Jump to content
Sign in to follow this  
Dinno

05.03.2013.

Recommended Posts

20:45, Borussia Dortmund - Shakhtar Donetsk, tip 1 @ 1.55, Unibet

FT 3-0 :uredu:

Edited by Dinno

20:45, Manchester United - Real Madrid, tip oba tima daju gol: DA @ 1.50, William Hill, 10/10

Ft 1-2 :uredu:

Edited by Dinno

20:45, Manchester United - Real Madrid, tip vise od 2,5 gola @ 1.61, Pinnacle, 8/10

Revans utakmica 1/8 finala lige prvaka igra se na Old Trafordu izmedju
domacina Manchester United i Real iz Madrida. Nakon prve utakmice igrane
u Madridu, kada je bilo 1-1, jasno je sta nas u ovom mecu ocekuje. Real
mora postici pogodak i mislim da ce krenuti ofanzivno od prve minute,
dok sdruge strane Manchester sigurno nece cekati i braniti se, nego ce i
oni atakovati ka golu Reala. U takmvim okolnostima logicno se namece da
cemo vidjeti pravu golijadu na Old Trafordu.

Obje ekipe su u odlicnoj formi. Manchester pa gotovo sigurno novi
sampion Engleske, dok sdruge strane Real u samo 4 dana dva puta savladao
Barcelonu i sasvim sigurno im je samopuzdanje na visokom nivou. Realu
je ovo biti ili ne biti utakmica, jer oni su izgubili bitku sa Barcom za
prvaka Spanije, pa im je liga prvaka ostala kao jedini veliki trofej.
Doduse oni imaju i kup Spanije, ali to nije ni blizu trofej kao liga
prvaka, pa ce oni sve uciniti kako bi izbacili United. Da bi im to
uspjelo oni moraju dati gol, ali mislim da im jedan gol nece biti
dovoljan, vec 2 ili 3. Manchester je takva ekipa da na svom terenu
rijetko prosipa bodove i malo je ekipa koje su napustile Old Traford
punog plijena.

Sto se tice sastava, Manchester United ce izvesti najvjerovatnije sljedecih 11 igraca:
de Gea – Rafael, Evans, Ferdinand, Evra – Carrick, Cleverley - Welbeck, Rooney, Kagawa – van Persie

Sdruge strane Mourinho bi trebao da izvede ovaj tim:
Diego Lopez – Arbeloa, Varane, Ramos, Coentrao – Khedira, Alonso – di Maria, Ozil, Ronaldo – Benzema

Zaista nas ocekuje praznik fudbala u Manchesteru i mislim da se putnik u
1/4 finale nece znati do samog kraja, ali zato ocekujem otvorenu
utakmicu sa dosta golova i da ce obje ekipe postici najmanje po jedan
gol, a ako ne i vise.

FT 1-2 :uredu::icon_razz:

Edited by Dinno

Iran , 2. liga 

12:00 Nassaji Mazandaran - Etka Gorgan, tip: 1 @ 1.65 - Unibet

Singapur 

12:30 Home United FC - Woodlands Wellington, tip: 1 @ 1.50 Bet365

Naziv kladionice: SuperSport

Vrijeme odigravanja: 20:45
Naziv para: ManUtd-Real Madrid
Tip para: X2
Tečaj: 1.450

:uredu:   1-2

Edited by mostovoj

Naziv kladionice: Unibet

Vrijeme odigravanja: 20:45
Naziv para: Manchester United - Real Madrid/Total Goals Scored 3.5
Tip para: over
Tečaj: 2.500

:nije:   1-2

Edited by mostovoj

20:45 Borussia Dortmund - Shakhtar Donetsk, Alternative Asian Handicap, tip: Shakhtar Donetsk +1.5 @ 1.50, bet365, 8/10

Večeras nam se nastavlja Liga prvaka, a moj odabir je meč koji se igra na Signal Iduna Parku u Dortmundu a sastaju se domaća Borussia i ukrajinska ekipa Shakhtar Donetsk. Riječ je o revanšu 1/8 finala Lige prvaka gdje je prvi meč završio sa 2-2 u Donetsku. Shakhtar je poveo golom Srne sa 1-0 u 32 minuti, dok su Lewandowski i Hummels zabijali golove za Dortmund i time su stekli prednost pred večerašnji meč gdje im je dovoljna bilo kakva pobjeda dok remiji 0-0 i 1-1 odgovaraju Dortmundu. 

