Jump to content
Sign in to follow this  
mirko

15.05.2012.

Recommended Posts

Fudbal, Španija iI Liga, 21:00 Guadalajara - Celta Vigo 2 q 1,85, Atlantik. 6/10

 

Prva utakmica 38. kola, a do kraja sezone ostalo je da se odigraju još pet, uključujući i ovu. Pre nego što bilo šta napišem o ovoj utakmici da nešto pojasnim oko završnice, a koje ima veze sa večerašnjim domaćinom, kako ne bi bilo zabune. Iz Primere je ispao Viljareal i on će naredne sezone igrati u Segundi, što znači da je njihova B ekipa (Viljareal B) automatski ispala iz druge lige, a to znači da će pored njih u niži rang otići još tri poslednje plasirane ekipe. A to opet znači da tim koji se na kraju nađe na 19. mestu obezbeđuje opstanak.

Ova situacija je dosta pomogla nekim timovima, a pre svega Gvadalahari, jer ima prednost od 6 bodova ispred 20-og Alkojana, tako da ova utakmica za njih ima mnogo manji pritisak, nego pre nekoliko dana. Nisu u nekoj posebnoj formi, na poslednje tri utakmice imaju dva poraza i jednu su odigrali nerešeno. Pre toga su imali dve pobede za redom, a opet pre toga su imali seriju loših rezultata. Zbog toga mi se čini da igraju nekako stihijski, ali više loše nego dobro. U prošlom kolu su na gostovanju odigrali nerešeno sa Mursijom 2:2.

Na večerašnjoj utakmici neće povređeni Arriaga (napadač, 18 ut) i Gago (odbrana, 20 ut), koji nisu igrali u poslednjih dva meseca, pod znakom pitanja je D. Fernandez (odbrana, 31 ut), koji je prošlom kolu protiv Mursije dobio parni žuti karton, preti mu suspenzija, ali će danas o tome odlučiti Komitet za takmičenje u Segundi.

 

Selta iz Viga je trenutno na drugom mestu sa istim brojem bodova kao i Valjadolid, dok je prvoplasirani deportivo ubedljivo na prvom mestu sa pet bodova više od njih. Vljadolid je u prošlom kolu na svom terenu osvojio samo jedan bod protiv Herkulesa (1:1), a Selta je na svom terenu pobedila Alkorkon sa 3:0 i tako se sada izjednačili sa bodovima, pa pretpostavljam da če obe ekipe dati sve od sebe u narednim utakmicama.

Prva na redu je Selta, koja se nalazi u dosta dobroj seriji, jer su na poslednje četiri utakmice ostvarili tri pobede i jednom igrali nerešeno. Kao što sam napisao u prošlom kolu su pobedili Alkokron sa 3:0. Nadaju se da će posle ćetiri sezone u ovoj ligi uspeti da se vrate u Primeru.

Nemaju problema sa sastavom tima, odsutan je samo J. Vila (sredina, 15 ut), koji ne igra na poslednjih šest utakmica, a u tim se vraćaju napadači E. De Lucas (33 ut, 9 g) i D. Rodriguez (27 ut, 9).

 

Ova dva tima su dos sada odigrala samo jednu utakmicu i to u prvom delu ove sezone, gde je Selta pobedila sa 2:0.

 

Na kraju da zaključim i napišem rezime svega do sada napisanog. Prednost dajem selti, jer su u mnogo boljoj formi, bore se za ulazak u Primeru, kvalitetniji su i iskusniji tim, nemaju problema sa sastavom tima, biće kompletni, dok će domačin posle onoga što sam napisao u prvom pasusu, biti opušten i igraće bez pritiska, ali mislim da zbog trenutno loše forme neće nešto posebno uraditi, jer je motiv i sampouzdanje igrača na strani gostiju.

 

Šta će biti na kraju videćemo. Pozdrav i puno sreće onome ko odluči da me prati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...