Jump to content
Sign in to follow this  
mirko

14.05.2012.

Recommended Posts

Fudbal, Danska I Liga, 19:00 Nordsjaelland – Odense 1 q 1,55, Meridian, 7/10

 

Zaostala utakmica 31. kola, a do kraja sezone ostalo je da seodigraju još dva. Trenutni lider FC Kopenhagen je juče na jedvite jade osvojio bod na gostovanju Sonderjyskeu (2:2), tako da Nordsijiland zaostaje dva boda od njih, ali ima i utakmicu manje.

Domaćin ne spada u grupu najboljih timova u Danskoj, poslednje sezone su završavali negde u sredini tabele niti je, po prognozama, bio jedan od timova koji bi mogao da se uključi u borbu za titulu. Ali, napravili su iznenađenje i sada su tu, na korak od toga. Drugo mesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu Šampiona, im je obezbeđeno, a ukoliko večeras pobede, onda će njihova dalja sudbina zavisiti od njih samih. Nalaze se u dosta dobroj formi, nisu poraženi n a poslednjih 6 utakmica, a isto tako nalaze se u seriji od pet pobeda za redom, a među njima je svakako najznačajnija protiv direktnog rivala FC Kopenhagena (na svom terenu u pretprošlom kolu sa 1:0). U narednom kolu 20.05. gostuju Brondbiju, a u poslednjem kolu, 23.05 na svom terenu dočekuju Horsens, dok njihov rival FC Kopenhagen u sledećem kolu ima teško gostovanje Mitjilendu, a u poslednjem kolu na svom terenu dočekuje Silkeborg.

Koliko sam uspeo da saznam, nemaju nekih posebnih problema sa sastavom tima, neće igrati od ranije povređeni J. Sise (napadač, 0 ut) i rezervni golma D. Jensen (2 ut), a u tim se vraćaju I. Runje (odbrana, 5 ut) i K. Lorentzen (sredina, 11 ut, 2 g), koji nisu igrali u prošlom kolu protiv Lingbija.

 

Odenze je ekipa koja je najneprijatnije iznenađenje ove sezone. Jedan od velikana danskog fudbala je došao u situaciju da se bori za opstanak. Trenutno su na samoj granici opstanka sa 4 boda više od pretposlednjeg Lingbija, sa kojim igraju u narednom kolu i to na svom terenu, a u poslednjem kolu gostuju već ispalom Kogeu. Imaju dosta lak raspored i od njih samih zavisi dalja sudbina. Nalaze se u dosta lošoj formi, jer nemaju pobedu na poslednjih 12 utakmica (4 nerešene i 8 poraza). Stvarno katastrofalno.

Večeras neće igrati Andreas Johansson(sredina, 22 ut, 3 g), Mads Toppel (jedan od golmana, 11 ut), Jesper Christiansen (rezervni golman, 1 ut), Hans Henrik Andreasen (sredina, 25 ut, 5 g) i Tore Reginiussen (odbrana, 21 ut, 2 g).

 

Međusobne utakmice: Ova dva tima su do sada odigrala 29 utakmica i Odneze je uspešniji, pobedio je 15 puta, 5 je završeno nerešeno, a Nordjiland je pobedio na 9 utakmica. Na ovom terenu, poslednje tri utakmice su završene pobedom Odenzea.

 

Zaključak: Prednost dajem domaćinu, jer je trenutno u boljoj formi i eventualnom pobedom večeras bi izbili na prvo mesto, što je svakako veliki motiv i dodatno samopouzdanje igračima da pred svojim navijačima proslave taj uspeh.

 

Pozdrav i srećno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...