Jump to content
Sign in to follow this  
adnan.suzanj

09.10.2013

Recommended Posts

Naziv kladionice: expekt
Broj para iz kladionice:  
 
Vrijeme odigravanja: 17:30
Naziv para: Banni Yas - AL Shaab
Tip para: 1
Tečaj: 1.500
 
Ev. dobitak: 6.500
Ev. gubitak: 1.500

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSportBroj para iz kladionice: 17728Vrijeme odigravanja: 19:00Naziv para: Slovan(ki)-M.MagnitogorskTip para: 2Tečaj: 1.520Ev. dobitak: 6.520Ev. gubitak: 1.520*konacni ishod

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00 Thor/KA Akureyri Women - Zorkiy Krasnogorsk Women, tip: Over 3.5 goals @ 1.65, SportingBet, 8/10 

 

Danas se igraju mečevi 1/16 finala ženske Lige prvaka u nogometu a moj odabir je duel islandske ekipe Thora i ruske ekipe Zorkiya u okviru 1/16 finala Lige prvaka. Moj odabir je da će biti četiri i više golova na meču. Ovo je drugi nastup u Ligi prvaka za žensku ekipu Thora sa Islanda i u prvom nastupu 2012 godine su doživjele debakl od njemačke ekipe Turbine Potsdam sa 0-6 i 2-8, tako da vjerujem da će i ruska ekipa Zorkiya slaviti večeras uz puno golova kao što je to praksa u ženskom nogometu. 

 

Thor je ekipa iz islandksog grada Akureyrija i trenutno su četvrta ekipa islandske lige sa omjerom od 8 pobjeda, 6 remija i 4 poraza uz gol razliku od 38-24 u 18 mečeva ili je to prosjek od 3,44 gola po meču. Sa druge strane ekipa Zorkiya dolazi iz ruskog grada Krasnogorska i zanimljivo je da imaju čak 4 nogometašice iz USA, te nekoliko iz Španije i Ekvatorijalne Gvineje. Trenutno su treće u ruskoj ligi sa omjerom od 5 pobjeda, 1 remi i 3 poraza uz gol razliku od 21-14 iz 9 mečeva i to je prosjek od 3,89 golova po meču što je najveći prosjek broja golova u ruskoj ligi. Ruski klub je osnovan 2006 godine i vrlo brzo se probio u prvu ligu a ima i finale kupa koje je izgubio od Zvezde Perm 2012 godine, a u sezoni 2012/2013 su bile prvakinje Rusije te jnihov cilje je odbrana titule u Rusiji i plasman u 1/2 finale Lige prvaka u nogometu.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:30, TSV 1860 Rosenheim - Heimstetten, tip vise od 2,5 gola @ 1.60, Bwin, 8/10

 

16.kolo regionalne lige Njemacke - Bayern, u kojem se sastaju ekipe iz samog dna tabele, ekipa TSV 1860 Rosenheim i Heimstetten. Domacin se nalazi na 13.mjestu sa 16 osvojenih bodova i gol razlikom 19:21 Od 19 ekipa koliko ih ima, 5 ispada iz lige. Tacnije zadnja 3 direktno, a 16-plasirani i 15-plasirani idu u doigravanje, pa se slobodno moze reci da je domacin ugrozen tj. da je daleko od sigurne zone.

 

Gosti su u jos gorem polozaju. Oni se nalaze na predzadnjem mjestu sa 12 osvojenih bodova i gol razlikom 17:38. Prosjek datih i primljenih golova kod domacina je 2,7 gola po mecu, dok gosti imaju odlican prosjek od 3,7 golova po utakmici. Domaca ekipa kada igra na svom terenu ima prosjek od 3,4 gola po utakmici ili gol razliku 12:12 na 7 odigranih utakmica na svom terenu. Gosti na strani imaju gol razliku 10:15 ili u prosjeku preko 4 gola po utakmici tj 4,2 gola na ukupno 6 odigranih utakmica, sto je zaista visok prosjek datih i primljenih golova.

 

Medjusobni dueli ove dvije ekipe su uvijek donosile mnostvo golova. Pa je tako na zadnja 4 njihova meca palo nevjerovatnih 23 gola ili u posjeku skoro 6 golova po utakmici. Evo svih dosadasnjih medjusobnih utakmica ova dva tima:

 

11.05.13 REG TSV 1860 Rosenheim Heimstetten 3 : 2

12.10.12 REG Heimstetten TSV 1860 Rosenheim 1 : 4

30.03.12 OBE Heimstetten TSV 1860 Rosenheim 2 : 5

02.09.11 OBE TSV 1860 Rosenheim Heimstetten 5 : 1

 

Nema sumnje da ce tako biti i veceras. Ocito je da ova dva tima ne znaju drugacije da igraju, osim za gol vise, ne mareci za odbranu svog gola. Ocekujem i na ovom mecu golijadu, kao i na prethodna 4, kada je bilo zaista mnogo golova. Moj tip je da na utakmici pada 3 i vise golova, a i kvota je sasvim solidna.

Edited by Dinno

Share this post


Link to post
Share on other sites

00:30 Gremio - Criciuma.........1 & T1 2+ @ 1.75

 

 

Mozzart

 

 
Gremio, kao drugoplasirana ekipa, i ekipa koja ima 9 bodova manje od Cruzeira je jedina koja može ugroziti Cruzeiro, bar teoretski. U dobroj su formi, vezali su 3 pobjede u posljednja tri meča i uz samo malo bolju realizaciju (inače imaju najbolju odbranu u ligi) mogu se oni uključiti u borbu za naslov. Imaju tu konstantu, i prošle su godine bili nadomak naslova, ali im je ispao u posljednjim kolima.
 
