Jump to content
Sign in to follow this  
Johnyboy

05.01.2012

Recommended Posts

Doncaster - Colchester Tip 1 (1,80 Pinnacle)

Doncaster imaju motivaciju da ostanu u trci s prva dva kluba, Colchester bok koji su bijedan gost i predstavlja savršenu priliku za sva tri boda ovdje što ja očekujem Roversi ce po meni lagano doci do 2:0

Posto je danas tanka ponuda za sutra je izgledan fix i na mecu

Raith Rovers

Airdrie

Tip 1 (1,60)

Donkaster Win 1:0

Raith Win 2:0

Extremno lijep kl.dan!!

Edited by Johnyboy

16:00, Doncaster - Colchester, tip 1 @ 1.73, Pinnacle, 8/10

26.kolo Engleske lige 2 u kojem se sastaju treceplasirani Doncaster i 20-plasirani Colchester. Dvije ekipe koje dijeli 17 mjesta i 24 boda. Doncaster vodi veliku borbu sa Tranmerom, koji je prvi na tabeli, i Sheffield Unitedom koji je drugi, oko direktnog plasmana u visi rang, a samo prve dvije ekipe idu direktno, dok od 3. do 6.mjesta ekipe idu u baraz. Doncaster sasvim sigurno zeli ostvariti direktan plasman i ovakve utakmice, kao sto je protiv slabasnog Colchestera, ne bi smjeli prokockati i ne bi smjeli gubiti bodove.

Doncaster je u proslom kolu kod kuce igrao veliki derbi protiv Sheffield Uniteda i bilo je 2-2. iako su u tom mecu vodili sa 2-0, zadnjih 10 minuta su posustali i primili 2 gola, pa tako da nemaju prava na jos jedan kiks kod kuce, posebno kada se uze u obzir da im dolazi jedna od najlosijih ekipa u ligi. Doncaster kod kuce igra 5-2-5 uz gol razliku 15:16. U dobroj su formi i na zadnjih 6 utakmica imaju 3 pobjede, 2 remija i 1 poraz uz gol razliku 10:8

Sdruge strane Colchester, kao sto rekoh, se nalazi na 20.mjestu sa 23 boda i imaju 2 boda vise od ekipa koje se nalaze u zoni ispadanja. Njima predstoji velika borba za opstanak u ligi. Oni do sada imaju 6 pobjeda, 5 remija i 14 poraza uz gol razliku 24:41. U gostima igraju jako lose, imaju samo 2 pobjede, 2 remija i cak 9 poraza, gol razlika u gostima im je 9:24. Kada je forma u pitanju, Colchester je najgora ekipa u ligi. Zadnjih 7 utakmica su izgubili, dakle 7 utakmica u nizu bez osvojenog boda uz gol razliku 3:16. Samo 3 data gola na 7 utakmica i primljenih 16, sto je zaista katastrofalno i lose. Samopuzdanje ekipe je sasvim sigurno jako lose i na niskom nivou, sto bi domacin Doncaster trebao da iiskoristi.

Nema dileme ko je u ovom mecu apsolutni favorit. Kvota na pobjedu Doncastera pada iz sata u sat, jer mislim da je i ova ponudjena kvota zaista dobra i mozda malo i visa od one koju sam ocekivao. Sve u svemu ocekujem sigurnu pobjedu Doncastera, kojem bodovi trebaju kako bi odrzao korak za vodecim u borbi za direktan plasman u visi rang, dok ce gosti bodove traziti na nekim od narednih utakmica.

18:00, Catania - Torino, tip 1 @ 1.95, Unibet

Catania kada igraju na Siciliji, skoro pa po pravilu pobjedjuju i igraju dobro. Četiri igrača, Alvarez, Bergesio, Salifu i Biaganti, su povrijeđena, no izgleda da će se Bergesio ipak oporaviti do ovog meča. Ako on ne bude mogao da igra onda će ga Kastro zamijeniti u napadu.Za Torino s druge strane, neće igrati Ogbona i Santana. Torino, koji igra u formaciji 4-2-4, nije lako savladati i oni na gostujućim terenima za sada imaju skor 1-6-2. Previse nerijesenih. Ta jedina pobjeda je bila na gostovanju protiv Atalante (5-1) i to je bio prilično bizaran rezultat s obzirom da oni u suštini postižu malo golova.

Mislim da Catania kao domacinska ekipa, ne bi trebala imati previse problema da ovdje uzme sva tri boda.

Druga izgledna opcija za kladjenje je manje od tri gola. Sretno!

20:45, Lazio - Cagliari, tip 1 @ 1.55, Unibet

Ne može se znati kako je Božićna pauza uticala na klubove u Seriji A, no ako zanemarimo tu kratku pauzu ja vjerujem da će Lacio zabilježiti sigurnu pobjedu na ovoj utakmici. Lazio kao jedan od najusješnijih domaćina sa omjerom 7-1-1 ove sezone i pozitivnim skorom u zadnjih 5 utakmica, statistički izgleda jako dobro.Cagliari je prije ove pauze imao očajan niz od 5 poraza sa gol razlikom 3-14. Na posljednjem meču su izgubili od Juventusa sa 1-3, a meč je odigran na neutralnom terenu. Cagliari je vodio sa 1-0 20-ak minuta pred kraj meča.Za Cagliari neće igrati suspendovani Astori i Pizano. Dok je Nene potpuno spreman za ovaj meč.Vrlo vjerovatna pobjeda domaćina.

