Jump to content
Sign in to follow this  
pimpbeckham

16.11.2013.

Recommended Posts

01:00, Utica Comets-Texas Stars, tip: over 5,5 golova, @1.80, Supersport, 6/10

 

Utica Memorial Auditorium - Utica, NY  

 

Budući sam danas ograničen vremenom, u kratkim analizama ću postaviti pickove za večerašnje susrete u okviru AHL lige. Za prvi pick sam odabrao susret u Zapadnoj konferenciji između Cometsa (nova franšiza u AHL-u, u principu su zamjenili ekipu Peorie Rivermen, predstavljaju NHL affiliate Vancouver Canucksa) i Starsa. Moja prognoza je over golova za postavljenu granicu.

 

Ekipa gostiju iz Texasa (NHL affiliate Dallas Starsa), ima 8-5-2-0 učinak, uz 58:42 gol-razliku.  Igraju sistemom „toplo-hladno“, pa su nakon tri pobjede u nizu (Iowa, 2 puta Milwaukee), grubo prizemljeni prije dva dana na svom ledu od Abbotsforda, koji je sa 27 bodova najuvjerljivija ekipa AHL-a. Poraz od 7:3 zvuči ogromno, ali na ledu situacija je bila totalno drugačija. Texas je bio daleko nadmoćnija ekipa, nadpucali su protivnika dobrano (48-32 omjer udaraca na gol), ali gosti su imali odličnih 3 od 3 iskorištene powerplay situacije. U Starsima se donekle osjeća nedostatak  Reillyja Smitha i Matta Frasera. Taj dvojac je lani bio u prva četiri napadača Texasa po bodovima, a od ove sezone su u Providenceu. Ipak efikasnost tima je na zavidnoj razini, pa tako u prosjeku postižu gotovo 4 (3,86) gola po utakmici. Najzaslužniji za to su : Travis Morin (10+14), Colton Sceviour (12+7), Chris Mueller (6+9), Curtis McKenzie (4+9) i Brett Richie (3+9). U gostima su nešto slabiji, ali upravo danas mogu to promijeniti, jer dolaze na „noge“ najslabijoj ekipi dosadašnjeg tijeka prvenstva, i osim njihove visoke pobjede sve ostalo bi bilo iznenađenje.

 

Ponajprije jer je Utica Comets imala malo vremena za odmor, nakon sinoćnjeg 4:2 poraza od Rochester Americansa, u kojem je dala sve ne bili došla do treće pobjede (35-30 omjer udaraca na gol u njihovu korist, ali i slabi 0/4 učinak iz powerplay situacija). Utica ima skroman učinak od 2-9-1-1 i 6 osvojenih bodova, uz 28:47 gol-razliku. Nova momčad još se nije adaptirala na zahtjeve lige, pa tako prosjek od 3,76 primljena gola po utakmici, zapravo i nije zabrinjavajući. Igrači se još uvijek navikavaju i na Utica Memorial Auditorium Arenu, novu dvoranu i nove navijače. Očekujem da će Comets večeras težiti otvorenoj igri, jer o nekoj obrambenoj varijanti teško je govoriti, s obzirom da su i sinoć igrali i sigurno ima i akumuliranog umora. Definitivno će to ići na „mlin“ gostiju, kojaima kvalitetu više, i koja teži brzom klizanju i utakmicama s puno golova. Moj tip je over golova za postavljenu granicu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

02:00, Oklahoma City Barons-Abbotsford Heat, tip: Abbotsford konačan ishod, @1.80, Supersport, 5/10

 

Cox Convention Center - Oklahoma City, OK

 

U susretu West divizije na Zapadu večeras se u drugoj (day-to-day) međusobnoj utakmici sastaju Baronsi i Heat. Sinoć je gostujuća ekipa slavila preokretom u zadnjoj trećini, a konačan rezultat na semaforu bio je 5:4. Moja prognoza večeras također ne ostavlja previše nade „desetkovanom“ domaćinu, već naprotiv vjerujem u nastavak pobjedničkog niza gostiju. Pobjeda Abbotsforda.

