Jump to content
Sign in to follow this  
Crni

15.03.2012.

Recommended Posts

Thursday, March 15, 2012

Madison Square Garden (New York, N.Y.)

 

00:00 New York Rangers-Pittsburgh Penguins-Winning Team Tip: Pittsburgh Penguins @1.90 5/10 Interwetten :uredu:

 

Večeras se u čuvenom Madison Square Gardenu igra veliki derbi NHL-a između domaćih Rangersa i gostujućih Penguinsa.

Ovaj veliki duel može da odluči koji će tim na Istoku na kraju regularnog dela da krene sa pozicije br.1 u pley ofu u borbi za pehar " Lorda Stenlija"...

New York Rangersi su napravili dobru uvertiru za ovaj duel posle tri uzastopna poraza su vezali dve pobede i to protiv N.Y.I. 4-3(OT) i protiv Caroline 4-2 i sigurno je da u mnogo boljem raspoloženju dočekuju ovaj duel koji može mnogo da im donese jel ovo je možda za njih utakmica sezone do ovog trenutka.

Rangersi su vodeći tim Istočne konferencije dok su posle St.Louisa drugi tim po uspešnosti u celoj NHL ligi. U zadnjih 10 mečeva imaju 6-3-1 ukoliko bi dobili večerašnji duel gotovo je sigurno da bi obezbedili prvo mesto na Istoku a samim tim i prednost utakmica na domaćem ledu.

Na golu večeras za Rangerse je pod znakom pitanja prvi golman Henrik Lundqvist koji je propustio meč u utorak protiv Caroline zbog gripa. Moje je mišljenje da će on ipak biti između stativa na večerašnjem duelu jel ipak je on jedna od najbitnijih karika trenera John Tortorelle sjajan je Lundqvist ove sezone sa prosekom od 1.88 GAA(prosek primljenih golova po meču) iako u zadnjih par mečeva nebrani baš u sjajnoj formi radi se o vrhunskom golmanu, Ukoliko ipak nebude spreman za večeras to bi svakako bio ogroman hendikep za domaćina ali i rezervni golman Martin Biron je u sjajnoj formi ove godine ima prosek 2.23 GAA ali iz daleko manje mečeva.

Što se napada tiče oni su na zadnja dva meča igrali prilično dobro dali su 8 golova i večeras će odbrana Pingvina biti na velikom ispitu tu su Marian Gaborik ,Brad Richards ,Derek Stepan ,Artem Anisimov ,Ryan Callahan (pod znakom pitanja za večeras) ukoliko Callahan koji je već propustio dva meča zbog povrede stopala nebude igrao to bi bio veliki hendikep jel je on jedan od najboljih poentera ove sezone sa 26 G i 22 A...

Još jedan od bitnih igrača Rangersa koji je na DL listi je i sjajni defanzivac Michael Del Zotto koji je takođe propustio dva meča zbog zapaljenja kuka i takođe je pod znakom pitanja on ne samo što je bitan u defanzivnim zadatcima nego je i sjajan poenter sa 7 G i čak 28 A.

Veliko je pitanje dali su sva troica bitnih igrača Rangersa bili toliko povređeni da su morali da propuste mečeve ili je iskusni lisac Tortorela ih sačuvao da budu spremni za večeras to ćemo videti u noći između četvrtka i petka.

Sa druge strane Pittsburgh Penguinsi su u strašnom naletu u zadnjih 10 mečeva imaju 9-1-0 i čak 9 vezanih pobeda i sigurno puni samopouzdanja dolaze u New York.

Na golu će stajati Marc-Andre Fleury 2.26 GAA koji brani sjajno i u vrhunskoj je formi.

Ono po čemu će ovaj meč biti upamćen je po povratku najveće zvezde Pingvina Sidney Crosbya koji je zbog problema sa povredom vrata propustio dobar deo prošle i gotovo celu ovu sezonu bio se vratio ali je posle dva meča opet otišao na DL listu konačno je spreman i sigurno je da će njegov povratak mnogo značiti ekipi.

O kakvom se talentu radi govori i poređenje da su za njega stručnjaci govorili da može možda i da zaseni i najvećeg igrača svih vremena legendarnog Wayna Gretzkog ali mislim da se više nikada neće desiti da neko može da bude toliko dominantan u svojoj eri.

Uz Crosbya u napadu su još ove sezone neverovatni Evgeni Malkin tu su još Jordan Staal ,Chris Kunitz ,James Neal ,Pascal Dupuis ,Steve Sullivan strašan napad i ko god bude na golu Rangersa imaće pune ruke posla.

Od bitnih igrača Pingvina na DL-u je defanzivac Kris Letang koji je od 29 Februara odsutan zbog potresa mozga ali je moguć njegov povratak na meču sa Rangersom.

Iako serija Pittsburgha mora jednom da stane nemogu a da ne odigram danas na Pingvine jednostavno igra koju su prikazivali Rangersi na zadnjim utakmicama me nije oduševila i problemi sa povredama bitnih igrača koji pitanje koliko će biti spremni i sigurno velika euforija u Pitts. zbog povratka Crosbya me je ipak navela da igram na Pingvine.

Mnoge kladionice nedaju kvote dok se nebude znalo ko će igrati Pinnacle još nema u ponudi na većini kladionica je Rangers favorit dok recimo na BetFeru na Pingvine pala kvota na 1.78 ja ću rizikovati i odigrati dok je ovaka ponuda koju nudi Interwetten!!!! Kako će se kvota kasnije kretati zavisi od vesti iz New Yorka ali iako budu kompletni svakako je da su Pingvini sposobni da pobede ali pošto je ovo ipak derbi idem sa srednjim ulogom !!!!

Uzimam konačnu pobedu Pingvina...... Posted Image

Edited by Crni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prijedlog današnjih NHL susreta (Pinnacle incl. OT).

 

00:00 - Carolina Hurricanes - St. Louis Blues - Carolina Hurricanes +1.5 - 1.455 :uredu:

00:00 - New Jersey Devils - Colorado Avalanche - Colorado Avalanche +1.5 - 1.508 :uredu:

00:00 - New York Islanders - Philadelphia Flyers - New York Islanders +1.5 - 1.417

00:00 - New York Rangers - Pittsburgh Penguins - New York Rangers over 2.5 - 2.000 :nije:

00:30 - Florida Panthers - Boston Bruins - 1st Period Florida Panthers +0.5 - 1.529 :uredu:

00:30 - Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs - Toronto Maple Leafs over 2.5 - 1.806 :uredu:

02:00 - Calgary Flames - Phoenix Coyotes - Calgary Flames over 2.5 - 1.781 :uredu:

03:30 - San Jose Sharks - Nashville Predators - Nashville Predators over 2.5 - 1.952 :nije:

 

Uspješan odabir! :crossfingers:

 

Tuto :14clover:

Edited by Tuto

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...