HaRe! 7 Posted August 29, 2013 23:00, Robredo - Dančević, tip: više od 3.5 seta, @1.66, 6/10, bet365Drugo kolo će donijeti veoma zanimljiv duel između Španca Robreda i Kanađanina Dančevića. U prvom kolu su obojica slavila sa po 3:1 u setovima, Robredo je dobio Matoševića, a Dančević Haasea. Iako se radi o igračima koji su dugo na turu, ovo će im biti prvi međusobni duel. Bit će zanimljivo, a ja mislim da će to proisteći iz više setova, tj. da će se igrati četiri ili čak pet. Ovo je omiljena ponuda Dančevića, njegov servis dolazi do izražaja i mišljenja sam da mora uzeti jedan set u ovakvom meču gdje igra protiv uvijek nezgodnog Robreda, ali ipak Robreda koji više voli šljaku nego tvrdu podlogu. Na šljaci ove sezone ima 25-10, dok na hardu 5-6. S druge strane, Dančević ima omjer 20-10 na hardu, dok mu je šljaka ostala u pozitivnom, ali e baš toliko dobrom omjeru, 6-5. Očekujem meč sa četiri ili pet setova, jer nešto ne vjerujem da je ijedan igrač sposoban pobijediti sa 3:0. Quote Share this post Link to post Share on other sites
HaRe! 7 Posted August 29, 2013 02:00, Isner - Monfils, tip: više od 9.5 gejmova u prvom setu, @1.51, MozzartJohn Isner je već u drugom kolu dobio veoma teškog protivnika, a Gale Monfils je sigurno jedan od takvih. Do sada su se susretali šest puta i omjer je 3:3. Već dvije godine nisu igrali, tako da će ovo biti odlična prilika da vidimo može li Isner prekinuti seriju od dvije uzastopne pobjede Monfilsa koje je ostvario 2010. i 2011. godine. Za servis Johna Isnera nema se šta puno pričati, jedan od najboljih na turu a to je tako već dugi niz godina. I Monfils ima dobar servis, posebno igru na isti, pa će biti veoma zanimljivo pratiti ovaj duel. Isner također igra veoma dobro u posljednje vrijeme, uspio je pobijediti najboljeg svjetskog igrača Novaka Đokovića u Cincinnatiju, do je u finalu namučio Nadala, ali je ipak izgubio u dva taj-brejka. Uzimam opciju da će biti više od 9.5 gejmova u prvom setu, očekujem dobre servis gejmove i jednog i drugog u prvih osam gejmova prvog seta. Quote Share this post Link to post Share on other sites
HaRe! 7 Posted August 30, 2013 23:00, Robredo - Dančević, tip: više od 3.5 seta, @1.66, 6/10, bet365 02:00, Isner - Monfils, tip: više od 9.5 gejmova u prvom setu, @1.51, Mozzart Quote Share this post Link to post Share on other sites