Jump to content
Sign in to follow this  
Almiric

07.01.2013

Recommended Posts

18:30, Hapoel Holon - Maccabi Haifa, tip 2, @ 1.50, 8/10, BaH Iako ne znam mnogo izraelskoj kosarci, ovaj mi je duel zapeo za oko, barem po statistickim pokazateljima, ovo bit trebala biti lagana dvica..., Naime, gosti su ekipa koja je na trecem mjestu na tabeli sa omjerom 8 -3, a domacini na pretposljednjem mjestu sa kontra omjerom 3- 8...Domacini su od toga su dobili dvije kuci a cetiri izgubili...njihova ukupna forma trenutno je najgora u ligi imaju trenutni niz od 7 vezanih ligaskih poraza, i iako im to negdje treba stati, mislim da ce to biti od neke ekipe sa dna tabele a ne iz vrha kao stoje slucaj sa vecerasnjim gostima, koji su u dobroj formi, u zadnjih 6 ligaskih meceva, 5 su dobili a jedan izgubili, imaju trenutno dvije vezane pobjede...Po formi su trenutno drugi u ligi, samo je nedodirljivi maccabi Tel Aviv bolji od njih. U gostima imaju omjer od 3 pobjede i dva poraza sa pozitivnom kos razlikom od + 19. Oni se pobjedom nad danasnjim protivnikom imaju priliku probiti i na drugo mjesto na tabeli i smanjiti zaostatak nad prbvoplasiranim na samo dva boda, i ne sumnjam da ce to i iskoristiti...nema medjusobnih duela ove dvije ekipe u historiji...Pobjeda gosta...

18:00 BK Levice - MBK Rieker Komarno, handicap tip: MBK Rieker Komarno +6.5 @ 1.962, Pinnacle Sports, 8/10   Ovo bi trebao biti pogodak a sada ću analizirati i zašto. Riječ je o slovačkoj košarkaškoj ligi i 20 kolu. Domaći tim je Levice koji nam dolazi iz Češke ali igra i Češku i Slovačku ligu. U Češkoj ligi su na 8 mjestu sa omjerom od 9-11, dok u Slovačkoj su trenutno na mjestu broj 7 sa omjerom od 10 pobjeda i 6 poraza dok su gosti, ekipa Komarna trenutno prva na tabeli sa omjerom 14 pobjeda i 3 poraza. Moj tip je da vodeća ekipa lige neće izgubiti sa 7 i više koševa razlike. Osim što je prvi na tabeli, Komarno ima i mini niz od 3 pobjede zaredom nad ekipom Levica (78-71, 62-53 i 95-67). Osim toga jako bitan faktor je i činjenica da su češke Levice u ovoj godini već odigrali dva meča i ovo će im biti treći meč u zadnjih 6 dana i siguran sam da ih stiže umor. U prethodna tri meča koja su igrali u Češkoj ligi su izgubili od USK Praga sa 56-80 kod kuće i od Nymburka sa 63-77.Iz domaće elkipe i pred ovaj meč ističu da ih je stigao umor i pretrpan raspored i trener Levica je najavio da će priliku dati i rezervama. Vjerujem da je Komarno odlična ekipa koja veoma lako može dobiti ovaj meč uz kvotu 3.30 u kladionicama. Još jedna zanimljiva činjenica da slovačka liga broji 9 klubova a čak 8 ih ide u Play Off a cilj Levica je već ostvaren a to je plasman u Play Off.