Dortmund je odlično odigrao grupnu fazu Lige prvaka gdje je bio u grupi smrti sa Real Madridom, Manchester City-em i Ajaxom dok je Shakhtar bio u grupi sa Juventusom, Chelsea i Nordsjaellandom. Zanimljiv mi je bio podatak za Shakhtar i njegove igre u gostima, jer na zadnjih 22 gostovanja u svim takmičenjima imaju 18 pobjeda, 2 remija i 2 poraza. Istina većinom su igrali protiv ukrajinskih ekipa ali ima tu i gostovanja kod Juventusa, Chelsea, Zeita, Young Boysa, Rapida Bucuresta. Dva poraza su imali od Chelsea 2-3 i od Arsenala iz Kieva sa 0-2. Zaista osim ovog poraza u ligi teško je naći podatak kada je Shakhtar izgubio od nekoga sa 2 gola razlike i mislim da je večeras sa nekih 40% šansi kod Dortmunda koji u zadnje vrijeme igra jako loše i u zadnjih 8 mečeva imaju samo 3 pobjedei pored njih poraze poput 1-4 Hamburg, 0-1 Koln, 1-1 sa Bourussiom M. 

Inače u zadnja 102 meča Shakhtara u svim takmičenjima izgubili su samo 12 mečeva od kojih su sa dva razlike izgubili od Arsenal iz Kieva u ligi sa 0-2, od Kopenhagena 0-2 u prijateljskom meču, te od Porta 0-2 u Ligi prvaka kod kuće. 

Borussia Dortmund: Weidenfeller, Piszczek, Hummels, Subotić, Schmelzer, Kehl, Gundogan, Blaszczykowski, M.Gotze, Reus, Lewandowski

Shakhtar: Pyatov, Srna, Kucher, Rakitsky, Rat, Fernandinho, Hubschman, Alex Teixeira, Taison, Mkhitaryan, Luiz Adriano

20:45, Manchester United - Real Madrid, tip Real Madrid vise od 5.5 kornera, @1.70, 8/10, Favorit

Mislim da je ova stvar iz ponude Favorit kladionice zicer, samo 6 kornera za megamomcad kakvu ima Real Madrid mislim da nije problem ispuniti. Naravno da je tesko doci u Englesku na Old Trafford i nametnuti neki svoj stil igre, ali Real to cak ni ne mora napraviti jer su jednostavno prekvalitetni da ne bi koristili i minimalne prilike za polukontru i kontru, a siguran sam da ce biti i dijelova utakmice gdje ce Real uspjeti nametnuti Manchesteru svoju igru i malo ih pritisnuti. U prvoj utakmici u Madridu Real je imao cak 12 kornera, a ManU 8. Real me stilom igre nekako najvise podsjeca na Bayern iako su mi Bavarci daleko drazi, imaju ubojita krila poput Di Marije i Ronalda koji je vjerojatno najkompletniji igrac na svijetu, imaju Benzemu ili Higuaina za centarsuteve, Alonsa, Khediru za suteve iz daljine i bekove koji se naprijed prikljucuju kad god je to moguce, pogotovo Coentrao. Osim toga Varane, Ramos, Ronaldo su odlicni skakaci pa se Real nece poput Barcelone libiti iznudjivati kornere kad god je to moguce. 1-1 je rezultat kojim se ulazi u uzvrat, a s tim rezultatom ipak dalje ide ManU pa Real ne smije igrati pasivno, nego moraju gledati prema naprijed sto oni svakako znaju. Makar mi ni jedan od ova dva kluba nije bas drag, trenutno i jedni i drugi igraju izvrsno i tesko je procijeniti cije su sanse za prolaz vece. Mislim da je ipak sigurno samo to da ce ovo biti utakmica puna tempa, a u takvom nadmetanju mnostvo kornera s obe strane kao u prvom dvoboju nece izostati. Vidjet cemo samo da li Mourinho koji voli igrati protiv Uniteda ima rjesenje za van Persieja, Rooneya i drustvo.

20:45

Manchester United - Real Madrid

Tip:2

Edited by Goran1

20:45, Manchester United - Real Madrid,  , tip  vise od 11,5 kornera , @1.70 , expekt