rockytomas 15 Posted July 12, 2012 16:00,Ordabasy - Jagodina, tip 1 @ 2,50, Balkanbet,5/10 Revans mec pretkola kvalifikacija za ligu evrope u kome tim iz Kazahstana Ordabasy docekuje Jagodinu iz Srbije i pred prvi mec me jako zacudila mala kvota na pobedu tada domacina Jagodine koja je bila oko 1.30 a godinu pre toga iz Jagodine je prodat najbolji strelac Djilas i jos jedan igrac upravo u ovaj klub i jos je Jagodina u ovom prelaznom roku prodala tri bitna igraca a nije dovela nikoga da pojaca tim a pripreme je pocela dve nedelje pre ovog meca a zna se da je 4 nedelje minimum a 6 nedelja je ono sto zahteva da tim udje u formu i da se uigra plus neiskustvo i prvo ucesce u evropi ocito Jagodina je usla u ovo takmicenje totalno nespremna i izgubila u tom prvom mecu sa 1-0 golom pred sam kraj ali po prikazanoj igri tim iz Kazastana je bio znatno bolji i sam trener Jagodine Simo Krunic je priznao da si ih gosti takticki nadigrali, tada sam igrao under golove jer mi nije bilo logicno da je onoliko velika kvota bila a Jagodina pa i cela Srpska liga je poznata po malom broju golova , medjutim sad je mala kvota samo 1,70 a iz tabora Jagodine najavljuju da ce igrati strpljivo i da se nadaju da ce iz neke kontre uspeti da postignu gol koji bi ih odveo u produzetke , medjutim oni su na ovo jako daleko gostovanje putovali preko Turske gde su se zadrzali i put nastavili nocu a predvidjeno je da stignu u 5h ujutru sve to ce im verovatno poremetiti bioritam a iako se oni raduju najavi vremena u Kazahstanu koja kaze da ce biti kisovito i negde oko +20 stepeni , prelaz sa +40 na tako nisku temperaturu bas i neznam koliko ce im prijati, sve u svemu Jagodina nije tim koji uliva neko veliko poverenje i velika je verovatnoca da ce vec na prvom stepeniku zavrsiti svoje ucesce u evropi sto se tice Kazahstanaca oni su nam i kao reprezentacija ostali u gorkom secanju a iako ih mi ovde nesto posebno ne cenimo oni ulazu dosta u fudbal pa tako i Ordabasy ima budzet koliko i Partizan a vec u prvom mecu su pokazali da su kvalitetniji tim od Jagodinaca , njihovo prvenstvo se igra po sistemu prolece-jesen i oni su u punoj takmicarskoj formi a u prvenstvu na svom terenu imaju sve pobede , jedino sto mi se ne svidja je sto su u prvom mecu pobedili i nemaju imperativ pobede jer i sa remijem idu dalje ali ipak i bodovi za koeficijent na listi uefa kao i domaci teren (iako nece igrati na svom terenu vec na nacionalnom stadionu ali mislim da to nema nikakve veze jer se igra u njihovoj zemlji )trebalo bi da ih motivise da zabeleze pobedu u svakom slucaju vredi na ovako dobru kvotu igrati 1 jer sam mislio da ce biti oko 1,50 posle prvog meca Quote Share this post Link to post Share on other sites
Crni 23 Posted July 12, 2012 (edited) 20:00 Mura-FC Baku Tip: 2 @1.83 Landbrokes Edited July 12, 2012 by Crni Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dinno 10 Posted July 12, 2012 17:00, FK Aktobe - FC Torpedo Kutaisi, tip 1 @ 1.75, Expekt Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dinno 10 Posted July 12, 2012 18:30, CSF Zimbru - Bangor City FC, tip 1 @ 1.55, Expekt Quote Share this post Link to post Share on other sites
micha 27 Posted July 12, 2012 17:00, FK Aktobe - FC Torpedo Kutaisi, tip 1 @ 1.75, Expekt Uze mi reč iz usta. Od svega danas ovo mi se jedino izdvojilo da bi moglo da se odigra. Quote Share this post Link to post Share on other sites
