Jump to content
Sign in to follow this  
PERKAN

02.11.2012

Recommended Posts

15;30, Jerzy Janowicz (+1.5 set) - Janko Tipsarevic .Tip 1,@1.60, Expekt, 8/10

Mladi Poljak je odusevio sve ljubitelje tenisa svojom igrom na mastersu u Parizu.Prvo je dosta lako u kvalifikacijama za ovaj turnir savladao sa po 2-0 Tursunova i Sepija da bi u 1 kolu vec napravio prvo iznenadjenje i dobio Kohlschreiber-a , takodje sa 2-0.U drugom je naisao na Cilica i iznenadio jos jednog favorita i opet bez izgubljenog seta.U trecem kolu protivnik mu je bio Murray i posle velike borbe u prvom setu koji je dobio Murray izgledalo je da je sve zavrseno za mladog Poljaka koji je trenutno na 69 poziciji ATP karavana.Taj set je izgubio sa 7-5 ,da bi drugi dobio ,posle velike borbe u tie breaku 7-6.na opste iznenadjenje ,Murray nije ima vise snage pa je Janowicz dobio sa ubedljivih 6-2 a sa tim i mec. U cetvrt-finalu ga ocekuje opusteni Tipsarevic koji je vec obezbedio ucesce na zavrsnom turniru u Londonu.

Tipsarevic je posle velike borbe u trecem kolu savladao Argentinca Monaco-a i posto su mu ostali rezultati isli na ruku vec je obezbedio ucesce na zavrsnom turniru u Londonu.Ovo je za njega veeliki uspeh ,tako da ne bi zacudilo da danas odigra nesto slabije i cak izgubi od odlicnog Jerzy Janowicz-a.

Kvota na Tipsarevica je @1.50 ali ja mislim da ce odlicni Poljak osvojiti makar set u ovom mecu.

:icon_eek:

14:45 Arvidsson Sofia - Zheng Jie (+4.5), tip: 2 @ 1.60, SuperSport, 8/10

Na ženskom Turniru šampiona u Sofiji danas se igraju mečevi trećeg kola, a u grupi Sredets se sastaju kineskinja Jie Zheng i Arvidsson Sofia iz Švedske. Riječ je o malo drugačijem formatu turnira, koji se igra od 2009 i turnira na Baliju, a da bi učestvovali na ovakvom turiru potrebno je da ste u vrhu top liste i da ste u toku te godine osvojili barem jedan međunarodni turnir, a dvije igračice su dobile wild card (pozivnicu). Sponzor takmičenja je bogati Qatar Airways koji za ovaj turnir na tvrdoj podlozi u dvorani daje nagradni fond od $750,000. U grupi Sredets su igračice Petrova, Pironkova, Zheng i Kirilenko koja je odustala od takmičenja i umjesto nje ulazi rezervna igračica Arvidsson iz Švedske. Moj tip je da Sofia Arvidsson neće slaviti sa 5 i više gemova razlike nad kineskinjom koja je izgubila dva prethodna meča na turniru od Petrove sa 3-6 3-6, dok je bolje odigrala protiv Pironkove kada je bilo 6-2 4-6 6-7. Sa druge strane Arvidsson je bez ijednog meča na turniru i tek ulazi umjesto Kirilenko.

Na WTA listi Jie Zheng bolje kotira od šveđanke jer je Zheng trenutno 29 igračica na svijetu dok je Arvidsson na 41 mjestu na svijetu. Do sada su se samo jednom sreli, i to prošle godine na turniru u Indian Wellsu kada je šveđanka slavila sa 6-3 6-2. Arvidsson je ove godine slavila na turniru u Memphisu dok je Zheng pobjedila na turniru u Aucklandu na početku sezone. Zheng je svoj top ranking imala u maju 2009 kada je bila 15 igračica na svijetu dok je Arvidsson bila 29 na svijetu još davne 2006 godine. Što se tiče trenutne forme u zadnjih 15 mečeva Zheng ima 6 pobjeda (Martinez-Sanchez, King, Chan, Rybarikova, Razzano i Pironkova), dok je Arvidsson upisala 8 pobjeda u zadnjih 15 mečeva: Kirilenko, Bartoli, Jovanovski, Hradecka, Safarova, Date Krumm, Oudin i Paszek.

Kada se sve sagleda radi se o jako izjednačenim igračicama i mislim da Zheng neće da izgubi sa 5 i više gemova razlike.

Tenis - Pariz

15:20h Janowicz - Tipsarevic

Tip: 2

Kvota: 1,50

Expekt

U cetvrtfinalu Pariza susrecu se Poljak Janowicz i Srbin Tipsarevic.Poljak je na moje veliko iznenadjene dogurao do cetvrtfinala na ovako velikom turniru,prvo je deklasirao Kohlsreibera,u drugom kolu s lakocom je dobio Cilica a u trecem kolu sjajnog Murraya.Pratio sam taj mec i Poljak me odusevio tom izvedbom,Murray je u drugom setu imao mec loptu,ali je tada Janowicz napravio brejk,te u tie-brejku pobijedio i uveo mec u treci set, u trecem setu je imao potpunu dominaciju i s lakocom izbacio Britanca.I Janko dobro igra na ovom turniru je izbacio Sijslinga i Monaca. Iako je na ovom turniru pokazao sjajne igre, mislim da je znatno umorniji od Tipsarevica jer je morao proci i kvalifikacije. Juce se jako fizicki i psihicki istrosio protiv Murraya , i mislim da je danas fizicka i psihicka sprema na strani sprskog tenisaca i naravno kvaliteta,te da ce danas pobijediti Poljsku senzaciju.

22:00 Reister-Veloti 1 1,91 PaddyPower

Julian Reister je nekada bio ogroman talenat,velika nada Njemackog tenisa,medjutim povrede su mu dosta unazadile karijeru,ali kada se pogleda njegov mec,,vidi se da tu ima ''materijala''.Sada zauzima nezahvalno 386 mjesto na ATP ljestvici,a rezultat karijere mu je 91 pozicija u maju prosle godine.

Ovdje je savladao Gonzaleza,J Souzu i Aguillara.

Do sada je osvojio 1 chelenger titulu i to u Monzi(2011)

Velloti je mladi argentinac,rodjen 1992 godine,178 je na ATP listi,ovdje ima 3 solidne pobjede,nad Swartzmanom,koji ga je pobjedio prosle sedmice,te nad Veicem i Van Duimom.

Reister je sigurno daleko iznad ove razine natjecanja,pokazao je to i u Hamburgu pobjedom nad pa moze se reci zvijezdom, Fernandom Verdascom,U trnavi je dobio Rosola a u Stutgartu Golubeva.

Svakako da mu je najveci uspeh u karijeri 3 kolo Roland Garosa iz 2010 godine,kada je izmedju ostalog savladao Feliciano Lopeza