emir1983 21 Posted December 14, 2012 19:00 Chorale de Roanne - ASVEL Lyon Villeurbanne (+10.5), tip: 2 @ 1.40, SuperSport, 8/10 Večeras se igra prvi meč 11. kola košarkaške lige francuske, a u Roanne-u se sastaju domaći Chorale i ASVEL. Moj tip je da ASVEL ne gubi sa 11 i više koševa razlike jer ove sezone ASVEL igra mnogo bolje od Roanne-a i trenutna situacija na tabeli nam pokazuje da je ASVEL zapravo favorit jer je trenutno treći na tabeli sa omjerom 6-4 dok je Roanne trenutno predzadnji tj. 15 sa omjerom od 4-6. Riječ je o jako ujednačenoj ligi gdje svako može da dobije svakoga pa su tako od 9-16 mjesta ekipe sa istim omjerom 4-6.Roanne ima omjer od 2-2 kod kuće, a savladao je Paris sa 74-65 i Nanterre 94-64 dok su izgubili od Poitiersa sa 69-73 i Limogesa sa 67-71. Sa druge strane ASVEL je jako loš ove sezone u gostima i ima omjer od jedne pobjede i četiri poraza. Savladali su učesnika Eurolige i trenutno vodeću momčad Francuske Chalon sa 72-71 dok su izgubili od Nanterrea sa 77-90, Strasbourga 66-80, Le Havrea 77-81 i Poitiersa 72-78. Sada imaju odličnu priliku da prekinu niz od četiri poraza zaredom na gostovanjima i da upišu novu pobjedu sa kojom bi se poravnali na vrhu tabele sa Chalonom.Što se tiče međusobnih duela situacija je sljedeća:08.10.2011. Chorale de Roanne - ASVEL Lyon Villeurbanne 79-7622.04.2011. Chorale de Roanne - ASVEL Lyon Villeurbanne 92-10109.10.2009. Chorale de Roanne - ASVEL Lyon Villeurbanne 72-67 20.03.2009. Chorale de Roanne - ASVEL Lyon Villeurbanne 79-89Tako da mislim da ni večeras neće biti +11 i više razlike za Chorale de Roanne. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Petar91 2 Posted December 14, 2012 20:00, Zalgiris Kaunas - Efes Pilsen, tip 1 @ 1.35, expekt, 8/10Euroliga, grupa C, 10. kolo, utakmica izmedu zasad vodeceg Zalgirisa i treceplasirane ekie Efesa koja se igra u Zalgirio Areni. Prolaze i jedni i drugi. Mislim da ovdje Zalgiris ima daleko vise sansi, bolji su na ljestvici i mislim da zele proci dalje kao pobjednici skupine. Uz to, igraju na svom terenu, odmorni i spremni docekuju turke. U ovoj skupini je i nasa Cedevita, Armani, Olympiakos i Tau Ceramica. Uglavnom, Zalgiris je dosta jak ove sezone sto je pokazao i u utkamicama u skupini. Recimo samo da imaju omjer 7-2 (jedina dva poraza je dozivio iznenadujuce od Cedevite i jakog Olympiakosa), sve drugo su pobjedili.. Nekako strasno zvuci njihova pobjeda od 82:45 nad spanjolskog Tau Ceramicom. Sa druge strane Efes Pilsen ima srednji omjer 3-3... u domacem prvenstvu su izgubili od Ankare prije cetiri dana i ne ulijevaju mi preveliko povjerenje. Takoder prije toga na svom terneu izgubili su od one iste Tau Ceramice koju jeZalgiris pregazio. Mogu mislit onda sto ce njima napraviti u ovoj utakmici. U prvom njihovom susretu u skupini slavio je Zalgiris 77:64 u gostima (ostalih h2h susreta nema zabiljezenih u statistici). Mislim da je spanjolac Joan Plaza koji trenira Zalgirisa jako dobro poslozio ekipu, a to nije ni velik problem kada ima Footea, Lafeyetta, Jankunasa, Kaukenasa, Dardena..tu je i Marko Popovic... Uzevsi sve u obzir - iako je utakmica rasterecenje i za jedne i za druge - mislim da Zaligirs ima daleko vece sanse za pobjedu - a sazeto receno to je zbog: objektivno gledajuci bolje ekipe i pojedinaca, bolje stoje na ljestvici i imaju sansu da produ dalje kao pobjedinici, u boljoj su formi od Efesa, h2h je na njihovoj strani i jos igraju na svom terenu. Sretno ! Quote Share this post Link to post Share on other sites