Jump to content
Sign in to follow this  
mirko

05.05.2012.

Recommended Posts

Fudbal, Danska I Liga, 17:00 Lyngby – Nordsjaelland 2 q 1,60, Mozzart, 6/10

 

Do kraja sezone ostalo je da se igra još 4 kola. Lingbi se nalazi na mestu koje vodi u II ligu, sa 6 bodova manje od Odenzea, koji se nalazi ispred njih. Teorisjki gledano, ima šanse da izbori opstanak, ali poslednji rezultati ne govore tome u prilog. Naime, nalaze se u seriji od 5 utakmica bez pobede, a od toga čak 4 poraza za redom, uz gol razliku 2:11. Kao da su se pomirili sa sudbinom i da jedva čekaju kraj sezone. Na ovoj utakmici će biti pojačani povratkom kapitena Mathias Taubera (odbrana, 21 ut, 3), koji je bio suspendovan zbog dva žuta kartona, a neće igrati neki od igrača koji nemaju nekog posebnog uticaja na igru celog tima, a to su R. Lekic (napadač, 1 ut),N. Hojlund (treći golman, branio na 6 ut), C. Traore (odbrana, 10 ut) i N. Johannesen (odbrana, 0 ut), tako da ne verujem da će to predstavljati neki hendikep.

 

Ekipa Nordsjilanda je najprijatnije iznenađenje ove sezone. Do sada su uglavnom završavali na sredini tabele, pa su se i prognose pred početak ove sezone uglavnom zasnivale na tome i da će tako biti i sada. Međutim, oni se bore za šampionsku titulu, što je bilo nezamislivo da neki tim može da ugrozi FC Kopenhagen, koji je poslednjih tri godine neprikosnoven u ligi. U prošlom kolu su na svom terenu pobedili FC Kopenhagen i tako im se približili na smo tri boda razlike. Do kraja imaju težak raspored, očekuju ih Odenze, Brondbi i Hporsens i pitanje je kako će se te utakmice, ali je sigurno da se tim nalazi u formi (4 pobede za redom), da su igrači puni

samopouzdanja posle pobede nad FC-om i nadam se da će dati sve od sebe na ovoj utakmici.

 

Bez obzira na trenutno stanje na tabeli, mislim da će biti dosta teška utakmica za Nordsjilenda, jer je ovo neki lokalni derbi, a to su utakmice na kojima se može svašta desiti. H2H je u korist Lingbija (4 2 2 ), a na ovom stadioni su odigrane 3 utakmice i Nordsjiland nije nikada pobedio (2 pobede Lingbija i 1 nerešena uz gol razliku 3:0). J aću ipak dati prednost gostima, jer je vreme da se ta tradicija prekine, zato što su u dobroj formi i bore se za titulu, što je sigurno veliki podsticaj za igrače.

 

Pozdrav i srećno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fudbal, Danska I Liga, 17:00 Lyngby – Nordsjaelland 2 q 1,60, Mozzart, 6/10U

FT 0:2 :uredu::icon_razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...