mirko 0 Posted May 15, 2012 Fudbal, Španija iI Liga, 21:00 Guadalajara - Celta Vigo 2 q 1,85, Atlantik. 6/10 Prva utakmica 38. kola, a do kraja sezone ostalo je da se odigraju još pet, uključujući i ovu. Pre nego što bilo šta napišem o ovoj utakmici da nešto pojasnim oko završnice, a koje ima veze sa večerašnjim domaćinom, kako ne bi bilo zabune. Iz Primere je ispao Viljareal i on će naredne sezone igrati u Segundi, što znači da je njihova B ekipa (Viljareal B) automatski ispala iz druge lige, a to znači da će pored njih u niži rang otići još tri poslednje plasirane ekipe. A to opet znači da tim koji se na kraju nađe na 19. mestu obezbeđuje opstanak. Ova situacija je dosta pomogla nekim timovima, a pre svega Gvadalahari, jer ima prednost od 6 bodova ispred 20-og Alkojana, tako da ova utakmica za njih ima mnogo manji pritisak, nego pre nekoliko dana. Nisu u nekoj posebnoj formi, na poslednje tri utakmice imaju dva poraza i jednu su odigrali nerešeno. Pre toga su imali dve pobede za redom, a opet pre toga su imali seriju loših rezultata. Zbog toga mi se čini da igraju nekako stihijski, ali više loše nego dobro. U prošlom kolu su na gostovanju odigrali nerešeno sa Mursijom 2:2. Na večerašnjoj utakmici neće povređeni Arriaga (napadač, 18 ut) i Gago (odbrana, 20 ut), koji nisu igrali u poslednjih dva meseca, pod znakom pitanja je D. Fernandez (odbrana, 31 ut), koji je prošlom kolu protiv Mursije dobio parni žuti karton, preti mu suspenzija, ali će danas o tome odlučiti Komitet za takmičenje u Segundi. Selta iz Viga je trenutno na drugom mestu sa istim brojem bodova kao i Valjadolid, dok je prvoplasirani deportivo ubedljivo na prvom mestu sa pet bodova više od njih. Vljadolid je u prošlom kolu na svom terenu osvojio samo jedan bod protiv Herkulesa (1:1), a Selta je na svom terenu pobedila Alkorkon sa 3:0 i tako se sada izjednačili sa bodovima, pa pretpostavljam da če obe ekipe dati sve od sebe u narednim utakmicama. Prva na redu je Selta, koja se nalazi u dosta dobroj seriji, jer su na poslednje četiri utakmice ostvarili tri pobede i jednom igrali nerešeno. Kao što sam napisao u prošlom kolu su pobedili Alkokron sa 3:0. Nadaju se da će posle ćetiri sezone u ovoj ligi uspeti da se vrate u Primeru. Nemaju problema sa sastavom tima, odsutan je samo J. Vila (sredina, 15 ut), koji ne igra na poslednjih šest utakmica, a u tim se vraćaju napadači E. De Lucas (33 ut, 9 g) i D. Rodriguez (27 ut, 9). Ova dva tima su dos sada odigrala samo jednu utakmicu i to u prvom delu ove sezone, gde je Selta pobedila sa 2:0. Na kraju da zaključim i napišem rezime svega do sada napisanog. Prednost dajem selti, jer su u mnogo boljoj formi, bore se za ulazak u Primeru, kvalitetniji su i iskusniji tim, nemaju problema sa sastavom tima, biće kompletni, dok će domačin posle onoga što sam napisao u prvom pasusu, biti opušten i igraće bez pritiska, ali mislim da zbog trenutno loše forme neće nešto posebno uraditi, jer je motiv i sampouzdanje igrača na strani gostiju. Šta će biti na kraju videćemo. Pozdrav i puno sreće onome ko odluči da me prati. Quote Share this post Link to post Share on other sites