Jump to content
Sign in to follow this  
Dinno

16.12.2012.

Recommended Posts

15:30, TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund, tip vise od 2,5 gola @ 1.60, Expekt, 8/10U 17. kolu Njemacke Bundeslige Hoffenhaim docekuje kuci aktuelnog prvaka Borussiju iz Dortmunda. Hoffenham koji ove sezone igra jako lose, nalazi se na 16. mjestu sa 12 osvojenih bodova. Imaju 3 vise od ekipa koje se nalaze u zoni ispadanja, a njihovo mjesto je predvidjeno za baraz, tako da se i oni nalaze u nezavidnoj poziciji. Imaju svega 3 pobjeda i isto toliko nerijesenih meceva uz cak 10 poraza i gol razlikom 22:38. Oni su i prethodnih sezona vazili za ekipu koja i daje i prima dosta golova, no ove sezone uglavnom puno vise primau nego sto daju. Pa im je tako ove sezone prosjek golova po mecu skoro 4 gola ili da budem precizniji 3. 75 gola po mecu, sto ih stavlja na prvo mjesto od svih bundesligasa kada je broj prosjek golova u pitanju. Oni kod kuce igraju 2-2-4 uz gol razliku 12:19, sto je nesto malo manje od 4 gola po mecu. Zaista igraju otvoreno, bez kalkulacija na svakoj utakmici, a njihov trener je najavio ofanzivnu igru i protiv Dortmunda, tako sto ce od prve minute igrati sa 3 napadaca, sto svakako garantuje ofanzivan i napadacki fudbal.Sastav Hoffenheima: Casteels – Beck, Delpierre, Compper, Johnson – Rudy, Williams, Salihović – Roberto Firmino, Volland,DerdiyokSdruge strane Borusija polako zaostaje za vodecim ekipama, a posebno za Bayernom koji im bjezi uoci ovog meca cak 14 bodova. Ali ono sto svakako treba da brine i igrace i navijace Dortmunda jeste da im Leverkusen sada bjezi 6 bodova, a to je drugo mjesto koje vodi direktno u ligu prvaka, pa oni jednostavno vise nemaju prava na kiks, ukoliko misle i naredne sezone da igraju najelitnije klupsko takmicenje. Borusija je ekipa koja igra otvoreno i napadacki, a posto su im bodovi neophodni, sasvim sigurno ce tako igrati i protiv Hoffenheima. Oni u gostima imaju omjer 3-4-1 uz gol razliku 15:11, sto je ensto vise od 3 gola po mecu, a ukupan prosjek datih i primljenih golova u ligi u svih 16 utakmica im je 3.19Sastav Borussie Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Hummels, Subotić, Schmelzer – Gundogan, Leitner – Blaszczykowski, M. Gotze, Reus – LewandowskiDortmund je 3 meca bez pobjede i sasvim sigurno ce sutra ici na 3 boda. Ako se tome doda da ce i domacin igrati ofanzivno, jer su im bodovi prijeko potrebni za opstanak, onda nema sumnje da cemo na ovom mecu vidjeti dosta golova, a ja mislim da ce ih biti najmanje 3, ako ne i vise.