Criciuma je ekipa u zoni ispadanja. Imaju 26 bodova uz omjer 7-5-14 i čak 44 primljena gola. Uz jaču ekipu, mislim da Gremio ima idealnu šansu da večeras dodđe do pobjede obzirom da Criciuma ima najgoru odbranu u ligi! Osim toga, u lošoj su formi, nemaju pobjede u posljednjih 5 utakmica, dok je Gremio jedan od najboljih domaćina lige. Sve osim domaće pobjede bi bilo iznenadjenje.

Share this post


Link to post
Share on other sites
02:50, Cruzeiro - Sao Paulo, Tip 1 @ 1.55, Mozzart, 8/10
 
 
Mec iz Brazilske prve lige u kome se sastaju Cruzeiro i Sao Paulo u 27-om kolu
Cruzeiro je prvi na tabeli za mnoge neocekivano pored mnogo poznatijih i atraktivnijih timova, Gremia koji se m,nogo pojacao i vazio za glavnog favorita, Botafoga, Atletico Mg...
Cruzeiro ima ucinak 26 18 5 3 58 : 21 (+37) 59 i 12 kola pre kraja ima velikih 11 bodova prednosti nad Gremiom koji takodje igra na svom terenu i koji je veliki favorit sa Criciumom tako da je i Cruzeiru imperativ da pobedom zadrzi veliku prednost i sto pre obezbedi titulu.
Cruzeiro na svom terenu igra odlicno 13 11 2 0 35 : 7 35
pa su tako nedavno na svom terenu prosto rasturili Botafogo ko0ji je dotads bio u samom vrhu ali posle toga je zaredjao sa losim rezultatima
Cruzeiro nema vecih problema sa sastavom jer ce realno nedostajati samo reprezentativac Dede a Baptista i Martinuccio su od ranije povredjeni.
Sao Paulo je veliko razocarenje ove sezone, tim koji u svojim redovima ima nekoliko odlicnih igraca je tek 16-ti i predstoji mu borba za opstanak.
U gostima imaju ucinak 13 3 5 5 9 : 12 14
Danas ce biti znatno oslabljeni, Legendarni golman Rogerio Ceni je suspendovan a povredjeni su 
Antonio Carlos , Rafael Toloi , Denilson and Luis Fabiano  dakle glavne osovine tima 
 Tradicija je na strani Sao Paula ali to je bilo ranije kad je Sao Paulo bio u vrhu tabele a ove sezone su naq svom terenu izgubili od Cruzeira sa cak 3-0 a sve golove je postigao Luan
Dakle sve u svemu Cruzeiro je u mnogo boljoj formi a Sao Paulo osim lose forme danas ima velikih problema u sastavu gde ce nedostajati glavni igraci i mislim da ce Cruzeiro pobediti u ovom mecu 
 
Edited by rockytomas

Share this post


Link to post
Share on other sites

02:50 Nautico - Botafogo RJ..........2 @ 2.25

 

 

Mozzart

 

 

Nautico je zakovan za dno sa samo 17 bodova, 13 manje od zone spasa i ne tako lošom formom, obzirom da su izgbili jednom u posljednjih 5 mečeva. Malo su se trgnuli iz letargičnog stanja u kome su bili u prvoj polovini šampionata. Ipak, posljednje kolo im je donijelo ubjedljiv poraz kod kuće od najbolje ekipe lige, Cruzeira, sa 4-1.

 

Botafogo je u posljednjih par godina u samom vrhu lige, bore se za titule, ali ove godine je Cruzeiro pokorio čitavu ligu. Botafogo je držao priključak do prije 5 kola, imali su samo 4 boda zaostatka, a onda je uslijedio niz poraza, i u tih 5 kola, Cruzeiro je napravio dodatnu prednost od 12 bodova, tako da je sad zaostatak čak 16 bodova i Botafogo je pao na 4. poziciju. Krajnje je vrijeme da prekinu taj negativni niz i da upišu pobjedu koja bi im trebala malo podići samopouzdanje, a nema bolje ekipe za to od otpisanog Nautica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

02:00 Ponte Preta - Atletico MG........x2 @ 1.53

 

 

Bet365

 

 

Ponte Preta je uz Sao Paulo jedno od najneugodnijih iznenađenja ove godine. Nalaze se na predposljednjem mjestu na tabeli i imaju čak 7 bodova manje od upravo Sao Paula. Nisu u nekoj zavidnoj formi tako da se izlazak iz zone ispadanje ne nazire u skoroj budućnosti. Na drugoj strani je ekipa Atletico Mineira koja je u posljednjih 15 utakmica zabilježila samo jedan jedini poraz. Istina je da su imali i dosta neriješenih mečeva u tom nizu, ali je bitna činjenica da održavaju niz nepobjedivosti. To daje samopouzdanje igračima i iako će večeras faliti nekolicina njih, ja očekujem da oni nastave svoj niz. Evo i igrača koji nisu u opciji za večerašnji meč:

 
Ponte Preta: Artur, Chiquinho, Wescley, Felipe Bastos i Advincula
Atletico MG: Victor, Jo, Ronaldinho, Rever, Guilherme, Richarlyson, Datolo i Michel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...