju čemu nadati ni u budućnosti sa takvim timom. Izmjena generacije ne postoji jer Bosna nema pomladka i sve što im preostaje je ovo Europsko prvenstvo koji je zadnji vlak za ovu repku. Albanci su osvojili nevjerovatnih 8 bodova u svojoj skupini. U prvom kolu su iznenađujuće Rumunjima uspjeli uzeti bod,da bi u drugom kolu protiv slabašnog Luksemburga jedva zabili pogodak i upisati tri boda.Utakmica protiv Bosne im je bila imperativ za novu pobjedu, ali na kraju i tu izvlače bod, iako je bilo realno barem dva-tri razlike da izgube i to na domaćem terenu.Protiv Bjelorusije nisu uspjeli zabiti niti jedan pogodak i tu bilježe prvu izgubljenu utakmicu, da bi sljedeće kolo ponovno zabilježili pobjedu i to protiv Bjelorusa. Iz njihovih prethodnih rezultata se može zaključiti da igraju veoma strpljivo i čekaju svoju priliku koja im katkad i dođe, to govori i njihov jedan gol koji zabiju. Bosanci će jurnuti od prve minute i neće dozvoliti Albancima da puno drže loptu u svojim nogama a oni i nisu baš neki umjetnici sa loptom da mogu kontrolirati svoju igru, pa očekujem njihova ispucavanja prema jednom isturenom špicu. Njihova skok igra također nije impresivna i tu je još jedan plus za Bosnu. Ovo bi sve osim pobjede Bosne bilo veliko iznenađenje i potpuna katastrofa za reprezentaciju koja bi se definitivno oprostila od Eura ali siguran sam i od nekih važnih igrača koji bi napustili repku poslije poraza. Sretno! Quote Share this post Link to post Share on other sites
hsammer 2 Posted June 8, 2011 20:15 Bosnia and Herzegovina - Albania Euro 2012 Qualifying, TIP: 1, @1.45 Iako je Bosna i Hercegovina odigrala najlošiju utakmicu u kvalifikacijama protiv Rumunije, mislim da je došlo vrijeme za iskupljenje pred svojim navijačima. Kao što i Sušić sam kaže: promjena u sastavu će vjerovatno i biti a i trebalo bi nakon onakve igre. Bosna i Hercegovina još uvjek ne gubi nadu za plasman na Euro, a sve će odlučiti ova utakmica u kojoj ništa osim pobjede ne može ih odvesti na euro. Trenutno su na tablici na pretposljednjem mjestu sa 7 bodova ali i utakmicom manje. Vodi se velika borba za drugo mjesto koje trenutno zauzima Bjelorusija sa 9 bodova i utakmicom više, dakle, pobjedom bi Bosna dospjela do drugog mjesta a onda joj preostaju dvije utakmice sa Bjelorusijom, gostovanje u Francuskoj i domaća utakmica protiv slabašnog Luksemburga. Francuzi će definitivno ostati prvoplasirani a Bosna će morati pomrsiti račune bjelorusima na gostovanju i tražiti pobjedu kod kuće, ali sve to pada u vodu ako ne zabilježe pobjedu protiv Albanije. Malo sam ljut i na Sušića zbog prošle utakmice što je igrao samo sa jednim špicem, svi dobro znamo da je napad najbolja obrana. Međutim Bosanci su dobro počeli utakmicu i čak postigli gol, ali nažalost iz ofsajda. Tek je kasnije Džeki pridodao Ibiševića ali je bilo kasno. Nadam se da je naučio lekciju i da je svjestan da mora ići na sve ili ništa, a sa ovakvim imenima protiv tamo neke Albanije, ako ne pobjede onda se zaista nemaju čemu nadati ni u budućnosti sa takvim timom. Izmjena generacije ne postoji jer Bosna nema pomladka i sve što im preostaje je ovo Europsko prvenstvo koji je zadnji vlak za ovu repku. Albanci su osvojili nevjerovatnih 8 bodova u svojoj skupini. U prvom kolu su iznenađujuće Rumunjima uspjeli uzeti bod,da bi u drugom kolu protiv slabašnog Luksemburga jedva zabili pogodak i upisati tri boda.Utakmica protiv Bosne im je bila imperativ za novu pobjedu, ali na kraju i tu izvlače bod, iako je bilo realno barem dva-tri razlike da izgube i to na domaćem terenu.Protiv Bjelorusije nisu uspjeli zabiti niti jedan pogodak i tu bilježe prvu izgubljenu utakmicu, da bi sljedeće kolo ponovno zabilježili pobjedu i to protiv Bjelorusa. Iz njihovih prethodnih rezultata se može zaključiti da igraju veoma strpljivo i čekaju svoju priliku koja im katkad i dođe, to govori i njihov jedan gol koji zabiju. Bosanci će jurnuti od prve minute i neće dozvoliti Albancima da puno drže loptu u svojim nogama a oni i nisu baš neki umjetnici sa loptom da mogu kontrolirati svoju igru, pa očekujem njihova ispucavanja prema jednom isturenom špicu. Njihova skok igra također nije impresivna i tu je još jedan plus za Bosnu. Ovo bi sve osim pobjede Bosne bilo veliko iznenađenje i potpuna katastrofa za reprezentaciju koja bi se definitivno oprostila od Eura ali siguran sam i od nekih važnih igrača koji bi napustili repku poslije poraza. Sretno! Bosnia and Herzegovina - Albania 2-0 http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/uredu.gif http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/80yahoo.gif Quote Share this post Link to post Share on other sites