emir1983 21 Posted June 8, 2012 18:00 Turska - Estonija (-2.5), tip: 1 @ 1.85, SuperSport 8/10 Večeras počinju kvalifikacije za sljedeće EP, a u prvoj fazi takmičenja se igra po principu mini turnira, tako da u Turskoj se igra grupa D u kojoj su osim domaćina, još i Estonija, Latvija i Malta. Po kvalitetu tu odskaču Turska, slijedi Estonija i Latvija dok bez ikakvih šansi je Malta, na kojoj će protivnici da popravljaju gol razliku. U prvom kolu koje mnogo odlučuju sastaju se domaća Turska i Estonija, u dvorani Yenisehir Belediyesi Sport Hall u gradu Mersinu. Moj odabir je da Turska ne gubi sa 3 i više golova razlike jer sam uvjeren da Estonija nije nimalo kvalitetnija ekipa od Estonaca, dok će Turcima kao vjetar u leđa biti veliko interesovanje domaće publike za ovaj meč. Do sada su dva puta igrali u kvalifikacijama za EP 1998 kada je oba puta slavila Turska sa 33-28 i 26-15, i u kvalifikacijama za EP 1996 kada je jednom slavila Turska 25-20 i jednom Estonija 24-20. Obje selekcije predstavljaju neku donju sredinu euro rukometa dok ako gledamo klupski rukomet Turci imaju mnogo više uspjeha. Zato je moj tip da Turci kao domaćini u ovom susretu i za nijansu bolja ekipa neće da izgube sa 3 i više golova razlike. Quote Share this post Link to post Share on other sites