Jump to content

Recommended Posts

Posted

18:00 Slovenia - Bosnia and Herzegovina, tip: 2 @ 2.60, William Hill, 8/10

Danas se širom Europe igraju prijateljski susreti a moj odabir je onaj u Ljubljani na stadionu Stožice gdje se sastaju domaća Slovenija i Bosna i Hercegovina. Moj tip je 3 i više golova na meču zbog trenutne forme igrača BIH ali i zbog činjenice da je i Slovenija sasvim solidna selekcija koja također može postići barem jedan gol. Ovo je četvrti međusobni susret ove dvije selekcije i to treći koji se igra u Sloveniji, a sve dosadašnje mečeve je dobila BIH. Prva dva su bila kvalifikacijska za SP 1998 godine i BIH je slavila sa 2-1 u Ljubljani i 1-0 u Sarajevu, dok je zadnji susret 2008 godine bio prijateljski i slavila je BIH sa 4-3. Tako da vjerujem da ćemo i večeras gledati otvoren i dobar meč.

Selekcija BIH je u top formi, i po FIFA rankingu i po prvom mjestu u kvalifikacijama što je najbolji im rezultat, te su jedna od najefikasnijih ekipa u Europi sa 15 golova iz 4 susreta kvalifikacija za SP u Brazilu. U zadnjih 6 mečeva BIH ima 5 pobjeda i 1 remi sa Grčkom 0-0 dok su pobjedili Lihtenštajn sa 8-1, Litvaniju sa 3-0, Latviju sa 4-1, Wales sa 2-0 i Alžir sa 1-0. Sa druge strane Slovenija iz 4 meča kvalifikacija ima samo 1 pobjedu i 3 poraza. Savladali su samo Kipar sa 2-1 dok su izgubili od Švicarske 0-2, Norveške 1-2 i Albanije 0-1.

BIH će igrati bez povrijeđenih Seada Salihović, Ivana Sesara, Muhameda Bešića i Josipa Kvesića, kao i Mensura Mujdže, od kojih su samo Salihović i Mujdža standardni u timu. Selektor Sušić je pozvao: 

Golmani: Asmir Begović (Stoke City), Asmir Avdukić (FK Borac)

Odbrana: Emir Spahić (Sevilla), Ermin Zukanović (Gent), Ognjen Vranješ (Alania), Mensur Mujdža (Freiburg), Josip Kvesić (Željezničar), Toni Šunjić (Zorya) i Muhamed Bešić (Ferencvárosi)

Sredina: Miralem Pjanić (Roma), Senad Lulić (Lazio), Avdija Vršajević (Hajduk), Adnan Zahirović (Spartak Nalchik), Muamer Svraka (Željezničar), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Senijad Ibričić (Kasimpasa), Ivan Sesar (Elazigspor) i Miroslav Stevanović (Sevilla)

Napad: Edin Džeko (Manchester City) i Vedad Ibišević (Stuttgart). 

Selektor Slovenije, Katanec je izjavio: "Pogledajte samo popis ovih igrača: Džeko, Ibišević, Lulić, Pjanić, Misimović, da ne nabrajajam i druge - to je 'strašna' momčad. Ne znam u kakvom će sastavu doći u Ljubljanu, ali čak i da budu nekompletni, oni su za mene među deset najboljih na svijetu. Pogledao sam snimak utakmici protiv Litvanije koju su riješili sa tri gola iz četiri prilike u 15 minuta, tako da je kvaliteta BiH neupitna"

Posted

15:30, Aalesund - Sogndal, tip vise od 2,5 gola @ 1.81, Pinnacle, 8/10 Ovo sam jednostavno morao odigrati. Ovako visoka kvota na over golova,kada su norvezani u pitanju, je zaista nesto sto ne propustam. Kodnorveskih ekipa je opste poznato da su ekipe koje se vole nadigravati iigrati ofanzivno i napadacki, bez obzira gdje i skim igraju, a posebnoako je protivnik takodjer ekipa iz Norveske.Obje ekipe su na pripremama za narednu sezonu, a danas ce odmjeritisnage jedna protiv druge. Inace prvenstvo im pocinje tek za nesto viseod mjesec dana, pa tako da im forma sigurno nije na visokom nivou, aliuostalom i ne upustam se u prognoze oko konacnog pobjednika. Na zadnjih 5medjusobnih utakmica na cak 4 meca je bio over 2,5 gola, a od tih 5utakmica 2 su bile prijateljske i na obje je bio over golova 2:4 i 2:1.Obje ekipe su do sada na pripremama odigrale po 2 prijateljske utakmice.Aalesund je jednu dobio s acak 7:0, dok je drugu igrao nerijeseno 0:0.Sogndal je obje utakmice rijesio u svoju korist sa 4:1 i 1:0. To su bilinizerazredni protivnici, pa je vjerovatno bilo dosta ekperimentisanja,no danas igraju svoj prvi pravi mec na pripremama, a ujedno su objeekipe iz elitnog takmicenja Norveske lige.Juce su se igrale dvije prijateljske utakmice norveskih klubova irezultati su bili 1:8 i 2:6. Ocekujem i danas da ove dvije ekipeodigraju jedan napadacki i ifanzivan mec sa dosta golova. Mozda ne kaonjive kolege juce, ali dovoljno da bude over 2,5 gola na ovom mecu.Dakle, moj tip je da ce biti 3 i vise golova na utakmici.

