mirko 0 Posted May 7, 2012 Fudbal, Francuska I Liga, 19:00 St Etienne – Marseille 1 q 2,25, Atlantik, 5/10 Biću kratak u vezi ove utakmice, ako ne pokušaću. Naime, domaćini se bore za jedno od mesta koje vodi u Ligi Evrope, je po nekim računicama i kalkulacijama, imaju šansu. Ja sam to ovako razumeo. Prva tri mesta i Liga Šampiona je rezervisana za PSŽ, Montpelje i Lil. Ostaje Liga Evrope, gde Francuska daje tri kluba, tim koji osvoji 4. mesto ide u plej of u kvalifikacijama za LE, pobednik Kupa (Lion) ide u LE, a pobednik Liga Kupa (Marsej) ide 3. kolo kvalifikacije. Trenutno se na četvrtom mestu na tabeli nalazi Lion, koji je kao pobednik kupa već u LE, tako da ostaje još jedno slobodno mesto, a to će biti tim koji osvoji peto mesto na kraju sezone. Na tom mestu se nalazi Ren sa bodom više od Sent Etjena, a tri više od Tuluza. Zato je ova utakmica važna za domaćina, koji bi sa tri boda povećali svoje šanse, pogotovo što Ren ima tešku utakmicu večeras sa Monpeljeom, koji se bori za titulu. Koliko sam uspeo da saznam večeras neće igrati S. Pongolle (napadač, 22 ut, 4 g), K. Zouma (odbrana, 21 ut, 2 g), L. Kitambala (napadač, 16 ut) i L. Batlles (sredina, 34 ut, 3 g), a u tim se vraćaju J. Clement (sredina, 32 ut) i B. Sako (sredina, 34 ut, 5 g). Marsej je u sredini tabele bez opasnosti po opstanak, ali i bez mogućnosti za napredak. Sudeći bar po igrama. Ali oni su posao za ovu sezonu završili. Osvojili su Liga Kup (u finalu su nakon produžetaka, pobedili Lion) i tako se plasirali za treće kolo kvalifikacija za LE. Pa zbog toga mislim da neće imati nekog posebnog motiva za igru. U prošlom kolu su na svom terenu pobedili nansi i tako prekinuli crnu seriju od 13 prvenstvenih utakmica bez pobede (4 nerešene i 9 poraza). I ovde ponavljam da, koliko sam uspeo da saznam, večeras neće igrati Azpilicueta (odbrana, 29 ut), A. Gignac (napadač, 19 ut), A. Ayew (napadač, 26 ut, 8 g), M'Bia (sredina, 14ut, 2 g) i S. Diawara (odbrana, 23 ut, 1 g). Statistika međusobnih utakmica je daleko na strani Marseja, jer su do sada ova dva tima odigrala 22 ut, od kojih je Marsej pobedio 11 puta, 5 su odigrali nerešeno, a 6 puta je pobedio Sent Etjen. Na poslednjih 10 utakmica, Marsej je pobedio 7 puta, a 3 puta su odigrali nerešeno. Rekoh da ću biti kratak, ali sam se zaneo. Pa da završim. Prednost dajem domaćinu, pre svega zbog domaćeg terena, jer je poznato da dobro igraju pred svojim navijačima, drugo, bodovi su im potrebni u borbi za mesto koje vodi u LE, dok će gosti igrati rasterećeni, jer su, od katastrofalnog početka sezone, uspeli da se nekako izvuku i ispune cilj, a to je da,kao pobednici Liga Kupa, igraju u LE. Pozdrav i srećno, ako me neko uopšte i prati posle jučerašnje katastrofe. Quote Share this post Link to post Share on other sites