Petar91 2 Posted December 16, 2012 17:00, +8.5/Szolnoki Olaj - Partizan PMB, tip 2 @ 1.85, expekt, 8/10Pobjeda gostiju sa min. 9 koseva razlikeNLB liga, utakmica 13.og kola izmedu ekipe sa dna ljestvice i ekipe sa vrha ljestvice. Naravno, zna se tko je favorit u ovoj utakmici, a ja idem i na opciju da će favorit pobjedit sa barem 9 koseva razlike. Objektivno gledajuci razlika u kvaliteti i igrackom kadru izmedu ova dva kluba je velika. Szolnoki Olaj je najlosija ekipa lige, u 12 utakmica imaju samo 2 pobjede i 10 poraza. Sa druge strane Partizan ima ukupnih 9-3. Pobjeda u ovoj utakmici znacila bi im dosta ka napretku na prvo mjesto na tablici. Sto se tice forme ekipa - Szolnoki Olaj ima u zadnjih 6 nastupa samo 1 pobjedu (u zadnjem nastupu protiv Temisvara 77:71 u skupini F eurochallenge kupa) i 5 poraza. Znalo je tu bit i teskih poraza - kao npr. onaj protiv MZT Skopja sa cak 87:53. Uz NLB ligu spomenuo sam da Szolnoki Olaj ima i obveze u eurochallenge kupu i mislim da je i njima taj tempo od nove utakmice svaka 3-4 dana naporan. Partizan sa druge strane ima NLB i Euroligu. U NLB ligi su u zadnje vrijeme pobjedili Cedevitu i ono isto Skopje koje je unisto Szolnoki Olaj. Partizan je pobjedio makedonce sa 68:58. U euroligi nastupaju ravnopravno sa svima ostalima - svaka utakmica je tijesna - recimo Lietvusa Rytasa su pobjedili 75:74, a sa jakom Barcelonom i Brose Basketom izborili produzetke. Vrlo su jaka ekipa i mislim da ovdje osnovna kvota od 1.20 sigurno prolazi, a vrlo vjerovatno prolazi i ovaj hendikep od 8.5 koseva razlike. Posto je Szolnoki Olaj nova ekipa ove sezone u NLB ligi medusobnih susreta ova dva kluba nema zabiljezenih u statistici tako da im je ovo prvi susret u kojem ce prema svemu sudeci Partizan uzeti bodove. Bolji su na ljestvici i u boljoj formi, jedino sto putuju im je mali minus, ali mislim da to nije nista nenadoknadivo za njih. Quote Share this post Link to post Share on other sites