Jump to content
Sign in to follow this  
mirko

10.04.2012.

Recommended Posts

Fudbal, Holandija I Liga

20:00 Excelsior – NEC Nijmegen

tip: 2

kvota: 2,05

kladionica: Mozzart

stake: 6/10

 

Excelsior je pretprošle sezone ušao u I ligu i po mom mišljenju, odmah je pokazao da se radi o timu koji nema kvalitet da ostane u prvoj ligi, zato što je u doigravanju izborio opstanak u ligi, a i ove sezonu su tako nastavili, ali mi se čini da su još gori. Na predhodnih 28 utakmica osvojili su samo 18 bodova i nalaze se na pretposlednjem mestu na tabeli sa dva boda više od poslednjeg De Grafšapa, tako da će se borba z aopstanak voditi između ova dva tima. Samo da pojasnim, poslednji tim direktno ispada iz lige a sledeća dva najgora idu u doigravanje za opstanak tzv. plej aut.

Nalaze se u lošoj formi, jer su na predhodnih 8 utakmica ostvarili 1 pobedu (pre dva kola protiv Rode sa 2:0), 1 nerešenu i čak 6 poraza, i nalaze se u seriji od dva poraza za redom. Da stvari budu još gore po njih, sudeći po vestima sa njihovog sajta, večeras, zbog povrede neće igrati Leen van Steensel (odbrana, 23 ut, 2 g, ne igra na poslednje 3 ut), Bart Schenkeveld (odbrana, 8 ut, 2 g, ne igra na poslednje 2 ut), Jurgen Mattheij (odbrana, 12 ut, 1 g, povređen u prošlom kolu), Mitchell te Vrede (napadač, 19, ut, 2 g, povređen u prošlom kolu) i od ranije povređeni Martijn de Vries (odbrana, 3 ut) i Erwin Nuytinck (sredina, 1 ut), dok je Daan Smith (odbrana, 17 ut) suspendovan zbog trećeg đutog kartona u prošlom kolu.

 

NEC se trenutno nalazi na 8. mestu, sa istim broje bodova kao i RKC i Roda, ali je zahvaljujući boljoj gol razlici, ispred njih i bori se za osvajanje tog mesta, koje vodi u plej of za Ligu Evrope, a ostala mesta su skoro nedostižna., jer im Vitese beži 5 bodova, o ostali timovi mnogo više. Uspeli su da prekinu seriju loših rezultata, tako da suna poslednjih 6 utakmica, ostvarili 4 pobede i 2 nerešene, uskladili su neki svoj način igre i što je najvažnije, igrači su dobili na samopouzdanju.

Trener NEC-a je Alex Pastoor, koji je prethodne dve sezone trenirao Excelsior, a pod njegovim voćstvom tim je ušao i I Ligu, tako da je sigurno da ih dobro poznaje.

 

Jedino ušta se domačin uzda je statistika njihovih međusobnih utakmica na terenu Excelsiora, koja kaže da je 2 2 1 u korist večerašnjeg domaćina iuz gol razliku 9:8, a od toga prethodne dve su završene pobedom Excelsiora.

 

Pretpostavljam da će ovo biti teška utakmica, jer oba tima imaju motiva da dobro igraju i bodovi su im potrebni, domaćinu za opstanak, a gostima za borbu za osvajanje 5-8 mesta, koje vodi u plej of za LE, ali prednost ću ipak dati gostima, zato što su trenutno u mnogo boljoj formi, a na ruku im ide i to što domaćin ima nekih problema sa povređenim igračima. Šta će biti na kraju videćemo.

 

Pozdrav i srećno.

Edited by mirko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...