Jump to content
Sign in to follow this  
roberth

04.08.2013.

Recommended Posts

13:00 Avarta - Egedal /2,5/ TIP OVER @ 1,48 Bwin

 

:uredu:  3-1

Edited by roberth

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:30 Honved - Lombard/Papa TIP 1 @ 1,53 William Hill

 

:nije:  0-1

Edited by roberth

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: Unibet
Broj para iz kladionice:  
 
Vrijeme odigravanja: 12:30
Naziv para: Cambuur - NAC Breda
Tip para: 1
Tečaj: 2.150
 
Ev. dobitak: 7.150
Ev. gubitak: 2.150

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: SuperSport
Broj para iz kladionice: 9588 
 
Vrijeme odigravanja: 15:30
Naziv para: Sarpsborg(2,5)-Stromsgod
Tip para: više
Tečaj: 1.500
 
Ev. dobitak: 6.500
Ev. gubitak: 1.500

Share this post


Link to post
Share on other sites

14:00 Singapur 1.liga, Woodlands W. - Tanjong Pagar Utd.

Tip: Domaćin 2+

Kvota: 2.25

Kladionica: Sportingbet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 19:00
Naziv para: Zadar-HNK Rijeka
Tip para: 2
Tečaj: 1.900

 

 

:uredu:   1-2

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet 

 

Vrijeme odigravanja: 13:45
Naziv para: FC Zurich - Young Boys
Tip para: 1
Tečaj: 2.250

 

:nije:   1-3

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:30, Željezničar - Travnik, tip: manje od 3.5 gola, @1.50, bwinAktuelni prvak Željezničar će u drugom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati ekipu Travnika. Novo prvenstvo Željezničar je započeo pa može se reći očekivanom tricom u Gradačcu gdje rijetko kada imaju problema sa osvajanjem bodova. Večeras će biti dosta teže, jer ne Grbavicu dolazi za Plave veoma neugodni Travnik. Željezničar je samo u sezoni 2005/2006 osvojio svih šest bodova protiv Travnika, a u zadnje tri sezone Travnik je čak dva puta pobjeđivao Željezničar, istina na Piroti. Na Grbavici je situacija dosta drugačija, Travnik nikad nije boda uzeo u Sarajevu, pa teško da će se nešto promijeniti i večeras, jer su opet ostali bez nekolicine standardnih igrača, a i situacija u klubu što se tiče finansijske strane nije nimalo dobra. Ipak, otpor protiv Željezničara nikad nije izostajao, pa se nadam da će tako biti i večeras. Željezničar ima problema u klubu, iako se to pokušava vješto sakriti. Amar Osim nije vodio ekipu u prvom kolu, neće ni večeras, a pitanje je hoće li to raditi i u nastavku sezone. Ekipe će voditi Dino Đurbuzović, a sigurno je da će to utjecati na ekipu. U sastavu neće biti Bučana i Hasanovića koji su povrijeđeni, a tek dovedeni štoper Škaljić će biti duže odsutan. Željezničar je evidentno u problemima, a nikad nije lahko igrati protiv bunkera koljeg će Travnik igrati. Nešto ne vjerujem da Veziri mogu ozbiljnije ugroziti domaćina, a također ne vjerujem ni da Željezničar može tolio nabiti Travnika, pa mi se opcija manje od 3.5 gola dosta sviđa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:30, FC Honka Espoo-Inter Turku, tip: 1, @1.65, unibet :nije:

 

U okviru 22. kola finske Veikkausliige na Tapiolan Urheilupuisto stadionu danas će snage odmjeriti prvoplasirana Honka i pretposljednji na prvenstvenoj ljestvici, ekipa Inter Turkua. Domaćini u velikoj utrci s HJK Helsinkijem za prvo mjesto, igraju u odličnoj formi, a pogotovo su nezgodni na svom terenu, gdje imaju 8-1 omjer pobjeda i poraza u 9 utakmica uz 16:7 gol-razliku. Glavne karike momčadi su napadači Tim Vayrynen (8 golova) i Kastriot Kastrati (7 golova), te španjolski branič Ruben Garcia Palauzelos i golman Toumas Peltonen.. Sredinom  prošlog tjedna igrali su manje bitnu utakmicu protiv Lecha koji ih je praktički već izbacio u prvoj utakmici. Honka se sada može posvetiti prvenstvu i probati učiniti čudo te doći do titule, no estonski Nomme Kalju malo im je poremetio planove izbacivši Helsinki. Nadali su se u Honki kako će iskoristiti Helsinkijevu preokupiranost Europom, no na kraju takvu prednost ipak neće imati. Za vikend su dobili u gostima Lahti, a  kvaliteta je i danas na strani momčadi trenera Mike Lehkosuoa. Također, nema ni problema s izostancima, budući da nedostaje jedino već duže ozlijeđeni Lum Rexhepi.

 

Gostima se neću puno baviti jer Honka danas ovisi sama o sebi i svojoj igri. Inter Turku je prošlu sezonu završio odmah iza HJK-a, ali ove sezone očito će se do kraja grčevito boriti za ostanak u ligi. Iako su kroz 21 utakmicu upisali tek 8 poraza, uhvatili su samo 23 boda, skoro dvostruku manje od Honke (42 boda), s tim da su na gostujućih 10 utakmica zabili tek 6 golova. To je premalo, da bi danas mogli računati na iznenađenje. Inter se u ovoj sezoni ponovno nadao napasti naslov, no našli su se u borbi za opstanak. U Europi su se osramotili ispavši od „ribara“ sa Farskih Otoka, od ekipe Vikingur Gota. Jedino što je za njih dobro je to što Jyvaskyla unatoč  pobjedi u međusobnom okršaju (prije dva kola) i dalje poprilično zaostaje pa mogu biti mirni barem još nekoliko kola. U prošlu nedjelju su remizirali na svom stadionu, nakon što su dva puta vodili. Interov trener Job Dragtsma danas neće moći računati na nekoliko igrača, a to su napadač Babacar Diallo te braniči Tuomo Turunen i Kalle Parviainen koji su ozlijeđeni. Nema ni veznjaka Arija Nymana zbog suspenzije. Kada se sve uzme u obzir  (Honka u naletu, Inter muku muči s postizanjem golova u gostima), moj pick je sigurna pobjeda domaćina.

Edited by pimpbeckham

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:30, Široki Brijeg - Velež, tip: Velež +1.5, @1.63, MarathonVečeras se na Pecari igra hercegovački komšijski derbi između Širokog Brijega i Veleža. Široki Brijeg u ovu utakmicu ulazi kao favorit i to nakon poraza od Udinesea u trećem pretkolu Evropa lige sa 3:1. Širokobriježani su vjerovatno malo istrošeni, prije svega psihički, jer ipak treba se u samo tri dana vratiti na premijerligaški nivo i to nakon duela sa jednim Udineseom. Trener Slaven Musa je na poluvremenu te utakmice izveo Wagnera i Kordića, dvojicu najboljih igrača, kako bi se spremili za ovaj duel, ali pitanje je šta je sa ostalim igračima, u kakvom su oni stanju, još pogotovo kada su izraziti favoriti protiv Veleža. Mostarci su u prvom kolu apsolvirali Slaviju sa 2:1 i večerašnja utakmica bi mogla odrediti njihove domete ove sezone, ali sigurno je da ulaze jači nego prošle. Oni su već odigrali jednu utakmicu, tačnije prijateljsku gdje je bilo 1:1. Ipak, pored svega, smatram da je Široki favorit da večeras trijumfuje, ali mišljenja sam, i ako to urade, da pobjeda neće biti izražena sa dva ili više golova razlike.

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:30, IFK Goteborg - Hacken, tip 1 @ 2.10, Expekt, 8/10

 

18.kolo Svedske prve lige u kojem se sastaju domacin Geteborg i gost Hacken. Obje ekipe se nalaze u padu forme i seriji nesto losijih rezultata. Posebno se to odnosi na goste koji na zadnje 3 utakmice nisu osvojili niti 1 bod.

Geteborg se nalazi na 5.mjestu sa 29 osvojenih bodova i zaostaju 3 boda za treceplasiranim Malmom, a to mjesto vodi u evropska takmicenja. Trenutni lider sampionata Helsingborg ima 37 bodova, sto je 8 vise od Geteborga, pa je sa te strane danasnja pobjeda domacina prijeko potrebna, kako ne bi povecali zaostatak, ukoliko ne zele da izgube sve sanse za borbu za titulu. Geteborg je nazadnja 3 meca upisao samo 1 bod, dok su na zadnja 2 meca pretrpjeli poraze. Posebno se to odnosi na proslo kolu u kojem su na svom terenu izgubili od lidera sampionata sa 4:2. Inace Geteborg ima omjer 8-5-4 uz gol razliku 25:18. Kod kuce igraju jako dobro, imaju 5 pobjeda, 2 remija i samo jedan poraz i to u tom proslom kolu od Helsingborga. Gol razlika kod kuce im je 14:7.

Sdruge strane Hacken se nalazi na 10.mjestu sa 20 osvojenih bodova. Imaju dakle 9 manje od domacina Geteborga. Do sada imaju omjer od 6 pobjeda,  2remija i cak 9 poraza uz gol razliku 21:26. U gostima Hacken ima omjer 3-1-4 uz gol razliku 10:14. 

 

Na zadnje 4 medjusobna dueal ova dva tima, uspjesniji je Geteborg, koji je 2 puta slavio, dok su 2 meca zavrsila nerijeseno.

 

Sastav Geteborga:

Alvbage – Salomonsson, Dyrestam, Valgardsson, A.Johansson – Vibe, J.Johansson, Haglund, Larsson – Hysen, Soder

 

Sastav Hackena:

Kallqvist – Frolund, Bjorck, Ali Khan, Arkivuo – Chatto, Ayarna – Ojala, Makondele, Ericsson – El Kabir

 

Prednost domaceg terena, bolji sastav + losa serija gostiju su sve prednosti, koje bi domacin trebao da iskoristi. Nisu ni oni u nekoj formi, ali stanje na tabeli i domaci teren ce biti dovoljni za pobjedu, pa makar i minimalnu. MOj tip je pobjeda Geteborga.

Edited by Dinno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Premier
Broj para iz kladionice: 3412

Vrijeme odigravanja: 00:30
Naziv para: Chelsea - Milan
Tip para: 1
Tečaj: 1.750

Ev. dobitak: 6.750
Ev. gubitak: 1.750

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...