Jump to content
Sign in to follow this  
Zizu

05.02.2012.

Recommended Posts

Superbowl...sta recim o mecu,koji ce gledati 1500 000 000 ljudi na planeti...gde 30 sek reklame kosta fascinantnih 30 000 000 $...danas se postaje pukovnik,ili ostaje pokojnik...vise od igre..Kruna sezone je danas,o pobedniku ce se pisati narednih 7 meseci,porazeni se nece ni spomenuti...

Pre četiri godine u Arizoni smo gledali fantastičan triler u režiji Njujork Džajantsa, učinili su da najdominantniji tim decenije Nju Ingland Petriotsi budu predmet šala na račun skora 18-1.Tada su Patsi delovali nepobedivo,sa 18-0 skorom su usli u Superbowl,ocekivala se pobeda,ali fantasticni Giantsi su se postarali da tako i ne bude..Sada, 2012. godine dva rivala se ponovo sreću u Superbowlu, a glavni akteri su isti. Ilaj Mening je za četiri godine iskusniji i pre svega bolji kvorterbek, a sa druge strane Tom Brejdi ima priliku da uđe u istoriju kao jedan od najtrofejnijih kvorterbekova i stane rame uz rame sa Džoom Montanomi da osvoji svoj cetvrti SB u zadnjih 11 godina..

Evo zadnje izjave popularnog 'Tomice':”Kada gok izgubite to je teško. Mi smo izgubili jedan Superboul. Sećam se kako sam se sledećeg jutra probudio u Arizoni nakon jednog sata spavanja. Pomislio sam: ‘Bila je to noćna mora, nije se dogodilo’. Vremenom naučiš da kreneš dalje i preboliš to”, podsetio se Brejdi Superboula iz 2008.Dakle bice ovo prilika da se Patriote osvete za taj poraz,koji je ponavljam bio prilicno neocekivan..Jasno je da Giantsi ne misle tako...Jedva su se uvukli u play-off uopste,i od tada igraju neverovatno...melju sve pred sobom,odbrana im je granitna,a i napad sve bolji,i sve sigurniji...Oba tima su u SB usla posle neverovatnih meceva u finalima,2 istorijske utakmice,gde je bukvalno jedna lopta resavala mec...

Pa da krenemo....

Izlišno je pričati od Brejdiju (5235 jardi, 39 TD, 12 Int) i Meningu (4933 jardi, 29 TD, 16 Int), da vidimo ko će biti momci iz senke.Od ove dvojice se ocekuje da blistaju,da vidimo ko bi mogao da im se pridruzi...

Od 39 tačdaun pasova koje je Brejdi bacio ove sezone, čak 17 je uhvatio 22-godišnji risiver Rob Gronkovski,najprijatnije iznenadjenje lige. Međtim, supersnažnog tajt-enda muči povreda skočnog zgloba od pre 2 nedelje,i licno mi se nije dopalo kako je izgledala ta povreda,ali medicina je dans cudo pa ćemo da vidimo koliko može da bude efikasan.

Naravno, što se tiče pas opcije,a Patsi su to mnogooooo jaki, tu je i iskusni Ves Velker koji je ove sezone imao samo devet TD hvatanja, ali više jardi od Gronkovskog, ukupno 1569. Što se tiče trčanja, kod Petriotsa sve spada na samo jedno ime, BenDžarvus Grin-Elis je osvojio samo 667 jardi za tim (3.7 po nošenju), ali sa ukupno 11 tačdaunova što nije loše.

Što se tiče Džajantsa, pas igra je svakako najjače oružje Njujorčana, a Ilaj je na slatkim mukama kome da baci loptu. Ove sezone se iznenada pojavio Viktor Kruz i uhvatio 1536 jardi uz devet otplesanih salsi u endzoni. I pored problema sa povredom ispratio ga je Hakim Niks sa 1192 jarde i 7 tačdauna.

Trčanje je bila rak-rana Koflinovog napada jer nije ni postojala veći deo sezone. E, kada je proradilo,onda je krenula i mašina iz “velike jabuke”. Ahmad Bredšo je istrčao 659 jardi i devet tačdauna, dok je Brendon Džejkobs dodao 571 jard i 7 tačdauna.

Statistički, u napadu Petriotsi prednjače u svim segmentima, dok su Džajantsi jači u odbrani. S obzirom da će ključ pobede verovatno biti igra kvorterbekova, odnosno uspeh odbrane da ih zaustavi, videćemo da li će u prvom planu biti napad iz Botona ili odbrana iz Njujorka.

Dakle,ako OL Patsa uspe da zaustavi strasnu odbranu Giantsa(a to nece biti nimalo lako),'Tomica' ce imati mnogo vremena,i tada je exsekucija neminovna,i njujorcani nece imati sanse....Odbrana Patriota u PO ne moze da se prepozna,u regularnom delu sezone su bili ocajni,a u PO igraju odlicno,tako da je moj konacan predlog i pik ipak pobeda Patriota....Igra Tomice u PO je neverovatna,prosto je nezaustavljiv,i licno mislim,da ce NAJKOMPLETNIJI QB lige i veceras dominirati,i odneti titulu u Boston...

Konacna pobeda Patsa u Germanii je recimo 1,70,i po meni to bi trebalo da se uzme,i mislim da ce doci...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunday, February 5, 2012

Lucas Oil Stadium (Indianapolis, Ind.)

 

00:30 New England Patriots vs New York Giants-Handicap Tip: New York Giants +3.5 @1.685 6/10 Pinnacle :uredu:

 

Večeras se u Indianapolisu igra čuveni Super Bowl XLVI po redu između Patriotsa i Giantsa...

