Jump to content
Sign in to follow this  
Crni

13.12.2012.

Recommended Posts

Američki fudbal
NFL
02:20
Philadelphia Eagles - Cincinnati Bengals
Tip: Philadelphia Eagles +6  :nije:
Kvota: 1.84
Ulog: 6/10

Posted Image

Analiza:

Večeras se na Lincoln Financial Field(Philadelphia, Pa.) igra se meč između domaćih Eaglesa(4-9) i gostujućih Bengalsa(7-5)...
Za domaćina meč bez nekog takmičarskog značaja dok je za goste izuzetno bitan jel se bore za Willd Card poziciju i pored toga ja ću večeras biti na strani File ali u hendikepu...
Ni najveći pesimisti nisu mogli da vide Filu sa ovako lošim skorom ekipi kojoj su mnogi stručnjaci predviđali čak da će se prošetati do Super Bowla(meni nije tako izgledalo da su toliko moćni) iako su startovali sa 3-1 uz loše partije posle toga su vezali čak 8 poraza. Mnogo je uzroka ovakog posrnuća od strašnih grešaka na početku sezone mnogo izgubljenih lopti gde je najviše kriv igrač od koga su mislim i previše očekivali od QB M.Vicka onda su krenule povrede ostali bez Vicka pa do povreda prvog WR D. Jacksona kao i RB L. McCoy do dosta loših odnosa u ekipi.
Iako dosta oslabljeni i dalje je to dosta dobar tim napad je rangiran kao 11th po broju osvojenih jardi po zemlji su bolji 125.5 (9th)   dok kroz vazduh 237.4 (15th).
Od povrede Vicka koji je i pre povrede zaslužio da bude zamenjen što je i dobrim delom narušilo atmosferu u ekipi jel ga je Head Coach E.Reed držaoiako je stalno najavljivao njegovu smenu a ovaj je grešio sve više od povrede Vicka vođa napada je mladi QB Nick Foles koji je neočekivano dobio priliku da dokraja sezone bude vođa napada i posle prva tri starta gde je bio priločno skroman što je bilo i za očekivati na zadnja dva starta je sjajan bez greške posebno je bio impresivan u Tampi gde je bacio čak 380y uz 2 TD u konačno dugo očekivanoj pobedi i protiv Dallasa je Fila bila dobra ali su u finišu ispustili pobedu.
Jednostavno napredak u igri u zadnjih 3 kola je evidentan i iako nemaju takmičarski motiv upravo i zbog toga mogu biti opasni ali naravno da ogroman motiv ima i mladi kvoterbek jel jeto njegova šansa da se dokaže a evidentno je i pun samopouzdanja u zadnja dva starta sjajan. Neće motiva nedostajati i drugom RB B. Brownu koji od povrede    L. McCoya je izašao uprvi plan iako u prošlom kolu nije pružio dobru partiju ali se nije puno ni išlo na trčanja jel je odbrana Tampe u tome sjajna već je forsiran pass ali je u dva prethodna kola pokazao sjajne partije protriv Car. 178y 2 TD i protiv Dallasa 169y 2 TD posebno je impresivan njegov učinak u Texasu jel je odbrana Dallasa odlična.
Ima i Fila i dobrih hvatača tu su WR J. Maclin ,J. Avante...
Dokje iodbrana File izuzetno kvalitetna iako pružaju daleko slabije partije od očekivanog dobrim delom tu je i strašno puno greški napada koji su  protivnocima davali sjajne početne pozicije a i time su brzo vraćali odbranu nazad na teren koliko se od odbrane File očekivalo mnogi su stručnjaci govorili kako će teško protivnici davati više od 7 poena po meču!!!!
Sa druge strane Bengalsi koji su u solidnoj formi posle loših igara i četiri vezana poraza su bili vezali četiri pobede i u prošlom su kolu bili na pragu pobede ali su od Dallasa izgubili u zadnjoj sekundi.
Solidno izbalansiran tim sa ne tako ubojitim napadom koji je 15th u NFL-u ali sa dosta kvalitetnom odbranom koja je 6th i sjajnim Head Coachom Marvin Lewisom velikim guruom odbrane koji je po meni i najveća snaga Bengalsa...
Napad predvodi QB A. Dalton koji iako talentovan mnogo greši ima čak 15 INT ima ekstra hvatača A. Greena kaoi dosta kvalitetnog TE J. Greshama i RB B. Green-Ellisa ali je to napad koji bi mogla da zaustavi odbrana File posebno ako DE I DT dobiju bitku sa of. linijom Bengalsa što bi Daltonu dalo malo vremena za pasove.
Iako je odbrana Bengalsa kvalitetna mislim da može napad File da ih probije.
Nevidim u ničemu ovoliku razliku na strani Bengalsa sem u činjenici da imaju bolji skor po meni je ovo dosta izjednačen meč no videćemo!
Ja ću uzeti Filu u hendikepu jel iako Bengalsi pobede neverujem da će biti ubedljivo!!!!!
Edited by Crni

