Jump to content
Sign in to follow this  
Bunka

27.06.2012

Recommended Posts

Copa Libertadores:

Boca Juniors vs Corinthians (5) 1-1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Španci i Portugalci ne bi dali gol da igraju još sto godina. Ne znam zašto Llorente ne dobija šansu.

 

Del Boske prolupao sa praqvim spicem bi buili mnogo opasniji a Lorente je bio u odlicnoj formi , Nemac Lev je pokazao kako se radi ubacio 3 sveza igraca i opet igrali odlicno

osim ovog meca za koji sam napravio analizu i ovo vredi igrati

U. San Martin - Alianza Lima 1 kvota luduje prvo je rasla nenormalno pa pada , gosti su jako oslabljeni

03:15,Cesar Vallejo(-1.5) - Sport Huancayo, Tip: H1 @1.925, Bet365, 8/10

mec iz Peruanske lige u kome se sastaju domaci Cesar Vallejo koji je prvi na tabeli sa 36 bodova a drugoplasirani ima 35 ali i vec odigran mec , Cesar Vallejo na svom terenu igra odlicno i dosad ima svih 8 pobeda uz gol razliku 21-4 sto govori o njihovoj snazi i odlicnoj igri na svom terenu a uglavnom su to ubedljive pobede sa vise golova razlike pet pobeda su bile sa vise golova razlike i koliko sam video na sajtovima ocenjuju ih kao glavne kandidate za titulu, ukupno imaju 11 pobeda i po 3 remija i poraza

Sport Huancayo je 11-ti od 16 ekipa sa 21-nim bodom ali iza njega je dosta ekipa koji su na terenu osvojili vise bodova ali su kaznjeni oduzimanjem tako da su oni ispred njih iako po ucinku na terenu bi bili nize u gostima imaju los ucinak 1.1.6

sa gol razlikom 6-17 i uglavnom su ti porazi sa dva ili vise razlike , trenutno u seriji od 4 poraza u gostima

u Medjusobnom od 4 meca na ovom terenu 3 pobede domacih i jedan remi

dakle sve govori da ce i ovo biti jedna ubedljiva pobeda domacih a najmanje sa dva gola razlike

a i inace Peruanska liga je takva da je domaci terene velika prednost i veoma cesto dolaze realni rezultati

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

U. San Martin - Alianza Lima 1 kvota luduje prvo je rasla nenormalno pa pada , gosti su jako oslabljeni

 

Pre neki dan sam se nasukao sa Santosom na istu foru. Srećno, blesave su te lige. Zapravo, koja je normalna? :icon_biggrin: Mislio sam tamo na takmičenju da postavim

 

03:00 Union Magdalena - America de Cali Over 2.5 2.13 Pinnacle

 

ali nisam mogao, zakucao mi se browser pa sam jedva uspeo postaviti bilo šta. Ovde kvota na over golova raste, u početku je bila 2.05, a kod drugih je ispod 2 i u padu. Gosti su ovde favoriti i trebalo bi da postignu bar 2 gola, valjda može nešto i domaćin, tako da mi je ovo OK bet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45 Portugal - Španjolska, tip: X @ 3.40, bwin, 8/10

 

Večeras se igra prvo polufinale Europskog Prvenstva u nogometu, a na stadionu Donbass Arena u ukrajinskom gradu Donetsku se sastaju susjedi sa Pirineja, Portugal i Španija. U drugom polufinalu ćemo sutra gledati Njemačku i Italiju. Ovu utakmicu mnogi nazivaju finale prije finala, jer je Španija prvak Europe i nedavni prvak svijeta igra protiv odličnih portgalaca predvođenih fantastičnim Ronaldom. Do sada su se sastajali sedam puta u zadnjih 20 godina i imamo isti učinak: dvije pobjede Portugala (4-0 prijateljska utakmica 2010 godine i 1-0 na EP-u 2004 godine), dvije pobjede Španije (1-0 na SP-u 2010 godine i 3-0 u prijateljskom meču 2003 godine) dok je tri puta bilo neriješeno (1-1 prijateljska utakmica 2002 godine, 2-2 prijateljska utakmica 1994 godine i 0-0 prijateljska utakmica 1992 godine). Ove dvije selekcije su se sastale i u osmini finala posljednjeg Mundijala u Južnoj Africi, i tada je Španija slavila sa 1:0 te kasnije otišla do samog kraja SP-a. Moj tip za ovu utakmicu je neriješeno (X) uz kvotu od 3.40 u bwinu.