delpjero 2 Posted July 12, 2012 20:00 ,Osijek - FC Santa Coloma, over 3.5, @1.95, unibet Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dinno 10 Posted July 12, 2012 Uze mi reč iz usta. Od svega danas ovo mi se jedino izdvojilo da bi moglo da se odigra. Meni je ovo kec dana, pa cemo vidjeti Quote Share this post Link to post Share on other sites
PERKAN 18 Posted July 12, 2012 odigrano 3 mesdjusobna susreta do sada i sve Underi!! Šiauliai - Levadia T. Quote Share this post Link to post Share on other sites
roberth 15 Posted July 12, 2012 20:00 Mura-FC Baku Tip: 2 @1.83 Landbrokes 20:00 MURA - Baku TIP 1X @ 1,88 Unibet Quote Share this post Link to post Share on other sites
euro 2 Posted July 12, 2012 20:00 MURA - Baku TIP 1X @ 1,88 Unibet Jedan od Vas dvoje pogadja... Quote Share this post Link to post Share on other sites
emir1983 21 Posted July 12, 2012 16:30 FK Celik Niksic - Borac Banja Luka, tip: 2 ili 3 gola na meču @ 2.00, Expekt, 10/10 Danas se igraju uzvratne utakmice 1. pretkola Europa Lige a u Nikšiću se sastaju domaći Čelik i FK Borac iz Banja Luke. Nakon prvog duela u Banja Luci prednost ima nikšićka ekipa jer je bilo 2-2 tako da im je dovoljan i remi za prolaz dalje. Čelik je novi prvoligaš u 1 ligi Crne Gore ali je prošle sezone osvojio titulu prvaka Druge lige (sa 16 bodova više od drugog Mornara iz Bara) i osvojio je Kup Crne Gore čime su potvrdili svoj kvalitet. Sa druge strane Borac iz Banja Luke je ostao u sjeni sarajevskog Željezničara i ove sezone nije osvojio niti jednu titulu već su u prvenstvu bili treći sa 16 bodova manje od šampiona Željezničara, koji ih je eliminisao i u polufinalu Kupa BIH. U prvom meču Bojić je iz penala doveo goste u vodstvo u 37 minuti ali do poluvremena Borac preokreće rezultat golovima Stokića i Dugića. Na konačnih 2-2 smo čekali do 82 minuti kada gol postiže Agović. Borac je u zadnjih 5 minuta meča dobio 2 crvena kartona tako da je danas bez suspendovanih Kantara i Dujakovića. Vjerujem da će da Čelik osigura prolaz dalje sa nekim rezultatom od 2-0 ili 2-1 pa je moj odabir 2 ili 3 gola na meču. Quote Share this post Link to post Share on other sites
emir1983 21 Posted July 12, 2012 18:00 FC Šiauliai - FC Levadia Talinn, tko ide dalje, tip: FC Levadia Talinn @ 1.50, bwin, 8/10 U uzvratnoj utakmici 1. pretkola Europa Lige imamo priliku gledati susjedski derbi između litvanskog Šiauliai-a i estonske ekipeLevadia iz glavnog grada Talinna. Boljeg iz ovog duela u 2 pretkolu čeka izraelski tim Maccabi Netanya. Nakon prvog susreta imamo prednost estonaca od 1-0 autogolom Juvenala u 63 minuti susreta. Ja u ovom dvomeču dajem prednost estonskoj ekipi koja je prethodnih godina pokazala više i mnogo više ima titula i euro iskustva. Šiauliai je osrednja litvanska ekipa koja je u prvoj ligi od 2003 godine i imaju dva 4 mjesta, te i dva izlaska u Europu. Prvi nastup je bio neslavan jer ih je u oba meča potopila Wisla iz Krakowa sa 0-2 i 0-5, a drugi izlazak u Europu je protiv Levadie i poraženi su sa 0-1, tako da u tri dosadašnje utakmice imaju sva tri poraza i gol razliku od 0-8 i još čekaju svoj prvi euro gol. Dolaze iz grada Šiauliaija i imaju stadion kapaciteta samo 2.000 mjesta. Trenutno su 5 u svom prvenstvu nakon 19 kola i imaju 30 bodova. Četvrta Suduva ima 6 bodova više tako da će vjerovatno do kraja ostati na skromnom 5 mjestu. U odbrani imaju brazilca Juvenala koji je zabio autogol u prvom meču, te veznjaka