Dinno 10 Posted September 9, 2013 Naziv kladionice: bet365Broj para iz kladionice: Vrijeme odigravanja: 18:00Naziv para: Gyirmot SE - AjkaTip para: Over 2,5 goalsTečaj: 1.550Ev. dobitak: 6.550Ev. gubitak: 1.550 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dinno 10 Posted September 9, 2013 17:00, Tallinna Kalev - Kuressaare, tip 1 @ 2.05, Bwin, 8/10 U 26. kolu Estonske 1. lige igra se derbi zacelja izmedju predposljednje ekipe Tallinna Kalev i posljednjeplasirane ekipe Kuressaare. Obje ekipe igraju dosta lose u ligi, pa nije ni cudo da se nalaze na posljednjim mjestima na tabeli. No, domacin se nalazi u mnogo bolje polozaju od gostiju, koji su pa slobodno mogu reci otpisani i imaju veliki zaostatak. Predzadnja pozicija vodi u razigravanje za opstanak u drustvu najboljih, a Kalev ima 21 osvojen bod. Ekipa koja se nalazi mjesto iznad ima 24 boda, ali i utakmicu vise, pa bi domacin ukoliko slavi i osvoji tri boda se izjednacio sa ekipom koja se ne nalazi u opasnoj zoni. Tallinna Kalev ima 11 bodova vise od njihovg protivnika, koji je kao sto sam rekao zakucan za samo zacelje lige. Tallinna Kalev kod kuce ima omjer 3-1-8 uz gol razliku 11:23. No oni imaju veliku sansu da protiv najgore ekipe u ligi osvoje tri boda i tako se potpuno ukljuce u borbu za opstanak, jer ukoliko njih ne pobjede, onda ne znam protiv koga s emogu nadati bodovima. U proslom kolu su porazeni od lidera sampionata Levadia-e sa 1-0,a gol su primili u 94. minuti, sto je pokazatelj da nisu tako losa ekipa i da se sa razlogom mogu nadati opstanku u drustvu najboljih. Ova utakmica protiv Kuressaare bi trebala da pokaze da imaju kvalitete za to. Kuressaare ima samo 10 osvojenih bodova, a kako igraju u gostima najbolje pokazuje statistika da su na 12 odigranih utakmica na strani osvojili samo jedan bod i tu u prvom kolu kada su igrali 0:0, a to je bilo u martu mjesecu. Od tada su upisali sve same poraze, a gol razlika im je katastrofalna 4:31. Postigli su samo 4 gola na 12 utakmica, sto je zaista ocajno i lose. U ovoj godini ove dvije ekipe su se sastajale dva puta i oba puta je slavio Tallinna Kalev. Kod kuce su dobili 1-0, dok je u gostima bilo 3-1 za Tallinna Kalev, pa je i to pokazatelj da se radi o dosta boljoj ekipi i mislim da ce to oni ponovo pokazati. Kvota je iznenadjujuce dobra, ali je ona dosta pala u drugim kladionicama, pa sam misljenja da ovo treba iskoristiti, jer po svemu sudeci domacin je dosta bolji, jer gosti na strani igraju uzasno lose i mislim da ce tako biti i nakon ovog meca. Moj tip je pobjeda domacina i nova tri boda koja ce im mnogo znaciti u borbi za opstanak. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Galjes 5 Posted September 10, 2013 Evo od mene neki par za koje mislim da bi trebao da dodju..... Belorusija - Francuska prvo poluvreme x Wels - Srbija 2 Malta - Bugarska tim 2 3+ Rumunuja - Turska tim 1 2+ mnogi ce reci za srbiju da nema sansa ali ja mislim da tek kad nema takmicarskog znacaja mi umemo nesto da odigramo :P Quote Share this post Link to post Share on other sites
dejan55 14 Posted September 10, 2013 20:15 Kval. za EP, Slovačka - BiH Tip: Gost 2+ Kvota: 2.90 Kladionica: Germaniasport Quote Share this post Link to post Share on other sites
PERKAN 18 Posted September 10, 2013 Prepisujem od Dinno-a; Vrijeme odigravanja: 18:00Naziv para: Gyirmot - AjkaTip para: over 2,5 golaTečaj: 1.520 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mostovoj 44 Posted September 10, 2013 (edited) Naziv kladionice: SuperSport Vrijeme odigravanja: 20:15Naziv para: Slovačka-BiH Tip para: 1XTečaj: 1.500 1-2 Edited September 10, 2013 by mostovoj Quote Share this post Link to post Share on other sites
