Tuto 157 Posted June 22, 2014 Pozdrav društvu i gostima! :57bye:Za ekipicu. :13cheers:Uspješan dan! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tuto 157 Posted June 22, 2014 Šta se tiče suđenja na SP u Brazilu, ja sam svoje viđenje i zaključke napisao u postovima 13.06. nakon susreta Bra-Cro. Poslovica kaže: Ne možeš imati i ovce i novce, tako i FIFA ne može udovoljiti svim nacijama na svim kontinentima, bar šta se kvalitete suđenja tiče. Bez obzira na sve, na SP bi trebali suditi najbolji svjetski FIFA-ni suci, pa makar svi bili iz Europe ili Novog Zelanda. Previše je do sada bilo kardinalnih pogrešaka, kako pomoćnih tako i glavnih sudaca, koje su u konačnici utjecale na rezultat. Quote Share this post Link to post Share on other sites
roberth 15 Posted June 22, 2014 Dobro jutro.... Tuto, jučer sam gledao utakmicu BiH - Nigerija, bila je greška kod pomočnika....glavni sudac nije bio kriv jer ne vidi ali je bio ofsajd ili ne....Zmajevi su me potpuno razočarali jer se vidjelo lepo da nisu mogli trčati....Nigerija bi mogla pobjediti s najmanje 2-3 gola razlike zato je golman Begović sigurne golove obranio....(to je moje mišljenje).....Što rade kondicijski treneri u repki Zmajevima??? Sušič Safet je u obranu slao neke igrače koji nemaju skupa ni 10 nastupa.....Ja sam pripremljeni kladiti za 100 €,da će Iran pobijediti protiv Bošnjaka.....Bio sam ljut što jučer nisu pobijedili Argentinu... I samo jednom napišem,da je europski nogomet drastično pao što se tiče reprezentacija.....vrlo loše igraju Europljani.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
PERKAN 18 Posted June 22, 2014 Dobar dan, U duelima Amerike ( Juzna i severna ) i Evrope ,cini mi se samo je Svajcarska dobila Ekvador !!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
c4nton4 20 Posted June 22, 2014 Dobro jutro.... Tuto, jučer sam gledao utakmicu BiH - Nigerija, bila je greška kod pomočnika....glavni sudac nije bio kriv jer ne vidi ali je bio ofsajd ili ne....Zmajevi su me potpuno razočarali jer se vidjelo lepo da nisu mogli trčati....Nigerija bi mogla pobjediti s najmanje 2-3 gola razlike zato je golman Begović sigurne golove obranio....(to je moje mišljenje).....Što rade kondicijski treneri u repki Zmajevima??? Sušič Safet je u obranu slao neke igrače koji nemaju skupa ni 10 nastupa.....Ja sam pripremljeni kladiti za 100 €,da će Iran pobijediti protiv Bošnjaka.....Bio sam ljut što jučer nisu pobijedili Argentinu... I samo jednom napišem,da je europski nogomet drastično pao što se tiče reprezentacija.....vrlo loše igraju Europljani.... Kako stojiš u osvajanju Big Maca i krumpirića? Quote Share this post Link to post Share on other sites
c4nton4 20 Posted June 22, 2014 Dobar dan, U duelima Amerike ( Juzna i severna ) i Evrope ,cini mi se samo je Svajcarska dobila Ekvador !!! A Francuzi protiv velikog Hondurasa? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dinno 10 Posted June 22, 2014 Šta se tiče suđenja na SP u Brazilu, ja sam svoje viđenje i zaključke napisao u postovima 13.06. nakon susreta Bra-Cro. Poslovica kaže: Ne možeš imati i ovce i novce, tako i FIFA ne može udovoljiti svim nacijama na svim kontinentima, bar šta se kvalitete suđenja tiče. Bez obzira na sve, na SP bi trebali suditi najbolji svjetski FIFA-ni suci, pa makar svi bili iz Europe ili Novog Zelanda. Previše je do sada bilo kardinalnih pogrešaka, kako pomoćnih tako i glavnih sudaca, koje su u konačnici utjecale na rezultat. Upravo tako. Samo najbolji, pa makar svi bili iz jedne zemlje, a ne kontinenta. U Evropi i J. Americi se igra najkvalitetniji fudbal, pa samim tim i sudije na tim kontinentima sude na najjacim utakmicama. Bas me zanima gdje sve sudio ovaj sinoc sa N. Zelanda i moze li se to porediti sa nekim sudijama koji sude po ligama petice, ligi prvaka itd. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
PERKAN 18 Posted June 22, 2014 A Francuzi protiv velikog Hondurasa? Da i taj mec ,mada je Honduras ,cini mi se Srednja Amerika ( mozda i gresim jer sam geografiju ucio pre 50 god.). Sve u svemu Evropa ovde kaska za ostalim kontinentima !!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
c4nton4 20 Posted June 22, 2014 Da i taj mec ,mada je Honduras ,cini mi se Srednja Amerika ( mozda i gresim jer sam geografiju ucio pre 50 god.). Sve u svemu Evropa ovde kaska za ostalim kontinentima !!! Je, srednja je. Al je Amerika Quote Share this post Link to post Share on other sites
micha 27 Posted June 22, 2014 Znači danas pobeđuje USA! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tuto 157 Posted June 22, 2014 MLB SD : LAD - LAD ARI : SF - SF 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
roberth 15 Posted June 22, 2014 Upravo tako. Samo najbolji, pa makar svi bili iz jedne zemlje, a ne kontinenta. U Evropi i J. Americi se igra najkvalitetniji fudbal, pa samim tim i sudije na tim kontinentima sude na najjacim utakmicama. Bas me zanima gdje sve sudio ovaj sinoc sa N. Zelanda i moze li se to porediti sa nekim sudijama koji sude po ligama petice, ligi prvaka itd. http://int.soccerway.com/referees/peter-oleary/56398/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dinno 10 Posted June 22, 2014 http://int.soccerway.com/referees/peter-oleary/56398/ Ma da, strasne utakmice.... sve prve lige giganta Australije i jos veceg N. Zelanda ccccc Quote Share this post Link to post Share on other sites