Jump to content
Sign in to follow this  
pimpbeckham

22.11.2013.

Recommended Posts

01:05, Providence Bruins-Bridgeport Sound Tigers, tip: over 5,5 golova, @1.85, Expekt, 7/10

 

Dunkin' Donuts Center - Providence, RI

 

U večerašnjem bogatom rasporedu AHL-a, za prognozu sam uzeo dvoboj u Istočnoj konferenciji između Bruinsa (7-5-3, 55:52 gol-razlika) i Sound Tigersa (4-8-2, 36:51 gol-razlika). Moj tip je over golova za postavljenu granicu.

 

Bruinsi se nalaze na drugom mjestu Atlantic divizije, sedam bodova iza uvjerljivih Monarchsa. Domaćini su prošle sezone  sa 105 bodova bili najuspješnija ekipa regularnog dijela AHL-a.  U drugom krugu playoffa ispali su u majstorici sedme utakmice od WB/Scrantona.  Svakako je tomu doprinijelo i povlačenje igrača za glavu ekipu Bostona, za samu playoff utrku. Tako su „prosuli“ 3-0 vodstvo u seriji, i ušli u knjige rekorda, kao prva boljerangirana ekipa koja je ispala iz doigravanja u sedmoj utakmici na domaćem ledu. Primili su daleko najmanje (182 gola u 76 utakmica) golova u ligi, tako da uvodne predstave u novoj sezoni, te primljenih 52 gola ipak ukazuje na probleme u defanzivnom dijelu ekipe.  U novu sezonu krenuli su bez kapetana Trenta Whitfielda, a redove Bruinsa napustili su također Chris Bourque i Jamie Tardiff, tvorci 83 boda u prošloj sezoni. Velika  pojačanja dobili su u vrhunskom braniču Joe Morrowu(2+9), napadaču Matt Fraseru (11+2), Anthony Camari, Seth Griffithu (4+3) i Nick Johnsonu (8+4). Tu su još Ryan Spooner (3+13, veliki asistent, 40 u prošloj sezoni), Carter Camper (2+11), Jared Knight (3+7) i Craig Cunningham (6+2). U posljednjih deset susreta Bruinsi imaju visokih 4,1 postignut gol u prosjeku po utakmici.

 

Za goste samo kratko, da se nalaze na dnu divizije Northeast sa 10 osvojenih bodova, a u posljednjih deset susreta ostvarili su 3-7 omjer pobjeda i poraza (trenutno u nizu od 3 poraza), uz visoka 3,7 primljena gola po susretu. Ako Bridgeport nastavi sa lošom formom, vrlo lako mogu ponoviti prošlu sezonu bez doigravanja, i kao najslabija obrana Istoka s 239 primljena gola. U Dunkin' Donuts Centeru u posljednjih 6 međusobnih susreta ove dvije ekipe, vidjeli smo 5 dvoboja s overom golova za postavljenu granicu. Znači imamo dvoboj ekipa koje malo pažnje posvećuju obrani, kvaliteta je na strani domaćina, dok gosti u posljednjih deset susreta u ovoj Areni imaju 8 utakmica sa 3+ postignuta gola! Shodno svemu rečenom, igram over golova…

Share this post


Link to post
Share on other sites

01:30, Norfolk Admirals-Portland Pirates, tip: over 5,5 golova, @1.90, Expekt, 5/10

 

Norfolk Scope - Norfolk, VA

 

Evo još jednog overa večeras u AHL-u. Susret je to između Norfolka i Portlanda u Istočnoj konferenciji. Obje ekipe ne briljiraju, ali imaju ogroman potencijal u napadačkim linijama, posebice gosti. Igram over golova za postavljenu granicu i djelomično zbog tradicije međusobnih susreta (posljednjih 10) u Norfolk Scope Areni:

30/10/10 Norfolk-Portland 6:7ot

29/10/10 Norfolk-Portland 5:6ot

24/1009 Norfolk-Portland 5:6

23/10/09 Norfolk-Portland 4:2

02/11/08 Norfolk-Portland 3:5

01/11/08 Norfolk-Portland 0:4

16/03/08 Norfolk-Portland 3:5

15/03/08 Norfolk-Portland 4:3

14/02/07 Norfolk-Portland 4:3ot

10/02/07 Norfolk-Portland 2:4.

 

O Portlandu sam pisao već nekoliko puta ove sezone. Sastav još nije uigran, pa je početak sezone donio nevolje treneru Rayu Edwardsu, jer 38:37 gol-razlika i 6-7 omjer je ispod razine ekipe. Ipak veseli podatak da su Piratesi u posljednjih deset susreta na prosjeku od 3,2 postignuta gola u prosjeku po susretu. Svakako je veliki hendikep bio odlazak kapetana iz prošle sezone, Alexandrea Bolduca, koji je bio drugi strijelac ekipe, a sada je u redovima St. Louis Bluesa. Na golu je također došlo do promjene, Chad Johnson je otišao u Boston Bruinse, a njega će zamijeniti Mark Visentin i Mike Lee. Ofenzivu predvode Andy Miele (5+7), Chris Brown (4+7), Gilbert Brule (6+2), Jordan Szwarz (3+2) i  Tobias Rieder (6+1). Ako Brenden Walker ne bude u „kojotima“ vjerujem da će Portland kao i lane izboriti playoff. Prošle sezone Piratesi su zabili 230 golova i uz Syracuse i Springfield bili među najefikasnijim ekipama Istoka.

 

Norfolk Admiralsi (8-9 omjer, 40:40 gol-razlika) su na četvrtom mjestu East divizije. Nakon tri gostovanja (Providence i 2 puta Manchester) vraćaju se u svoj led. Ekipa je u velikim problemima, jer zbog ozljeda osim glavnog strijelca Petera Hollanda (5+4), nedostaje još 8 igrača, od čega su trojica defanzivaca i dvojica golmana. Tako je priliku dobio John Gibons, inače treći vratar, koji je u prošloj sezoni skupio jedva  40 minuta. Očito su gosti u velikoj prednosti večeras, i definitivno bliže pobjedi. U dvojbi između overa golova i pobjede gostiju, shodno tradiciji (Norfolk u 7 od deset posljednih susreta postiže 3+ gola) i otvorenom hokeju Piratesa (u zadnjih 5 susreta imaju visokih 3,5 postignuta gola po susretu), tipujem utakmicu sa puno golova.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...