Share this post


Link to post
Share on other sites

American Football, NFL02:20 CET (14/12/2012)Philadelphia Eagles - Cincinnati Bengals(Cincinnati Points)Pick: Cincinnati Bengals Under 24.5  :nije: Offered at: 2.00 (Sportingbet)Stake: 5/10Još jedan bet mi je na večerašnjem meču primamljiv a to je under poena Bengalsa!Pomalo me čudi ovako visoka margina na broj poena Bengalsa jel daleko su oni od toga da imaju veoma kvalitetan napad.Ove sezone su Bengalsiišli 6 puta preko ovemargine dok 7 puta nisu već sam spominjao da su 15 tim u ligi po broju osvojenih jardi.Napad predvodi QB A. Dalton koji iako talentovan nikako da pokaže sve što se od njega očekuje ume da odbaca sjajno ali i da obaca užasno dok iako veoma dobar  RB B. Brownu sumnjam da će biti lako jel bi mogao večeras a bude u problemima jel već sampominjao da odbrana File je mnogo kvalitetnija nego što to pokazuje.Očekujem tvrd meč i verujem da odbrana File može da zaustavi napad Bengalsa ispod ove margine jel uz veoma kvalitetnu defanzivnu liniju od kojih očekujem veliki pritisak tu je i veoma dobar sekundari gde su sjajni CB D. Rodgers-Cromartie i N. Asomugha koji bi mogli da zatvore dobrim delom pas igru gostiju naravno to će dobrim delom zavisiti iod igre def.linije i koliki će pritisak vršiti na kvoterbeka kako god bilo po meni je ovo visoka margina koju moram da uzmem makar Bengalsi dalii 40 poena!!! što se nadam da se neće desiti...Uzimam under na broj poena Bengalsa....

Edited by Crni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo zaista sinoć nije normalno NFL gledam više od 24god. odgledao sam hiljade mečeva ali ovako nešto nisam video!
Bengalsi su dali 34 poena a da nisu imali ni jedan drajv za TD već su sve poene postigli posle grešaka napada file svih 34 poena posle izgubljenih lopti čak su jedan dali i iz odbrane.
Prvo je mečpočeo sa dve greške i 10-0 za Bengalse i već sam tu pukao ali odtada je postojao samo jedan tim Fila je okrenula  na 13-10 mogli su voditi čak i mnogo ubedljivije nisu iskoristili čak dva puta prvi za gol dali samo dva FG.
Sve je bilo kako sam predpostavio ofa. linija je ubijala Daltona napravila čak 6 sekova najviše je u karijeri sekovan napravili dva fambla i sve do pred kraj 3čet. je delovalo da Bengalsi nemogu da postignu ni jedan poen a ne nešto više i onda dve stvari okreću sve Fila u napadu na pola terena i prvo nepotreban INT koji je vraćen na teritoriju File i TD a onda tek sledi katastrofa igra se raspala  a umesto jajolike lopte igrači File kao da drže užarenu loptu!
Sledeći drajv odma Fambl i do kraja TD ispucavanje Bengalsa i muf keč opet lopta ispada iz ruku neverovatno FG za nepuna 2min. Fila dobija 17 poeana strašno.
Tim je pobedio sa 22 razlike a Dalton je imao samo 127y pasom neverovatno odbrana File je bila fenomenalna ali šta vredi kad su kreteni iz napada gubili lopte kao na traci!!!

Ovaj rezultat nema veze sa mozgom Fila je morala dobiti ovaj meč a ne da ovako izgubi!!!
Moždaje vreme da odmorim od NFL-a bar do pley ofa ako izdržim a možda sam i ostario Posted Image

Edited by Crni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...