Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

07:30, Sydney FC - Adelaide United, tip 1 @ 2.30, Expekt, 8/10

21.kolo Australijske A lige u kojem se sastaju domaci Sydney FC i gost Adelaide United. Ne zna se mnogo o australijskoj ligi, ali ja ih pratim koliko toliko i do sada sam imao dosta uspjeha u prognoziranju rezultata. Kada se pogleda tabela moze se vidjeti da je dosta domacinska liga i da domacini imaju mnogo vise uspjeha. Evo npr. najlosija ekipa u ligi Perth kod kuce ima odlican omjer 4-3-3, a najbolja ekipa u ligi Central Coast u gostima igra 4-5-2. Jasno se vidi koliko su domace ekipe nadmocne.

Sto se ovog susreta, mislim da je Sydney u prednosti, ne samo iz ovog razloga sto sma napisao, vec sto u timu imaju velikog Del Piera, koji u zadnje vrijeme igra vise nego dobro. Na zadnjem mecu protiv Brisbane kod kuce je postigao gol i to mu je bio 11. pogodak u dosadasnjem dijelu sampionata, sto ga stavlja na 3.mjesto strijelaca lige. Sydney se nalazi na 7.mjestu sa 24 osvojena boda. Imaju omjer 7-3-10 uz gol razliku 32:40. Kod kuce Sydney igra dosta dobro, imaju omjer 5-1-4 uz gol razliku 19:14. Sydney je u velikoj formi kod kuce, imaju 4 uzastopne pobjede na svom terenu, pa se srazlogom ocekuje nastavak ove odlicne serije i sutra protiv Adelaide.

Adelaide United se nalazi na 4.mjestu sa 35 osvojenih bodova. U gostima igraju 3-1-5 uz gol razliku 9:16. Ono sto ide u korist sydney jeste uzasno losa forma gostiju u gostima. na zadnjih 5 utakmica u gostima nemaju pobjedu. Imaju cak 4 poraza i 1 remi uz gol razliku na zadnjih 5 utakmica u gostima 3:13. I sto se tice trenutne forme ove dvije ekip Sydney je u prednosti. na zadnjih 6 utakmica sydney ima omjer 3-2-1 uz gol razliku 16:10, dok Adelaide imaju omjer na zadnjih 6 utakmica 2-1-3 uz gol razliku 7:11.

Sugurno da ovo nece biti bas lagan mec za Sydney, ali uz odlicnu formu ekipe i velikog Del Piera mislim da ce doci do nove pobjede i 3 boda sa kojim bi se ukljcili u borbu za play off, jer su trenutno ispod te granice, ali sa istim brojem bodova kao i ekipa koja se nalazi na mjestu za doigravanje. Dakle moj tip je pobjeda Sydney FC.

Edited by Dinno
Posted

01:00, U. Espanola - A. Italiano, tip 1 @ 1.735, 7/10

Mec cetvrtog kola Chileanske lige u kome se sastaju Union Espanola i Audax Italiano.
Union Espanola je jedan od favorita za titulu ove sezone jer so dosta pojacala a sto se najbolje videlo u proslom mecu koji sam gledao i mislio da ce Univerzidad Chile ipak na svom terenu pobediti medjutim Union Espanola je pobedila sa 3-0 sto im je uspelo i prosle sezone u play offu kada su pobedili sa 4-1 ali osim toga Univerzidad Chile na svom terenu veoma retko gubi cak i bod a kamoli 3 ili da ovako ubedljivo izgubi to ne pamtim 
Dakle Union Espanola igra brzo, atraktivno upravo ono kako je nekad igrao Univerzidad Chile, osim tog meca igrali su sa Cobresalom u gostima u prvom kolu i pobedili sa 2-1 a na svom terenu mi zaista nije jasno kako su mogli da izgube od Rangers Talce sa 2-1 ali verovatno da nisu imali srece.
Sto se tice Audax Italiana oni su u prva tri kola Igrali u gostima sa Rangers Talcom 1-1 a izgubili su od Univerzidad Chilea sa 1-0 dok su kod kuce igrali 1-1 sa novim prvoligasem San Marcosom 
Pomalo  cudno za ekipu koja je prosle ekipe jako cesto igrala meceve sa puno golova.
Medjusobno na ovom terenu od 15 meceva 7 pobeda Union Espanole, i po 4 remija i poraza 
a 10 su bile sa 3 ili vise golova.
Dakle sve u svemu ocekujem da ce Union Espanola ponesenaonako velicanstvenom pobedom nad Univezidad Chileom zeleti da opravda poverenje svojih navijaca i da izbrise onaj los utisak od Rangersa i da ce od pocetka krenuti ofanzivno i pobediti uz dosta golova