iz Latvije Kozlovsa i napadača iz Argentine Santiaga Cesanelli-a. Levadia je čak 7 puta bila prvak Estonije uz 6 titula Kupa i 4 Super Kupa Estonije, te su uz svog gradskog rivala Floru najtrofejnija ekipa Estonije. U euro takmičenjima igraju sasvim solidno i imaju nekoliko zaista odličnih rezultata vrijednih pomena. Izbacili su Wislu Krakow iz Lige Prvaka 2010 sa 1-1 i 1-0, sa Crvenom Zvezdom igrali 0-1 2-1, sa Debrecenom 1-1 2-3, sa Galatasarayem 1-1, izbacili su Pobedu iz Makedonije 1-0 0-0, dok su u Kupu UEFA 2007 izbacili Haku sa 2-0 0-1, holandski Twente sa 1-1 1-0, te na kraju ispali od Newcastle-a sa 0-1 i 1-2. I još u dalekom Intertoto cupu su sa 3-0 isprašili portugalsku Leiria tako da vjerujem da će uspjeti sačuvati 1-0 iz prvog meča i plasirati se dalje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
emir1983 21 Posted July 12, 2012 19:30 Llanelli AFC - KuPS, tko ide dalje, tip: Llanelli AFC @ 4.00, bwin, 8/10 Stebonheath Park stadion u gradu Llanelli, Carmarthenshire u Welsu je mjesto odigravanja uzvratne utakmice 1. pretkola Europe Lige između domaćeg Llanelli i finske ekipe KuPS. Nakon prve utakmice imamo prednost finske ekipe od 2-1, a domaća ekipa je stigla u vodstvo već u 5 minuti golom Joenmäki-a sa bijele tačke, na 2-0 je povisio Purje u 19 minuti da bi na 2-1 smanjio Bowen u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena (45 minuta). Moj odabir za današnju utakmicu je tip da Llanelli ide dalje, tj. da će večeras da pobjedi sa 1-0 ili 2-1 pa da na produžetke ili penale ide dalje. Razlog je vrlo jednostavan, mislim da kvota 4.00 nije toliko realna jer Llanelli je ekipa koja je svake godine u euro takmičenjima i predstavlja vrh welškog fudbala. Imaju sve trofeje prvaka, pobjednika Kupa i Liga Kupa Welsa a u Europi zadnjih godina su se sastajali sa latvijskim Ventspislom 1-0 0-4 u Ligi Prvaka 2009, sa gruzijskim Dinamom iz Tbilisija 2-1 0-5, litvanskim Taurasom 2-2 2-3, škotskim Motherwellom 1-0 0-3, švedskim Gefle-om 0-0 2-1, te danskim Odense-om 0-1 1-5. Pokazali su da znaju odlično da igraju na svom terenu te tako imaju pobjedama nad ekipama Ventspilsa, Dinamom Tbilisi, Motherwellom, Gefle-om i remi sa Taurasom, a minimalno su poraženi jedino od Odense-a.U welškoj ligi imaju niz od pet vezanih pobjeda uz gol razliku od 12-4. Sa druge strane finski KuPS je iz grada Kuopio, te su trenutno 11 u svom prvenstvu sa samo 16 bodova iz 17 utakmica. Imaju gol razliku -6. Liga broji 12 ekipa tako da je KuPS skupio isto bodova kao i zadnja ekipa - Jaro tako da im predstoji borba za opstanak. Znači kada sve saberemo imamo duel jako dobre welške ekipe sa ekipom koja se bori za opstanak u finskom fudbalu. Obje lige su jako približnog kvaliteta, bez pretjeranog uspjeha u euro takmičenjima zadnjih 15 godina, tako da vjerujem da nakon švedskog Gefle-a, Llanelli može izbaciti i finski KuPS. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mostovoj 44 Posted July 12, 2012 (edited) 1860 München-MSV Duisburg vise od 2,5 gola @1.65 SuperSport Edited July 12, 2012 by mostovoj Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nadrealista 13 Posted July 12, 2012 Cercle Brugge - Roeselare over 2.5 @1.70 (expekt) Belgijska liga poznata po dosta golova a jos kad se pogleda medjusobni omjer plus sto se radi o prijateljskoj utakmici, znaci svi uslovi ispunjeni da bude golova Quote Share this post Link to post Share on other sites