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:00, Barcelona - Atletico Madrid, tip oba tima daju gol @ 1.75, Expekt, 8/10 Na Nou Campu se sastaju lider sampionata ekipa Barcelona i drugpplasirani Atletico iz Madrida. Sudar dvije ekipe koje su do sada najvise pokazale u prvenstvu, pa je srazlogom ovo veliki derbi i kao slag na tortu za zavrsetak kalendarske godine. Ovo nije samo sudar dvije najbolje plasirane ekipe u Spaniji, vec i dvoboj dva najbolja strijelca lige. Naravno sjedne strane Messi, a sdruge sjajni Falcao.Barcelona ima 6 bodova vise od Atletica i u slucaju pobjede bi otisli na 9 bodova i gotov pa sigurno vec rijesili pitanje prvaka, dok bi u slucaju poraza situacija se dodatno zakomplikovala i neizvjesnost i draz prvenstva bi bio jos veci. No, ono sto mi pada u prvi plan nije pobjeda nijedne ekipe, vec golovi. Barcelona je najefikasnij tim lige sa 50 datih i 17 primljenih golova, dok je Atletico na trecem mjestu sa 35 datih i 13 primljenih golova. Barcelona ima impresivan ucinak, kada je prosjek golova u pitanju, a to je 4. 47 gola po mecu i ubjedljivo su prvi na ljestvici po ovom segmentu, dok Atletiko ima prosjek od 3. 20. U prilog ovom mom tipu idu i medjusobni dueli ove dvije ekipe, a to je da je na zadnjih 6 utakmica uvijek bilo 3 i vise golova na mecu, a oba tima su dale golove na 4 meca od tih 6 meceva. Uvijek su ove dvije ekipe igrale ofanzivno i lijep fudbal sa dosta golova, pa tako ocekujem da bude i u ovom mecu. Prije svega najvise ocekujem od Messija i Falcao-a, jer su obojica u izvanrednoj golgetrskoj formi. Messi je do sada postigao 23 gola, dok je falcao 16 puta tresao protivnicke mreze. Falcao je prije 2 kola postigao 5 golova protiv Deportiva i jos jednom pokazao da je uz Messija najbolji napadac trenutno u Spaniji, za kojeg se otimaju mnogi klubovi sirom Evrope.Zaista nemam vise sta dodati, kada je ovaj mec u pitanju, jer se radi o ekipama koje ne znaju igrati zatvoreno. Barcelona jeste favorit u ovom mecu, ali Atletico sasvim sigurno nece biti pasivan, vec ce i oni nastojati da ostvare sto bolji rezultat, kako bi i dalje bili ravnopravan takmac sa barcelon za titulu prvaka. Ocekujem dosta golova na ovom mecu i sasvim sigurno ce obje ekipe postici barem po jedan gol, ako ne i vise.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saint Etienne - Lorient   tip1    @1.80   SuperSport :nije:   0-2

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

12:30 FC Utrecht - SC Heerenveen, tip: 2-3 gola @ 2.10, Expekt, 8/10Prvi današnji meč holandske lige igra se u Utrechtu na stadionu Galgenwaard , a sastaju se Utrecht i Heerenveen u 17. kolu Eredivisie. Po stanju na tabeli blagi favorit je domaći tim koji je trenutno na šesti sa 26 bodova i teško da može napredovati jer mu peti Feyenoord bježi +5 bodova. Utrecht je odlično otvorio sezonu ali u zadnje vrijeme igraju loše jer imaju samo jednu pobjedu u zadnjih 5 utakmica i time su izgubili korak za vodećom petorkom holandske lige. Sa druge strane Heerenveen je na poziciji 13 sa 15 bodova i sa samo jednim bodom više od zone ispadanja tako da je vrag odnio šalu i da moraju dosta bolje igrati ukoliko ne žele da pred kraj prvenstva strahuju za opstanak što ova dobra i poznata ekipa ne zaslužuje. Oni su u još lošijoj formi jer su bez pobjede 5 mečeva, a zadnju pobjedu u gostima imaju još iz maja 2012 kada su savladali Twente u gostima sa 4-2. Ali to je prošla sezona u kojoj je Heerenveen bio na kraju peti a Utrecht je završio na 11 poziciji. U zadnjih 12 cdomaćih mečeva, na njih 11 Utrecht je zabio barem po jedan gol, a igrao je i protiv ekipa poput PSV-a (1-0), Vitesse-a (1-2), Twente-a (1-1) i AZ Alkmaara (2-1). Također i Heerenveen u gostima igra sasvim otvoreno jer u zadnjih 13 gostovanja, dali su gol na čak 11 mečeva. A od poznatijih ekipa gostovali su kod: PSV-a (1-5), Vitesse (3-3), Feyenoord (1-1), Twente (4-2), a što se tiče međusobnih duela na stadionu Galgenwaard, svih zadnjih 6 međusobnih duela su završili sa tipom da oba daju gol. Vjerujem da će i danas obje ekipe zabiti gol ali i da će meč završiti sa rezultatom 1-1 ili 2-1 što će pokriti moju opciju 2-3 gola.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tottenham-Swansea  1 1,60 @ SuperSport  :uredu: Na White Hart Laneu domaći "Pijetlovi" dočekuju Swanseau. Sudar je ovo pete momčadi lige protiv gostiju koji su na 10.mjestu. Tottenham bi ovom pobjedom nakon remija Evertona jučer kod Stokea mogao skočiti i na četvrto mjesto. Swansea je prilika koju igrači Andre Villas Boasa ne bi smjeli propustiti. Proli vikend i jedna i druga momčad su izgubili svoje susrete. Swansea je izgubila kod kuće od Stokea, dok je Tottenham u zadnjih par minuta prosuo bodove u gostima kod Evertona. Imali su Spursi vodstvo, ali u zadnjih par minuta Everton j režirao preokret i osvojio važna tri boda. Tottenam ima priliku vratiti se ponovno ispred Evertona i za to im treba pobjeda danas. Trener domaćih Andre Vilas Boas uoči utakmice izjavio je "Mi smo treća najbolja ofenzivna momčad lige". Dobra vijest je i povratak Parkera i Ekotta ipak neće biti možda najbolje igrača Spursa Garetha Balea, a upitan je nastup i Kaboula, kapetan Dawson bi se također mogao priključiti momčadi danas. Swansea je dalkeo od bezopasne momčadi na gostovanju igrači Michael Laudrapua na strani su zaradili 10 od 21 mogućih bodova. (3 pobjede 1 remi i 3 poraza). Unatoč ne lošim rezultatima na gostovanjima prednost dajem Totetnhamu koji je po meni ipak kvalitetnija momčad i očekujem da iskoriste priliku da zasjednu na 4.mjesto Premiershipa.