mostovoj 44 Posted September 10, 2013 (edited) Naziv kladionice: Unibet Vrijeme odigravanja: 19:00Naziv para: Norway - SwitzerlandTip para: 1Tečaj: 2.500 0-2 Edited September 10, 2013 by mostovoj Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nadrealista 13 Posted September 10, 2013 Armenija - Danska, tip 1X @1.63 (unibet) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nadrealista 13 Posted September 10, 2013 Norveska - Svicarska, tip over 2.5 @2.25 (bet365) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nadrealista 13 Posted September 10, 2013 Makedonija - Skotska, tip under 2.5 @1.50 (bet365) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nadrealista 13 Posted September 10, 2013 Bjelorusija - Francuska, tip 2 @1.60 (bet365) Quote Share this post Link to post Share on other sites
emir1983 21 Posted September 10, 2013 20:45 Greece - Latvia, tip: Under 2.5 goals @ 2.00, bet365, 8/10 Večeras se na stadionu Georgios Karaiskáki u Pireju sastaju selekcije Grčke i Latvije u borbi za plsman na Svjetsko Prvenstvo 2014 godine. Domaćin je favorit u ovom meču i pod imperativom je pobjede jer ima isto bodova kao prvoplasirana Bosna i Hercegovina i potrebne su im sve tri pobjede do kraja kvalifikacija kako bi došli do prvog mjesta uz neki kiks Bosne i Hercegovine. Moj tip je manje od tri gola jer Grčka igra jako tvrde mečeve i jako često je tačan rezultat 1-0 za Grčku, a u zadnjih devet utakmica smao jedna je bila sa tri i više gola i to u Zenici kada ih je Bosna savladala sa 1-3. Grčka je ne tako davno bila prvak Europe 2004 godine sa izvanrednih Rehagelom na klupi i tada su partije Grčke se svodile na to da igraju jako tvrdo i da iz prekida dođu do gola koji im znači tri boda. Po istom receptu igraju i ove kvalifikacije u kojima su savladali Latviju u Rigi sa 2-1, Litvaniju kod kuće sa 2-0, remizirali sa BIH kod kuće sa 0-0, slavili u Slovačkoj sa 1-0, izgubili u Zenici od BIH 1-3, te sa 1-0 slavili u gostima kod Litvanije i Lihtenštajna. Sada imaju 16 bodova kao i vodeća BIH, ali zbog bolje gol razlike i međusobnog duela BIH je u prednosti nad Grčkom, tako da Grčka do kraja kvalifikacija mora da pobjedi Latviju, Slovačku i Lihtenštajn kod kuće i da čeka kiks BIH. BIH igra u gostima kod SLovačke i Litvanije dok čeka u Zenici Lihtenštajn. Sa druge strane Latvije je iz sedam mečeva skupila 7 bodova i nemaju nikakve šanse za plasman dalje. Pobjedili su Litvaniju sa 2-1 i Lihtenštajn sa 2-0, dok su remizirali sa Lihtenštajnom u gostima 1-1, dok su poraženi od BIH oba puta sa 1-4 i 0-5, od Grčke sa 1-2 iako su vodili na poluvremenu sa 1-0, te od Slovačke 1-2. Vjerujem da ćemo i večeras gledati dosta tvrd meč kao i prošlog petka kada je Grčka jedva dobila u gostima Lihtenštajn sa 1-0 golom Mitroglu-a u 72 minuti susreta. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Special One 0 Posted September 10, 2013 Naziv kladionice: PremierBroj para iz kladionice: 456Vrijeme odigravanja: 20:45Naziv para: Austrija - R.IrskaTip para: 1Tečaj: 1.900Ev. dobitak: 6.900Ev. gubitak: 1.900 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Special One 0 Posted September 10, 2013 Naziv kladionice: PremierBroj para iz kladionice: 460Vrijeme odigravanja: 20:30Naziv para: Mađarska - Estonija (Poluvrijeme/Kraj)Tip para: 1/1Tečaj: 1.900Ev. dobitak: 6.900Ev. gubitak: 1.900 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Special One 0 Posted September 10, 2013 Naziv kladionice: PremierBroj para iz kladionice: 468Vrijeme odigravanja: 20:45Naziv para: Grčka - Latvija (-3+) Zbroj golovaTip para: zX2Tečaj: 1.850Ev. dobitak: 6.850Ev. gubitak: 1.850 Quote Share this post Link to post Share on other sites