bjzvone Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Na redu su polufinala u zenskoj (14.00 sati) i muskoj (19.00 sati) konkurenciji. Nastupilo je po 10 sastava koji su igrali medjusobno svatko sa svakim (robin round). Nakon 9 kola prvoplasirane 4 ekipe igraju polufinale (1-4 i 2-3), pobjednici igraju finale. U zenskoj konkurenciji tablica izgleda ovako (broj pobjeda i poraza): 1 Svedska 7 2 Q 1 Svicarska 7 2 Q 3 Kanada 6 3 Q 3 Norveska 6 3 Q 5 Velika Britanija 5 4 5 Rusija 5 4 7 Japan 4 5 8 SAD 2 7 8 Danska 2 7 10Italija 1 8 Dakle, u polufinalu se sastaju: Svedska-Norveska Kanada-Svicarska Odgledao sam dosta utakmica i mislim da je Svedska najvise pokazala i da ce osvojiti zlato. Istina je da su u medjusobnom susretu Norvezanke pobijedile (to je bilo jos u drugom kolu i tu utakmicu nisam gledao), no ta utakmica je nevazna pred danasnji polufinale. Svedska je jos izgubila u svom zadnjem susretu protiv Rusije kad je vec sve bilo rijeseno sto se njih tice. U svom zadnjem nastupu je i Norveska izgubila od Rusije. Svedska ima u 9 odigranih kola postotak uspjesnosti 79 %). Skiper je igrac(ica) koji gura zadnja dva kamena u svakoj izmjeni i koji prakticki odlucuje o rezultatu. Na njemu je i najveci pritisak jer svaka greska moze biti odlucujuca, a tu je Norberg upravo sjajna. Stvarno odlicno podnosi taj pritisak i u trenucima kad je najvaznije ona igra nepogresivo. U svim utakmicama koje sam gledao ona nije napravila niti jednu gresku i uvjeren sam da ce tako biti i danas. Norberg je kao skiper osvojila 6 medalja na svjetskim prvenstvima , nastupile su u danasnjem sastavu; Norveska je zavrsila na cetvrtom mjestu). Koeficijent za pobjedu Svedske(toliko daje GB i B&W). Utakmica pocinje u 14.00 sati (od 16.05 na Eurosportu). Procjena prolaznosti: 8/10 Quote
Recommended Posts