Posted

14:00, Sarajevo - Borac (Banja Luka), tip: manje od 2.5 gola, @2.05, 4/10, bet365Ovo je jedan prijateljski meč koji će se odigrati u Međugorju gdje senalaze na pripremama ova dva bosankohercegovačka premijerligaša.Sarajevu će ovo biti posljednji pripremni meč u ovoj bazi, jer drugi diopriprema nastavljaju u Hrvatskoj. Do sada su odigrali tri prijateljskeutakmice, sve tri su pobijedili, prvo Vitez u Sarajevu sa 1:0, zatimBranitelj 2:0 i Velež sa 1:0 u Međugorju. Kao što se može primijetiti,tim Dragana Jovića još nije primio gol u ovim prijateljskim mečevima,što može značiti da je ovaj trener promijenio taktiku nakon odlaskanajboljeg igrača Saida Husejinovića u Dinamo. Pored njega, otišli su jošBelošević u Grčku te Sesar sa posudbu u turski Elazigspor. Na tojpoziciji zadnjeg veznog se našla zamjena u vidu Muhameda Džakmića,provjerenog imena bordo tima koji je 169 puta oblačio bordo dres prijeodlaska u Južnu Koreju. Koliko će se uspijeti nadoknaditi Belošević, anaročito hausejinović, ostaje se da vidi, a novi igrači Osmanagić,Todorović i Huseiinbašić očekuju priliku da to pokažu. Borac se istodosta pojačao, potpisali su napadače Raščića i Bilbiju, te Maletića iGrujića. Na papiru, radi se o vjerovatno najkvalitetnijem timu ligu, alividjet ćemo kako će to funkcionisati. Odbranu i dalje čuva VuleTrivunović, dugo godina jedan od najboljih štopera lige, koji je jednovrijeme igrao i u Sarajevu, te smatram da će Borac teško primati golove.Iako je prijateljska utakmica, ne očekujem puno golova, maksimalno dva,zbog svega gore navedenog.

Posted

18:00 Slovenia - Bosnia and Herzegovina, tip: 2 @ 2.60, William Hill, 8/10

Danas se širom Europe igraju prijateljski susreti a moj odabir je onaj u Ljubljani na stadionu Stožice gdje se sastaju domaća Slovenija i Bosna i Hercegovina. Moj tip je 3 i više golova na meču zbog trenutne forme igrača BIH ali i zbog činjenice da je i Slovenija sasvim solidna selekcija koja također može postići barem jedan gol. Ovo je četvrti međusobni susret ove dvije selekcije i to treći koji se igra u Sloveniji, a sve dosadašnje mečeve je dobila BIH. Prva dva su bila kvalifikacijska za SP 1998 godine i BIH je slavila sa 2-1 u Ljubljani i 1-0 u Sarajevu, dok je zadnji susret 2008 godine bio prijateljski i slavila je BIH sa 4-3. Tako da vjerujem da ćemo i večeras gledati otvoren i dobar meč.

Selekcija BIH je u top formi, i po FIFA rankingu i po prvom mjestu u kvalifikacijama što je najbolji im rezultat, te su jedna od najefikasnijih ekipa u Europi sa 15 golova iz 4 susreta kvalifikacija za SP u Brazilu. U zadnjih 6 mečeva BIH ima 5 pobjeda i 1 remi sa Grčkom 0-0 dok su pobjedili Lihtenštajn sa 8-1, Litvaniju sa 3-0, Latviju sa 4-1, Wales sa 2-0 i Alžir sa 1-0. Sa druge strane Slovenija iz 4 meča kvalifikacija ima samo 1 pobjedu i 3 poraza. Savladali su samo Kipar sa 2-1 dok su izgubili od Švicarske 0-2, Norveške 1-2 i Albanije 0-1.

BIH će igrati bez povrijeđenih Seada Salihović, Ivana Sesara, Muhameda Bešića i Josipa Kvesića, kao i Mensura Mujdže, od kojih su samo Salihović i Mujdža standardni u timu. Selektor Sušić je pozvao: 

Golmani: Asmir Begović (Stoke City), Asmir Avdukić (FK Borac)

Odbrana: Emir Spahić (Sevilla), Ermin Zukanović (Gent), Ognjen Vranješ (Alania), Mensur Mujdža (Freiburg), Josip Kvesić (Željezničar), Toni Šunjić (Zorya) i Muhamed Bešić (Ferencvárosi)

Sredina: Miralem Pjanić (Roma), Senad Lulić (Lazio), Avdija Vršajević (Hajduk), Adnan Zahirović (Spartak Nalchik), Muamer Svraka (Željezničar), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Senijad Ibričić (Kasimpasa), Ivan Sesar (Elazigspor) i Miroslav Stevanović (Sevilla)

Napad: Edin Džeko (Manchester City) i Vedad Ibišević (Stuttgart). 

Selektor Slovenije, Katanec je izjavio: "Pogledajte samo popis ovih igrača: Džeko, Ibišević, Lulić, Pjanić, Misimović, da ne nabrajajam i druge - to je 'strašna' momčad. Ne znam u kakvom će sastavu doći u Ljubljanu, ali čak i da budu nekompletni, oni su za mene među deset najboljih na svijetu. Pogledao sam snimak utakmici protiv Litvanije koju su riješili sa tri gola iz četiri prilike u 15 minuta, tako da je kvaliteta BiH neupitna"

Emire ovo bi mogao biti veliki problem :icon_eek:

http://sportsport.ba/galerija/snijeg-prekrio-stozice/3044#2