I danas su Patriote favoriti kao i 2008 na Super Bowl XLII kada su posle 18 uzastopnih pobeda bili veliki favoriti protiv Giantsa ako se dobro sećam Hendikep je bio čak +14 naravno da sam uzeo to širokih ruku ako su tada mogli da iznenade Patriote nevidim zašto to nebi mogli da urade večeras.

Patriote su suvereno osvojili AFC East sa 13-3 dok su u pley ofu u prvom meču su razbili Denver sa 45-10 ali to je bilo za očekivati jel teško su Broncosi mogli da odigraju dva sjajna meča posle sjajne pobede protiv Pitts. dok su u finalu jako teško izašli na kraj sa Baltimorom 23-20(uz veliku pomoć sudija) gde je Baltimor ipak bio prikazao mnogo bolju partiju i pokazali su dosta mana kad su naleteli na sjajnu odbranu...

Odbrana Patriota je naravno daleko lošiji deo ekipe iako su se u zadnjih par mečeva malo popravili ali podatak da su Defense 30 u ligi dok su protiv trčanja 117.1y (17th) a protiv pasa čak 293.9y (31st) što može biti i veliki problem večeras jel se ipak Divovi mnogo više uzdaju u pas igru.

Naravno najveće oružije im je napad koji je 2 u ligi napad trčanjem je daleko slabiji 110.2y (20th) dok su pasom 317.8y (2nd) koji predvodi sjajni QB T. Brady(koji je zaštićen kod sudija kao Beli Medved) u napadu se najviše oslanja na WR W. Welker i D. Brancha i TE R. Gronkowskog sva trojica imaju lakše povrede ali naravno da će igrati ali dali će to uticati na njihov kvalitet videćemo.

Po zemlji su manje ubojiti gde je prva opcija RB B. Green-Ellis dok i ostala dva trkača dobijaju dosta rola.

Sa druge strane Giantsi koji su se provukli na iglene uši do pley ofa sa 9-7 su bili prvi u svojoj NFC East diviziji iako se btu očekivalo da će za prvo mesto trebati daleko više pobeda jel je divizija izuzetno jaka gde se od Dallasa a posebno od File očekivlo daleko više ali su Divovi iskoristili na kraju sve slabosti protivnika i pored svojih promenjivih igara u dve najbitnije utakmice su pobedili 2 puta Dallasa posebno su ih razbili u zadnjem meču u ligi koji je odlučivao ko će u pley of pobedili su sa 31-14...

Nakon tako teškog ulaska u pley of i dosta promenjivih igara u regularnom toku prvenstva u pley ofu su dosad odigrali fantastično rasturili su prvo Atlantu 24-2 pa onda velikog favorita G.B. i to na njihovoj neosvojivoj tvrđavi na Lambeau Fieldu gde su rasturili Packerse sa 37-20(igrao sam čistu 2 kvota je bila 4.70) kojima ni sudije nisu pomogle posebno u prvom poluvremenu je suđenje bilo kriminalno nakon te velike pobede su dobili i u Finalu ove sezone sjajni S.F. nakon OT sa 17-14 i tako došli do velikog Super Bola ceo pley of sam ih ispratio na tim mečevima i red je da ih ispoštujem do kraja.

Njihova odbrana nije igrala sjajno u regularnom delu ali u pley ofu su fantastični zadržati Atlantu na samo dva poena a posebno na L.Fieldu G.B. u prve 3 četv. na samo 13 poena je igra vredna divljenja i protiv S.F. su dopustili samo 14 poena jednostavno počeli su da lete po terenu i vrše veliki pritisak na kvoterbekove sa čim je ogromnih problema imao Rodgers koji je i imao 1 izgubljeni fambl u celoj sezoni uz čak 4 seka i 1 INT. Na večerašnjem meču je pitanje koliko će sudije tolerisati držanje OF linije ako to bude u granicama normale Breydi ečeras može imati velikih problema.

Giantsi se u napadu isto nakjviše oslanjaju na sjajnog QB E. Manninga koji je sve bolji uz neverovatne igre WR V. Cruz ,H. Nicks ,M. Manningham i TE J. Ballard oni će biti ogromna pretnja lošoj odbrani Patriotsa protiv pas igre nadam se da će Mening greške svesti na minimum i ako se to desi biće bliži uspehu.

Trčanje je im u zadnje vreme malo bolje kako se oporavio A. Bradshaw i razbijač je tu B. Jacobs koji bi možda mogli da donesu i tu prevagu.

Jednostavno moram da ispoštujem Divove i ovo je pik za moju dušu ako se nekom svidi svidi.

Uzimam Giantse u Hendikepu...Posted Image

Edited by Crni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prijedlog današnjih NHL susreta (Pinnacle incl. OT).

 

18:30 - Washington Capitals - Boston Bruins - Washington Capitals over 2.5 - 2.000 :nije:

19:00 - New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils over 2.5 - 1.926 :uredu:

19:00 - New York Rangers - Philadelphia Flyers - New York Rangers over 2.5 - 1.725 :uredu:

20:00 - Montreal Canadiens - Winnipeg Jets - Montreal Canadiens over 2.5 - 1.877 :uredu:

 

Uspješan odabir! :crossfingers:

 

Tuto :14clover:

Edited by Tuto

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tomica će imati još jednu tešku noć i još teže jutro :77tooth:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tomica će imati još jednu tešku noć i još teže jutro :77tooth:

 

Ha,ha,u pravu si....Giantsi bolji tokom veceg dela meca,nema sta,ali su mogli vrlo lako i da izgube,cak sta vise bili su pred pragom poraza...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mogli su da izgube ali bilo bi nezasluženo igrali su bukvalno samo 15min. :48thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...