Jump to content
Sign in to follow this  
Crni

12.10.2013.

Recommended Posts

American Football, NCAA21:30 CET (12/10/2013)LSU - Florida(Handicap)Pick:  LSU -6.5 Offered at: @1.88  (Pinnacle Sports)Stake: 6/10Večeras se na Tiger Stadium,( Baton Rouge, Louisiana) igra meč između domaćih Tigersa(5-1) i gostujućih Gatorsa(4-1)...Svakako veliki meč i derbi kola u NCAA Footballu gde bi ja ipak dao prednost domaćim Tigersima i uzeću ih u hendikepu.Meč se igra na Tigers Stadiumu koga zovu i Dolina Smrti svakako sa razlogom vlada zaista paklena atmosfera pred gotovo 93.000 navijača uz to Tigersi veoma retko gube kući.Ove sezone ih forsiram i ovo će biti 4 put da igram na njih ali zaista ima i razloga za to igraju zaista fantastično tu prvenstveno mislim na njihov napad koji igra možda i najbolji Fudbal u istoriji Škole kako mnogi porede i zaista igraju fantastično.Gledao sam ih 3 puta ove sezone i uvek je napad bio izuzetan ali večeras će nesumnjivo imati najteži zadatak jel će naspram sebe imati izuzetnu odbranu Gatorsa možda i najjaču u celom NCCAFB.Napad predvodi fenomenalni ove sezone QB Zach Mettenberger 1738y 15 TD i 2 INT ima dve fantastične hvatačke opcije WR Odell Beckham 686y 6 TD i Jarvis Landry 616y 7 TD i po zemlji imaju zaista respektabilan napad čak 3 trkača u rotaciji koji uzimaju puno nošenja ali prednjači sjajni Jeremy Hill  594y 9 TD a tu su i Terrence Magee 243y 3 TD i Alfred Blue 214y 1 TD.Nadam seda će uspeti da probiju bedem Gatorsa nošeni frenetičnim navijanjem.Ali njihovom uspehu mora da doprinese i odbrana koja je dosad prilično razočarala ali oni su daleko moćniji kući i naspram sebe ipak će imati jedan prilično skroman napad gostiju i očekujem da će svom napadu davati odlične početne pozicije što bi moglo biti presudno.Sa druge strane Gatorsi koji su svakako legendarni Koledž imaju 4-1 ali zaista nisu igrali zasad protiv vrhunskih timova jedini kvalitetni tim je bio Miami u derbiju Floride i taj meč su i izgubili sa 21-16.Ekipa kao i prošle sezone se uzda u zaista respektabilnu odbranu ali i prilično skroman napad.Napad je doživeo promenu gde je sad QB Tyler Murphy 530y 5 TD i 1 INT ali svakako ni on nije vrhunski kvoterbek tu su i trkači Matt Jones 322y 2 TD i Mack Brown 284y 3 TD.Napad se nije proslavio iako su igrali sa prosečnim timovima ali i što su uradili mogu velikim delom da zahvale odbrani ali pitanje je koliko oni mogu dugo da drže utakmicu u egalu ako ima napad nebude davao puno predaha.Meni zaista Tigersi izgledaju moćno i ipak bi njima dao prednost i nadam se njihovoj pobedi sa makar jednim TD prednosti.....!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

American Football, NCAA22:00 CET (12/10/2013)Washington - Oregon(Handicap)Pick: Washington +14.5Offered at: @1.75  (Pinnacle Sports)Stake: 5/10Večeras se na Husky Stadium,( Seattle, Washington) igra meč između domaćih Huskyesa(4-1) i Ducksa(5-0)...Svakako da je Oregon večeras priličan favorit Ducksi su po BCS 4 rankirani tim u NCAAFB što njima i nije pravo jel su u ostalim kao 2 rankirani tim ali gledajući sa kime su oni igrali dosad su zaista ispod prosečne ekipe i iako su sve ubedljivo pobedili to je i očekivano.E sad sa druge strane Huskyesi tim koji je po BCS 18 rankirani tim dok su po drugima i čak 16 svakako sekotiraju prilično visoko i zaista igraju odlično 4 pobede i prošle nedelje prvi poraz ali protiv sjajnog Stanforda koji je po BCS-u ispred Ducksa 3 rankirani tim.I to je bio meč na gostovanju koji su zaista odigrali fantastično čak su imali gotovo duplo više prvih dauna i yardi više od Stanforda ali im je pobeda izmakla. Ali su pokazali da mogu da igraju protiv vrhunskih ekipa.Jednostavno ovako visok hendikep moram da uzmem na Huskyese iako je sa druge strane strašni i ludi napad Oregona ali dosad su igrali sa drugorazrednim timovima.Huskiesi izgledaju odlično i u napadu i dosta dobro i u odbrani.Napad predvodi QB Keith Price 1390y 11 TD i 3 INT ima čak 3 risivera koji dobijaju veliki broj pasova ačak 5 hvatačkih opcija a tu je i fantastični napad po zemlji koji predvodi fenomenalni RB Bishop Sankey 732y 7 TD.Dok je odbrana protiv trčanja sasvim solidna ali je protiv pasa zasad izuzetna dozvoljavaju samo 142y i 3 su u celom NCAAFB. Zasad su igrali protiv jednog sasvim solidnog Boysija koga su ostavili na samo 6 poena i Arizonu na 13 a zaista je veliki uspeh i dozvoliti Stanfordu samo 279y na meču a oni imali gotovo 500y ali večeras svakako najteži zadatak kako zaustaviti strašni napad Oregona teško ali mislim da mogu a da nebudu ubedljivo poraženi.Sa druge strane kako kažu ludi napad Oregona koliko je zaista moćan videćemo zasad je teško reći jel su igrali sa lošim ekipama i prošle godine su derali sve pred sobom i onda ih je kući totalno spusti upravo Stanford koji ih je limitirao na samo 14 poena i tim porazom izbacio iz trke za BCS Discavery Bowl.Svakako najjača snaga je strašni napad koji predvodi QB Marcus Mariota 1358y 14 TD on je dobra i trkačka opcija i od njega svakako preti najveća opasnost tu su i trkači Byron Marshall i De'Anthony Thomas koji je podznakom pitanja i njegovo eventualno neigranje bi bio veliki hendikep.Jednostavno mislim da je ovaj hendikep koji mogu da pokriju Huskyesi dali grešim videćemo...!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