Posted

13:00, Union Berlin - FC Ingolstadt, tip 1 @ 1.70, Bwin, 8/10

Za danasnji mec domacin ce biti bez samo jednog bitnog igraca, Jopek (midfield 13/3), dok su svi ostali igraci na raspolaganju treneru.

Gost je s druge strane desetkovan povredama i kaznama, tako da za danas ne mogu nastupiti Cauby (attack 21/6, najbolji strijelac), Ikeng (midfield 1/0), Korkmaz (attack 15/0), Leitl (midfield 19/5, drugi najbolji strijelac), Eigler (attack 18/4, treci strijelac ekipe), Schaffler (attack 17/4, cetvrti strijelac). Drugim rijecima ogromni problemi za goste. Znaci nastupaju bez 5 izuzetno bitnih igraca, koji su ukupno postigli 19 golova, dok je ucinak cijele ekipe 25 golova u sezoni.

Mislim da bi sve osim pobjede domacina, koji se bori za baraz i ulazak u Bundesligu, bilo veliko iznenadjenje. Sretno!

Posted

07:30, Sydney FC - Adelaide United, tip 1 @ 2.30, Expekt, 8/10

21.kolo Australijske A lige u kojem se sastaju domaci Sydney FC i gost Adelaide United. Ne zna se mnogo o australijskoj ligi, ali ja ih pratim koliko toliko i do sada sam imao dosta uspjeha u prognoziranju rezultata. Kada se pogleda tabela moze se vidjeti da je dosta domacinska liga i da domacini imaju mnogo vise uspjeha. Evo npr. najlosija ekipa u ligi Perth kod kuce ima odlican omjer 4-3-3, a najbolja ekipa u ligi Central Coast u gostima igra 4-5-2. Jasno se vidi koliko su domace ekipe nadmocne.

Sto se ovog susreta, mislim da je Sydney u prednosti, ne samo iz ovog razloga sto sma napisao, vec sto u timu imaju velikog Del Piera, koji u zadnje vrijeme igra vise nego dobro. Na zadnjem mecu protiv Brisbane kod kuce je postigao gol i to mu je bio 11. pogodak u dosadasnjem dijelu sampionata, sto ga stavlja na 3.mjesto strijelaca lige. Sydney se nalazi na 7.mjestu sa 24 osvojena boda. Imaju omjer 7-3-10 uz gol razliku 32:40. Kod kuce Sydney igra dosta dobro, imaju omjer 5-1-4 uz gol razliku 19:14. Sydney je u velikoj formi kod kuce, imaju 4 uzastopne pobjede na svom terenu, pa se srazlogom ocekuje nastavak ove odlicne serije i sutra protiv Adelaide.

Adelaide United se nalazi na 4.mjestu sa 35 osvojenih bodova. U gostima igraju 3-1-5 uz gol razliku 9:16. Ono sto ide u korist sydney jeste uzasno losa forma gostiju u gostima. na zadnjih 5 utakmica u gostima nemaju pobjedu. Imaju cak 4 poraza i 1 remi uz gol razliku na zadnjih 5 utakmica u gostima 3:13. I sto se tice trenutne forme ove dvije ekip Sydney je u prednosti. na zadnjih 6 utakmica sydney ima omjer 3-2-1 uz gol razliku 16:10, dok Adelaide imaju omjer na zadnjih 6 utakmica 2-1-3 uz gol razliku 7:11.

Sugurno da ovo nece biti bas lagan mec za Sydney, ali uz odlicnu formu ekipe i velikog Del Piera mislim da ce doci do nove pobjede i 3 boda sa kojim bi se ukljcili u borbu za play off, jer su trenutno ispod te granice, ali sa istim brojem bodova kao i ekipa koja se nalazi na mjestu za doigravanje. Dakle moj tip je pobjeda Sydney FC.

FT 2:1 :uredu::icon_razz: