Jump to content
Sign in to follow this  
dejan55

28.08.2013.

Recommended Posts

20:45 Nogomet, Kval. za ligu prvaka, Celtic - Shakhtyor Karagandy

Tip: 1 (h -1.5)

Kvota: 1.65

Kladionica: Supersport

04:00, Cartagines - AD Isidro Metapan, tip: 1/1, @1.62, Expekt

Riječ je o Ligi prvka na području Sjeverne i Centralne Amerike, a sastat će se kostarikanski predstavnik Cartagines i salvadorski Isidro Metapan. Ovo je grupa 8, a s njima je još Los Angeles. Trenutna situacija na tabeli je ta da je Los Angeles prvi sa tri boda, kao i Cartagines, dok je Metapan bez bodova. Najvjerovatnije će tako i ostati, jer su ove dvije ekipe već odigrale prvi susret u Salvadoru i slavio je kotarikanski predstavnik. Sada igraju na svom terenu i zaista ne vidim razloga zašto ne bi slavili opet, a ovaj put ću uzeti njihovo vodstvo na poluvremu kao i pobjedu na kraju. I više je nego evidentno da će se glavni meč odigfrati upravo na ovom stadionu između Cartaginesa i Los Angelesa za to prvo mjesto, a LA je na svom stadionu već slavio 2:0 golovima Robbie Keana. To će biti meč odluke za njih, a večeras očekuejm laganu pobjedu.

Naziv kladionice: SuperSport

Vrijeme odigravanja: 20:45
Naziv para: CelticG(-2+)-ShKaraga
Tip para: vise
Tečaj: 1.600

:uredu:   3-0

Edited by mostovoj

Naziv kladionice: Unibet 

Naziv para: Aston Villa - Rotherham United/Total Goals Scored
Tip para: over 3,5
Tečaj: 2.200

:nije:   3-0

Edited by mostovoj

Ekvador

03:00 Dep. Cuenca - Dep. Macara @ 1 @ 1.60

Rusija 2

15:00 FC Ufa - Sibir Novosibirsk @ 1 @ 1.50

20:45, Celtic - Shakhtar Karagandy, tip: oba tima ne daju gol, @1.60, SupersportKazahstanski prvak je nadomak grupne faze Lige prvaka, ali ipak ostaje i drugo poluvrijeme njihovog duela na Celtic parku. Oni će se sigurno opredjeliti za čuvanje svog gola, a zašto bi i imali drugu taktiku kada su pobijedili u prvom meču sa 2:0. S druge strane, Celtic će morati biti naročito oprezan, jer moraju napasti, a kontra napadi Skahkhtara mogu ugroziti njihov gol. Jedan pogodak u njihovoj mreži vjerovatno bi značio kraj bilo kakvim ambicijama i nadanjima da uđu u grupnu fazu. Ipak, ja sam mišljenja da Shakhtar neće dati gol, da će oni svu svoju energiju usmjetiti u odbranu svog gola što će im biti prioritet u ovoj utakmici. Celtic znatno bolje igra na svom terenu mada se stiče dojam kako ni u Celticu neke stvari ne funkcionišu, pitanje je koliko je ekipa kvalitetna, ali ispadanje od kazahstango predstavnika bi bio veliki udarac za ovaj tim. Mišljenja sam da će pobijediti, ali nisam siguran hoće li to biti dovoljno za prolazak dalje. Ipak, prilično sam siguran da gosti iz Karagandya neće postići gol, ali za svaki slučaj uzimam opciju da oba tima ne daju pogodak.

Naziv kladionice: Premier
Broj para iz kladionice: 1001

Naziv para: AC Milan - PSV
Tip para: gg1 (gost daje go)
Tečaj: 1.500

Ev. dobitak: 6.500
Ev. gubitak: 1.500

20:45, NK Maribor - Plzen, tip oba tima daju gol i vise od 2,5 gola @ 2.05, SuperSport, 8/10

Revans utakmica play off-a lige prvaka u kojem se sastaju domacin Maribor i gosti iz Ceske Viktoria Plzen. nakon prve utakmice Plzen je ostvario veliku prednost pobjedom od 3-1 i na pragu su ulaska u grupnu fazu lige prvaka. U toj utakmici su bili dosta bolji protivnik i zasluzeno su slavili, ali gol Maribora je ostavio nadu da bi na domacem terenu mogli pobjedom od 2 gola razlike ostvariti ulazak u grupnu fazu lige prvaka. Bice im jako tesko da to ostvare, ali sasvim sigurno se nece predati i igrat ce otvoreno od prve minute, napadacki, kako bi sto prije postigli gol.

Ekipu Plzena sam gledao dva puta u ovim kvalifikacijama, kada su igrali protiv BH prvaka Zeljeznicara. Jednom na tv ekranu, a drugi put uzivo i zaista se radi o izuzetno kvalitetnoj ekipi. Mislim da oni nece imati problem oko prolaska u grupnu fazu, nece prokockati ovu prednost i siguran sam da ce ici na to da postignu gol, kako bi otklonili sve dileme oko prolaska. Izuzetno napadacka formacija i igra ceskog prvaka je odlika zasto skoro na svim utakmicama ima dosta golova. Plzen je na zadnjih 10 utamica u svim takmicenjima na 8 utakmica igrao over golova, dok su dvije zavrsile sa underom. U ligi prvaka su do sada odigrali 5 utakmica i na svih 5 je bio over, dok je na 4 bilo da su oba tima dala gol i da je bio over 2,5 gola. Odbrana im nije najbolji dio tima, pa protivnici imaju sansu da daju ol, dok im je napada fenomenalan i izuzetno jak. Sa ovakvim napadaom i igrom, Plzen moze skoro svakoj ekipi u Evropi dati gol. Tu vidim sansu Maribora da moze doci do gola, jer odbrana Plzena cesto igra dosta lose, a opasni napadaci Maribora to mogu iskoristiti.

Maribor je bez premca u domacem sampionatu i tu su apslutni favoriti za osvajanje ponovo titule. No, oni sigurno zele i stepenicu vise,a  to je liga prvaka. Ukoliko postignu gol u prvih pola sata igre, sve je moguce, jer im treba pobjeda od dva gola razlike. Sigurno uz pun stadion Maribor ce sve uciniti da dodje do zeljene pobjede.

Posto ce Maribor igrati ofanzivno od prve minute i traziti pobjedu od 2 gola razlike, tu vidim sansu za brze napadace Plzena koji ce sigurno dati sve od sebe da postignu barem jedan gol i tako razbiti snove Maribora. Moje misljenje je da ce utakmica biti otvorena sa dosta golova na obje strane, a moj tip je da ce oba tima dati barem po jedan gol i da ce na utakmici ukupno pasti 3 i vise golova.

Broj para iz kladionice: 1004

Naziv para: Sociedad - Lyon (Tko da prvi go)
Tip para: pg2
Tečaj: 2.650

Ev. dobitak: 7.650
Ev. gubitak: 2.650

Broj para iz kladionice: 1006

Naziv para: Celtic - Shakhter Kar. (P)
Tip para: 1
Tečaj: 1.900

Ev. dobitak: 6.900
Ev. gubitak: 1.900