 

Španija je na ovom EP savladala Hrvatsku 1-0, Irsku 4-0 i Francusku 2-0 uz remi u grupi sa Italijom 1-1. Portugal je EP otvorio porazom od Njemačke sa 0-1, pobjedio Dansku u zadnjim minutama sa 3-2 i Holandiju sa 2-1, i u 1/4 finalu su bili bolji od Češke sa 1-0. Važno je istaći da Španija po mnogima nije odigrala na nivou kako ona zna da igra, možda je tome dosta uticalo loša postava selektora Del Bosque-a gdje je u pojedinim utakmicama igrao skoro bez klasičnog napadača, dok je igru Portugala na ovom EP obilježila odlična igra Ronalda koji je mozak i motor ekipe za koju je postigao 3 veoma bitna gola na ovom EP. U četvrtfinalu protiv Češke oni su bili potpuno dominantni, pogotovo u drugom poluvremenu kada su došli do pobjedonosnog gola (Ronaldo) i to na sjajnu asistenciju Moutinha, koji sa Velosom i Meirelesom sačinjava veznu liniju, koja je najjača karika ove selekcije. Španija je ponovila svoju taktiku da sa igrom kratkih pasova dominira na terenu, ali na ovom EP-u nisu baš previše šansi stvorili te možemo da su više sretno nego spretno došli do bodova protiv Hrvatske i Italije. Očekujem dosta tvrdu utakmicu i rezultat 1-1.

 

Portugal: Rui Patricio, Pereira, Pepe, Alves, Coentrao, Veloso, Meireles, Moutinho, Nani, Ronaldo, Almeida

Španija: Casillas, Arbeloa, Pique, Ramos, Jordi Alba, Busquets, Xavi, Xabi Alonso, Silva, Fabregas, Iniesta

 

0-0 FT :uredu:

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45 korneri / (+4)Portugal - Španjolska, tip: 1 @ 1.60, William Hill, 8/10

 

Uz analizu da će biti remi na večerašnjem meču dodajem i analizu da Španija neće imati 4 i više kornera u odnosu na Portugal. Moja analiza je zasnovana na činjenici da bi Španija trebala da dominira na terenu ali da će Portugal imati svoje šanse preko brzonogog Ronalda i Nanija koji bi trebali da djeluju brzo po bokovima i tako da dođu u priliku da ubacuju loptu po boku čime su velike šanse za izbijanje lopte od strane španskih braniča. Također Portugal bi trebao dobiti koji korner nakon dalekometnih šuteva C. Ronalda koje smo imali priliku gledati na ovom EP-u. Veoma lako Španija može prva doći i do gola, pa bi u tom slučaju Portugal morao da preuzme incijativu na terenu i više napada na gol Španije. Da vidimo šta kaže statistika.

 

Portugal je u prvom meču poražen od Njemačke sa 0-1 ali je u kornerima bio bolji sa 11-2, protiv Danske su slavili sa 3-2 a u kornerima je bilo 6-7 za Dance i protiv Holandije je bio 2-1 a u kornerima 7-5 za Portugal. U 1/4 finalu protiv Češke je Portugal slavio sa 1-0 golom Ronalda a u kornerima je bilo 11-6 za Portugal, tako da je Portugal na ovom EP u 4 utakmice imao korner razliku od 35 - 20. U prosjeku Portugal je imao 8,75 kornera po utakmici.

 

Španija je u prvom meču igrala neriješeno sa Italijom 1-1 a u kornerima je bilo 7-2, protiv Irske je bilo 4-0 za Špance a u kornerima je bilo 8-2 za crvenu furiju i u zadnjem meču u grupi su savladali minimalno Hrvatsku sa 1-0 i u kornerima je bila bolja Španija sa 11-4. U 1/4 finalu protiv Francuske Španija je pobjedila golovima Xabi Alonsa sa 2-0 a u kornerima je bilo 7-3 za Špance, tako da je Španija na ovom EP u 4 utakmice imala korner razliku od 33 - 11. U prosjeku Španija je imala 8,25 kornera po utakmici.

 

Portugal imao 7 kornera, Španija 6 :uredu:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...