Jump to content
Sign in to follow this  
Crni

04.10.2012.

Recommended Posts

American Football, NFL

02:20 CET (05/10/2012)

St. Louis Rams - Arizona Cardinals

Pick: St. Louis Rams +2.5

Offered at: 1.813 (Pinnacle Sports)

Stake: 5/10

 

Večeras se u Thursday Night Footballu u Edward Jones Domu(St.Louis) sastaju diviziski rivali domaći Ramsi(2-2) i gostujući Cardinalsi(4-0)....

Ponovo ću kao i protiv Seattla uzeti Ramse u hendikepu puno toga sam rekao u prošlom meču o njima odigrali su sjajno u pobedi od 19-13. Dosad kući u dva meča dve pobede atmosfera u dvorani je sjajna i vidi se ogroman napredak odkako je došao sjajni Head Coach Jeff Fisher i Ramsi su već na početku sezone pokazali da nikako neće poput prošlih sezona će biti lak protivnik a posebno su opasni kući u svom Edward Jones Domu.

Napad protiv sjajne odbrane Seahawksa je bio sasvim dobar ali je svakako prevagu donela odbrana koja je odigrala sjajno imali su čak 3 INT a do tada je QB R. Wilson bio dozvolio samo 1 INT na prethodna 3 meča. Kao što sam rekao odbrana igra prilično agresivno što naravno može biti i opasno ali vršili su strahovit pritisak na Ofanzivnu liniju pa je Wilson bio primoran da se brzo oslobađa lopte gde je i pravio greške prilikom toga je dvaput sekovan.

Napad Ramsa je imao naspram sebe izuzetno čvrstu odbranu Seahawksa iako QB S. Bradford nije imao TD pass imao je prebačenih 221y uz jednu grešku INT ofanzivna linija Ramsa je dosta dobro čuvala Bradforda dozvolivši da ga sekuju 2 puta a ta ista odbrana je u meču sa G.B. napravila čak neverovatnih 8 sekova. WR D. Amendola(351y) i B. Gibson(151y) bi mogli ipak večeras da imaju daleko više hvatanja jel je ipak odbrana Ari. slabija od Seattlove odbrane.

Dosad je prilično loša igra bila po zemlji Ramsa što nije očekivano gde imaju jednog sjajnog RB S. Jacksona koji zasad ima prilično malo pretrčanih jardi samo 195y svakako tu udela ima najviše povreda prepona koju vuče ali i odlični timovi sa dobrim odbranama protiv trčanja nadam se da će biti mnnogo spremniji za meč i da će konačno pokazati koliko može pored njega tu je i RB D. Richardson(135y)...

Mnogo je bitno i da je i mladi Kicker Ramsa G. Zuerlein u fantastičnoj formi ove sezone ima 12/12 gde je u Nedelju imao postignuta 4 FG i to jedan sa fantastičnih 60y. Pored toga su Ramsi pokazali u specijalnom timu da su spremni i na sjajne trik akcije sa kojom su možda i prelomili meč kada su u formaciji za FG prevarili odbranu Seahawksa i panter J. Hekker je bacio za 2y WR D. Amendola koji je bio sam kao duh.

Sa druge strane Arizona je van svakih očekivanja na 4-0 tri od četiri meča su dobili jako tesno a 3 od 4 meča su bili domaćini a jedino gostovanje je iznenađujuća pobeda nad Patriotama 20-18 dok su zadnji meč dobili protiv Miamia u OT.

Kad se pogleda broj prebačenih yardi napad je po tome predposlednji 31 u ligi sa samo 271y po meču dok je odbrana 17 u ligi sa 357y dozvoljenih yardi dosta loša statistika kako su onda na 4-0 !!!

Jednostavno su koristili sve greške rivala dok su svoje sveli na minimum.

Napad predvodi QB K. Kolb 752y 7 TD i 2 INT od opcija u napadu ima sjajnog L. Fitzgerald(245y) koji nije dovoljno ni iskorišćen i WR A. Roberts(229y) tu je i TE T. Heap kojem su predviđali sjajnu karijeru ali igrač koji je više sklon povredama nego što je pokazao dobre partije to više Ravensi nisu mogli da podnesu i trejdovali su ga prošle sezone u Ariz. gde je uspeo da sastavi 10 mečeva i za večeras je pod znakom pitanja. Napad trčanja je dosada katastrofalan sa pretrčanih samo 68y po meču gde je mladi RB R. Williams na samo 131 pretrčanu yardu.

Odbrana dosada dosta solidna igra 3-4-4 igraju sa 4 LB od kojih su čak 3 pod povredama iako će najverovatnije igrati u secundariju se izdvaja CB P. Peterson SA 1 INT i čak 4 FUMR.

Ari. sam gledao protiv File u njihovoj najubedljivijoj pobedi da su me nešto posebno oduševili nisu u prvom su poluvremenu stekli veliko vođstvoi zahvaljujući katastrofalnim greškama Vika dok u drugom je Fila u jednom momentu čak i mogla da stigne tu prednost ali je opet Vik bio taj koji je u odsudnim trenucima bacao neprecizno dok kad je odbrana File zaigrala kako zna Arizoninog napada nije bilo nigde.

Jednostavno mislim da ovde Ramsi imaju realne šanse da pobede.

Uzimam Ramse +2.5...

Share this post


Link to post
Share on other sites
02:20 St. Louis Rams - Arizona Cardinals Tip: St.Louis Rams Over 19.5 @1.952 Pinnacle Sports 4/10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...