Naziv kladionice: SuperSport

Vrijeme odigravanja: 16:00
Naziv para: Southampton-Chelsea
Tip para: 2
Tečaj: 1.650

:uredu:   1-5

Edited by mostovoj

Naziv kladionice: Unibet

Vrijeme odigravanja: 20:45
Naziv para: Lazio - Cagliari/(0-1)
Tip para: 1
Tečaj: 2.450

:nije:   2-1

Edited by mostovoj

18:00, Racing Santander - Ponferradina, tip 2 @ 3.04, Pinnacle

Kvota definitivno vrijedna pokusaja sa nekim manjim ulogom.

Duel dvije ekipe koje ovaj mec docekuju u totalno razlicitom raspolozenju. Santander je u posljednjih 6 mečeva svega jednom odigrao neriješeno, a ostalih 5 utakmice izgubio, sa ukupnom gol razlikom 5-18. Sa 3 primljena gola po meču, Santander lagano sebi utire put ka trecoj ligi. Trenutno se nalaze na pretposljednjem mjestu. Za pobjedu ne znaju jos od 03 novembra prosle godine.

Ponferradina s druge strane ima 100% ucinak u posljednjih 5 mečeva, uz gol razliku 12-4 i ušli su u jako dobar niz. Ekipa Ponferradine će sasvim sigurno tražiti svoje mjesto među prvih 6 ekipa do kraja sezone.

Svaki niz ima kraj, no mislim da to neće biti danas protiv.

Odlicna kvota me privlaci i mislim da je definitivno vrijedna igranja dvice na goste.

16:00, Southampton - Chelsea, tip 2, @ 1.65, Expekt, 10/10 Iako sam izgubio fin dobitak za nase uslove na porazu Chelsea u zadnjem mecu protiv QPR-a, igrat cu smaouvjereno opet na Chelsea, i nije to povezano s tvrdoglavoscu mog horoskopskog znaka (Bik), vec jednostavno ne vidim opet poraz mocne ekipe Chelsea protiv ipak mnogo slabijeg protivnika...Mada je sve moguce kada je u pitanju trener koji se zove Benitez, ipak za ovakve meceve pojedincima koji igraju u Chelseu i ne treba trener da pobijede... Chelsea ikao ima velik zaostatak u prvenstvu, jos je u igri za titulu, na cetvrtom je mjestu, dok je Southampton 17-ti sa 18  bodova i ima vece brige nego sto je prolaz u kupu protiv apsolutnog favorita...Oni su u nizu od tri vezana remija  imaju tri uzastopna remija, medju kojima je i Arsenal, i oni ce vjerovatno po istom receptu se postaviti i danas, fokusirati se na cvrstu igru u odbrani i na sredini terena, dok ce u napadu pokusati izvuci koju kontru... zbog povreda nece sigurno igrati golman Gazzaniga, te Clyne, Fox i vezni Lallan...Chelse je zaredao 4 pobjede pa pao protiv posljednjeplasiranog QPR-a,. no gledao sam mec, mogao je Chelsea utrpati i 5 golova...I sada trener Benitez nece dopustti pad morala i ovdje ce sigurno ici na pobjedu, a neki su mu se igraic i odmorili poput Hazarda, Mate i Ramiresa te bi zajedno sa najisturenijem Torresom trebali rijesiti mec  Sigurno nece biti povrijedjenih  Cecha,  Terry-a, Mikela i Romeua.Moj tip: pobjeda Chelsea

Gulf Cup

17:15 Bahrain - Oman @ 1 @ 2.57 pinnacle

Prvu utakmicu Gulf Kupa 2013. odigrace domacin Bahrain i Oman. Nedavno ( u decembru) i jedni i drugi su ucestvovali na sampionatu Zapadne Azije u Kuvajtu.  Sastali su se u borbi  za 3. mesto u kome je sa 1:0 pobedio Oman.  Tada sam ja igrao na pobedu Bahraina , koji su tada u grupi bili 1. a imali su dosta teze protivnike od Omana , a u polufinalu su izgubili nesrećno ( na penale) od buducih sampiona Sirije.  Tako da sada na svom terenu , na otvaranju Bahrain ima dosta velikog motiva protiv Omana, da im vrati za taj nedavni poraz.

16:00 Rangers - Elgin
tip: Rangers -2.00
kvota: 1.50 Bet365

16:00 Bradford Park Avenue - Chester City @ 2 @ 1.52

West Ham-Manchester Utd. odg 3+  2,10 @ HL  :uredu: Danas je na rasporedu u Engelskoj utakmice FA kupa. Posljednja današnja utakmica biti će igrana na Upton parku gdje će domaći "čekićari" igrati protiv Manchester uniteda trenutno prve momčadi prvenstva. United ove sezone dominira u prvenstvu, a puno tome mogu zahvaliti najboljoj ljetnoj kupovini Van Persieu koji je nezaustviljiv ove sezone. Što se tiće obrane ona je kritični dio momčadi Sir Alex Fergusona iako se i taj segement promjenio u posljednja dva susreta kada su "Crveni vragovi" sačuvali mrežu. Za današnji susret očekujem ipak West Ham prekine niz dobrih partija obrane Uniteda i postigne barem pogodak. Današnja kup utakmica dati će priliku Fergusonu da odmori neke prvotimvce taka danas neće nastupiti Van persie, Evans i Evra koji su pošteđeni a zbog ozljeda nema i Rooneya, Nanija i Andresona. United će u napadu tako prevoditi Javier Hernandez koji je kao i Nizozemac u dobroj formi. U zadnja tri premierligaška susreta West Ham je na svom terenu odigrao utakmicu u kojoj je prošla opcija oba daju gol 3+. Poštpo se radi o kup utakmici i obje ekipe bi mogle postići dosta golova očekujem i četvrti puta zaredom na Upton Parku 3 ili više gola na utakmici. United bi danas trebao slaviti, ali sa primljenim golom.

Edited by FamilyGuy