 

Ekipa iz kanadske British Columbie pomalo iznenađujuće predvodi ligu s 27 bodova, i 13-4-0-1 učinkom, uz 63:53 gol-razlikom.  Možda je tome pridonijela i reorganizacija na uvodu sezone, kada je Heat prebačen u West, Iowa u Midwest, i Utica u North diviziju. Odličnu formu potvrđuje i pobjednički niz od 9 slavlja, uz 40:28 gol-razliku. Abbotsford je tokom tjedna „podario“ u Cedar Parku 7 golova Starsima, a sinoć u Cox Convention Centeru  5 golova Baronsima. Ekipu predvode Blair Jones (7+11), Corban Knight (6+10), Ben Street (8+7), Chad Billins (6+6), Ben Hanowski (6+6) i Paul Byron (2+10). Oklahoma je imala blagu prednost u broju udaraca na gol 28-24), ali Granlund, Hanowski i 3 puta Street upisali su novu pobjedu za Heat. Gosti imaju visoki prosjek od 3,5 gola po utakmici, a sa 63 postignuta gola daleko su najefikasnija ekipa lige (drugi su aktualni prvaci Grand Rapids s 59 golova).

 

Ekipa domaćina je sinoć „pala“ u posljednjoj trećini, čemu je možda „kumovao“ i umor i velike rotacije u momčadi. Već na samom startu sezone Oklahoma je izgubila nekoliko važnijih igrača, jer NHL affiliate Edmonton Oilersi su „povukli“ nekoliko nositelja igre iz prošle sezone.  Tako da je učinak 6-7-0-2, uz 36:45 gol-razliku, daleko ispod očekivanja i renomea ove ekipe. Na sve to došle su brojne ozlijede, a trenutno su izvan stroja čak 11-torica igrača (Philip Larsen 1+6, Tyler Pitlick 1+2, Ryan Jones 2+0, Joel Broda 1+1, defanzivci Klefbom, Potter, te golman Olivier Roy…i drugi). Previše je novih igrača iz ECHL-a i OHL-a u rotaciji, stoga neuigranost i nije neka novost, a svakodnevne promjene u linijama momčadi su postale pod normalno. Po meni Baronsi nisu na dostatnoj razini za današnji dvoboj protiv „zahuktalih“ gostiju. Tijekom tjedna Oklahoma je na jedvite jade pobjedila ispodprosječni San Antonio s 3:2, gdje je Rampage imao potpunu dominaciju (36-23 omjer udaraca na gol). Sinoćnji poraz Baronsa već sam spomenuo u gornjem tekstu, pa ne bih ponavljao. Po meni favorit je Heat i tipujem njihovu pobjedu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

American Football, NCAA21:30 CET (16/11/2013)Auburn - Georgia(Handicap)Pick: Auburn -3Offered at: @1.93 (Pinnacle Sports)Stake: 6/10

 

 

 

Večeras se na Jordan-Hare Stadium,( Auburn, Alabama) igra meč između domaćih Tigersa(9-1) i gostujućih Buldogsa(6-3)...Derbi meč SEC svakako najjače konferencije u NCAAFB meč koji i ide i kao nacionalni prenos!!!Iako je UGA važila pre sezone za mnogo većeg favorita Auburn ima veliki preporod ove sezone i svakako su motivisani za naplatu dugova jel ih je prošle sezone UGA ubedljivo porazila.Već par nedelja pričam o Auburnu koji su po rankingu sjajni No.7 igraju zaista u strašnoj formi melju tempom posebno u napadu gde njihovu igru trčanjem jako teško ko može da brani u kojoj su čak (3) sa 320.0y gde pored dva RB je fantastičan i QB Nick Marshall koji igra sve bolje iako kroz vazduh mnogo manje koristi osvajanje nije mu ni to strano jednostavno je protivnicima jako teško braniti to trčanje iz hadla gde opasnost preti sa svake strane.Odbrana naravno nije sjajna ali oni idu na poen više.U staršnoj su formi pregazili su Arkan., Tene. i jedan Texas AM sa Menzelom i ta ih je pobeda lansirala visoko i immaju šanse još da napreduju i da budu u najvišim Bowl projekcijama.Sa druge strane čuvena UGA koja za razliku od Auburna ide konstantno dole sad su No.25 iako su oni svakao jaki mnogo slabije igraju na putu gde su gubili od mnogo lošijih timova napad im je sasvim dobar posebno kroz vazduh gde je iskusni Aaron Murray ipak njihov je problem i dosta mlada i neiskusna odbrana iako su protiv trčanja visoko rangirani ipak mislim da će teško zaustaviti napad Tigersa.Inače Auburn će imati ogromnu podršku na takozvanom Pat Dye Fieldu sa gotovo 90000 fanova.Jednostavno Auburn me je već 4 nedelje oduševio stalno igram na njih i zadužili su me moram i večeras im pokloniti poverenje i uzeću ih u hendikepu...!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...