Edited by FamilyGuy

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:00, Paris SG - Lyon, tip x2 @ 2.25, expekt, 8/10Francuksa prva liga, utakmica 18og kola. Susrecu se vodeci Lyon i trenutno treceplasirani PSG. U ligi koja broji 20 klubova, susret 1. i 3. ekipe prvenstva predstavlja derbi kola, a u takvom slucaju nikako se ne slazem da jedna ekipa moze biti toliki favorit (pritom mislim na domacina) i vidim ovdje value u dvoznaku. Znaci pokrijem 66% sansi u izjednacenom dvoboju (stovise, radi se o susretu gdje je podcjenjena vodeca ekipa prvenstva) za odlicnu kvotu od 2.25. Evo jos nekoliko rijeci o ovoj utakmici i ekipama. PSG ima ukupnih 9-5-3, i vidimo da nije tako preuvjerljiv - recimo znala ih je nedavno pobjediti i Nica sa 2:1, prije toga u Liga kupu su igrali mrsavih 0:0 sa St. Etiennom nakon cega su kasnije u penalima ispali. Lyon je takoder tu negdje - imaju samo jednu pobjedu vise u odnosu na PSG tj. tri boda su ispred njih. Njima bi sigurno i bod ovdje bio dobar je jer bi se bodovna razlika izmedu ova dva izravna suparnika odrzala i dalje. Lyon dakle ima 10-5-2,u gostima zasad biljeze samo 1 poraz u 8 susreta. Sto se tice forme ekipa PSG u zadnjih pet utakmica biljezi 3 pobjede, remi i poraz. Istina, pobjedili su sa po 4:0 Evian i Vallencianes u prvenstvu u zadnja dva kola. Pastore igra dobro na desnoj strani, Lavezzi na lijevoj.. Ibrahimovic je konstantna opasnost, ali ne bi ni Lyon bio tu gdje trenutno jest da nema potrebnu kvalitetu i snagu u ekipi. Sto se tice forme Lyona - u zadnjih pet utakmica biljeze 4 pobjede i remi - u tim svim utakmicama dali su 9 golova, a primili 2. Sto se tice izostanaka - Lyon ce biti bez dvojice veznjaka jer su  ozlijeđeni Yoann Gourcuff i Clement Grenier. Ozlijeđeni su također i Jimmy Briand i Alexandre Lacazette. Sa druge strane Ancelottiji ne moze racunati na stopera Alexa. H2h susreti izgledaju ovako - uzet cu npr. zadnje dvije godine - susreli su se ova dva kluba 4 puta (sto u ligi, sto u kupu) - zabiljezene su 2 pobjede Parizana, remi i u zadnjem njihovom edusobnom susretu pobjedu Lyona 1:3. Sve u svemu, tip x2 cini mi se zbog svega navedenog kao jedna prihvatljiva opcija. Sretno ! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