01:00, Hamilton Bulldogs-Grand Rapids Griffins, tip: Grand Rapids konačan ishod, @1.80, Unibet, 8/10

 

AHL, Copps Coliseum - Hamilton, Ontario

 

Za večerašnji pick iz AHL-a odabrao sam utakmicu Zapadne konferencije između Hamiltona (affiliate Montreal Canadiensa) i Grand Rapidsa (affiliate Detroit Red Wingsa). Prednost dajem gostima.

 

 Griffinsi su fantastično otvorili sezonu prošlog vikenda sa 8:1 pobjedom u gostima protiv Rochestera, a dan poslije izgubili 4:3 od Toronta u produžetku. U oba susreta dominirali su na ledu, imali više upućenih udaraca na gol protivnika, i mogu reći odličnom formom su krenuli u obranu naslova, odnosno obranu prošlosezonskog osvajača Caldera kupa. Trener Jeff Blashill uspio je zadržati glavninu rostera od lane, pa su u Griffinsima i dalje napadači Gustav Nyquist, Cory Emmerton, Riley Sheahan, Tomas Jurco, Teemu Pulkinnen i Mitch Callahan. Osim „starosjedilaca“, novi u rosteru su i napadači Martin Frk (Halifax),  veterani AHL-a David McIntyre i Jeff Hoggan. Ovako kvalitetan napad i potencijal sigurno stavlja Griffinse u top 10 najefikasnijih timove ove sezone. Obrana je na čelu s Adamom Alquistom,  Brennanom Evansom i Nathanom Paetschom, dobila „klince" Xaviera Quelleta iz QMJHL-a i Alexeja Marchenka, talenta iz CSKA Moskve.Najbolji strijelac lane, Francis Pare otišao je finski TPS, defanzivac Chad Billins u Calgary, ali predviđanja su da će Grand Rapids s ovim rosterom itekako biti favorit za obranu naslova. O kvaliteti ekipe, govori i podatak da su u prvoj utakmici ove sezone na semaforu bila upisana imena 8-ice iz lineupa, u 8:1 pobjedi nad Rochesterom.

 

Hamilton je prošlu sezonu završio na posljednjem mjestu konferencije skupivši samo 64 boda, a bili su  daleko najneefikasnija ekipa lige sa samo 159 postignutih golova, dok su primali u prosjeku 3 gola po utakmici. To je uvjetovalo i brojne promjene u kategoriji odlasci-dolasci. Naravno glavne promjene su išle u smjeru napada. Tako je iz QMJHL stigao rookie Sven Andrighetto, koji je u Noranda Huskiesima upisao u prošloj sezoni  31 gol + 67 asistencija u 53 utakmice. Drugo ključno ime bi trebao biti Christian Thomas pristigao iz New York Rangersa odnosno njihovog affiliatea Connecticut Whalea. Među pridošlima su i veteran Martin St. Pierre (AHL, EBEL, KHL, SM Liiga), te braniči Darren Dietz i Magnus Nygren (Farjestad, 13+19 u 51 utakmici). Veliki hendikep je ozljeda/neigranje Gabriela Dumonta (16+15 prošle sezone).  Ipak predviđanja govore da će se Hamilton teško maknuti s petog mjesta North divizije. Domaćin je shodno rasporedu tek sinoć otvorio sezonu, i to pred svojim gledateljima, te slavio 3:2 pobjedu protiv St. Johns IceCapsa. U vrlo izjednačenoj i uzbudljivoj utakmici, sa čak 19 isključenja, 35-34 omjer udaraca na gol u korist IceCapsa, Bulldogsi su uspješno otvorili sezonu, ali bojim se i izgubili nešto svježine za večeras. Griffinsi dolaze nakon tjedan dana odmora, uz odličan napadački učinak: 11 postignutih golova u uvodne dvije utakmice. Prošle sezone Griffinsi su u Copps Coliseumu također slavili uvjerlivo dva puta, kombinirano 9:2 gol-razlika. Tipujem pobjedu gostiju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Žalosno je što je Hamilton propao u zadnje dvije sezone. Jedna od jačih franšiza u AHLu, al eto, dešava se

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: Unibet
Vrijeme odigravanja: 01:30
Naziv para: Barrie Colts - Mississauga Steelheads{OHL}(incl. OT/SO)
Tip para: Barrie Colts
Tečaj: 1.730

Share this post


Link to post
Share on other sites

Žalosno je što je Hamilton propao u zadnje dvije sezone. Jedna od jačih franšiza u AHLu, al eto, dešava se

Definitivno, ekipa koja igra 6 konferencijskih finala, pa 3 finala za Calderu, pa 2007 osvojena Caldera cup...šteta

Share this post


Link to post
Share on other sites

04:00, San Jose Sharks - Ottawa Senators, Tip 1 (regularni tok ) @ 1.926, Pinnacle4/10

Edited by rockytomas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...