Jump to content
Sign in to follow this  
mirko

06.05.2012.

Recommended Posts

Fudbal, Rumunija I Liga, 16:30 Ceahlaul - Dacia Mioveni 1 q 1,60, Atlantik, 6/10

 

Do kraja sezone ostalo je da se odigraju još 5 kola. Domaćin se nalazi na 12. mestu sa 6 bodova više od mesta koje vodi u II ligu, pa zbog toga je ova utakmica dosta bitna za njih, jer bi pobedom još više povećai šanse za opstanak, da ne kažem obezbedili, jer teorijski to nisu. Na poslednjim utakmicama igraju promenljivo, nikako da usklade formu. U prošlom kolu su na gostovanju pobedili jednog od konkurenata za ispadanje, ekipu Vointa Sibiu sa 2:1, a pre toga su poraženi na dve utakmice. Pretpostavljam da je pobeda u prošlom kolu dala igračima bar malo samopouzdanja i motiva da danas dobro odigraju i pred svojim navijačima proslave opstanak, jer bi napravili neku bodovnu razliku za ostalim rivalima koja bi im bila dovoljna do kraja sezone.

 

Dacia Mioveni je tim koji je još pre ko zna koliko kola već ispao iz lige i preostale utakmice igraju čisto što moraju. Nalaze se ubedljivo na poslednjem mestu sa samo 12 osvojenih bodova na 29 odigranih utakmica. Katastrofalno. Na poslednjih 22 utakmice nisu osetili ukus pobede, 6 nerešenih i čak 16 poraza, za gol razliku da ne pišem. Nalaze s eu seriji od 5 poraza za redom. Zbog toga pretpostavljam da su se i igrači pomirili sa sudbinom i da nemaj nikave želje, motiva, samopouzdanja za igru. Jedva čekaju da se ovo prvenstvo završi. Da stvari budu još gore, u prošlom kolu su, na svom terenu protiv Konkordije, dobili tri crvena kartona, tako da danas neće igrati trojica odbrambenih igrača I. Voicu (23 ut), A. Iordache (17 ut, 1 g) i E. Cracuin (16 ut).

 

Zbog toga, prednost dajem domaćinu jer su bolji tim, bodovi su im potrebni kako bi obezbedili opstanak u ligi, dok su gosti u rasulu i da će ovu takmicu odigrati čisto što moraju.

 

Pozdrav i srećno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...