‎21:00 Barcelona-Atletico Madrid X2 @ 3,25 Bet365Danas nas ocekuje derbi Primere u kojem se susrecu dva velikana Barca i Atl. Madrid , utakmica koja moze odluciti daljnji tok lige , Barcelona bi eventuanlnom pobjedom pobjegla Atleticu na velikih 9 bodova , zato ce Atletico danas morati odigrati najbolju utakmicu sezone i odrzati trku za naslov neizvjesnom do samoga kraja. Osim sto je dvoboj prve i druge momcadi , ovo je i dvoboj velikih Juznoamerickih igracina Messija i Falcao-a. Messi je vec srusio rekord u prosloj utakmici prvenstva srusio rekord Gerd Mullera , a Falcao je zabio 5 golova u zadnjoj utakmici . Ta dva igraca najavili su sjajnu formu pred ovaj dvoboj. Barcelona je favorit , ali mislim da su kladionice pretjerale sa kvotama na Atletico , pa ipak igraju prvi i drugi tim , ne igra Barcelona protiv treceligasa pa da na 2 kvota bude 8,50. Zato danas trazim neko iznenadjenje , mislim da Atletico ima kvalitete da odigra bar nerijseno na ovoj utakmici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:00, Barcelona - Atletico Madrid, tip Over 3,5 golova @ 2.31, Pinnacle, 8/10Mec iz Spanske primera lige, prava poslastica izmedju Barcelone i Atletico Madrida.Barcelona je prva na tabeli sa ucinkom 15 14 1 0 50 : 17 (+33) 43a na svom terenu imaju 7 6 1 0 21 : 6 19 sto je i ocekivano ako se uzme u obzor snaga tima i extremno dobru formu Messija koji rusi sve rekorde u postizanju golova pa je tako srusio i davno postignuti rekord u broju postignutig golova u godini sa 88 golova u svim takmicenjima dok je u ovoj sezoni postigao 31 gol na 16 meceva medjutiom nije samo Messi u formi vec i svi ostali mu mnogo pomazu u postizanju mnogo golova i atraktivnoj i efikasnoj igri, vezni red je najbolji na svetu i malo koja ekipa uspe da se odbrani i ne primi bar 2 ili vise golova, to je uspelo samo Benfiki u zadnjem kolu lige sampiona kada je Barcelona igrala sa mesanim sastavim i kad im nije bila potrebna pobeda.Atletico Madrid je veliko iznenadjenje sa drugim mestom i ucinkom 15 12 1 2 35 : 13 (+22) 37 dakle samo 6 bodova manje od Barcelone a 5 vise od Reala .Trener Simeone koji je u Argentini forsirao zatvorenu igru jer je imao tyakav tim ali u Atleticu zahvaljujuci izvanrednom Falcau koji je postigao 18 golova na 15 meceva a u mecu sa LA korunjom je zadivio ceo svet sa 5 golova u jednom mecu igra atraktivno i napadacki.Dakle sudar dve izrazito napadacke ekipe i sudar dva golgetera Messija i Falcaoa ali i dve odbrane koje ne ulivaju mnogo poverenja i jedino sto se moze ocekivati je golovi na obe strane i u medjusobnim mecevima u zadnjih 13 meceva u nijednom nije bilo ispod 3 a 7 je bilo sa 4 ili vise golova dakle over 3,5 golova je sasvim realno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...