nebop 0 Posted February 28, 2006 HRVATSKA-ARGETINA 2@1.8 , Hrvatska ne daje gol -2.00 ,Danas se u 20.15 u Baselu igra prijateljski susret izmedju Hrvatske i Argentine. Hrvatska ce u ovom susretu vaziti za domacina jer vjerujem da ce se u Svicarskoj skupiti veliki broj navijaca Hrvatske,sto onih iz Hrvatske sto onih sto zive i rade u evropskim drzavama no mislim da ipak to nece biti odlucujuci faktor na ovoj utakmici. Imao sam priliku da oba tima pratim nekoliko puta u toku zadnje godine kako u utakmicama kvalifikacija za SP tako i u prijateljskim susretima i mogu slobodno reci da je razlika u igri i samome stilu zaista ogromna. U toku kvalifikacija za SP Hrvatska je zavrsila kao drugoplasirana u grupi 8 i imali su ucinak od 7-3-0 u 10 odigranih utakmica i 21-5 u golovima te su osvojili 24 poena.Mozda izgleda fenomenalno rezultatski ali po prikazanoj igri..Hrvatska ekipa ovu situaciju rijesila jos pobjedom u Swedskoj 08.09.2004 godine sa 1-0.Nakon te pobjede uslijedili su formalni susreti te je Hrvatska stekla veliko samopuzdanje i stavila svoje protivnike u nezgodan polozaj zbog njihovog imperativa pobjede no pri samom kraju kvalifikacija desio se pad forme i pad kvaliteta igre te remiji u gostima protiv Madzarske i Malte te ona slaba partija protiv Swedske u Hrvatskoj koju sam uzivo pratio i koju je Hrvatska na neki nacin rijesila u svoju korist od 1-0.Na osnovu te zadnje tri utakmice mogu slobodno reci da se Hrvatska i Argentina po prikazanom nogometu veoma razlikuju u kvaliteti. Argentina je u okviru grupnih kvalifikacija za SP u juznoj americi zavrsila tadkoje kao drugoplasirana sa ucinkom od 10-4-4 i 29-17 u odigranih 18 utamica i osvojila 34 poena koliko je imao i prvoplasirani Brasil.Gledao sam nekoliko snimaka iz okvira ovih kvalifikacija ali i prijateljski susret Argentine i Engleske te mogu reci da sam odusevljen njihovim igrama. Informacije oko mogucih sastava jos nemam ali zelim reci to da je konkurencija u timovima poput Argentine i Brasila veoma velika za mjesto u timu te mislim da bi reprezentacija Hrvatske najbolje prosla ukoliko bi Argentina zaigrala u najjacem sastavu jer ukoliko zaigraju sa rezervama treba imati na umu da se blizi SP i da ce svaki igrac Argentine zeliti da bude u najuzem izboru izbornika za to takmicenje pa mozete i sami ocekivati sta ce se u tom slucaju desavati na terenu. Ovo je prijateljska utakmica ali buduci da se SP blizi nema vise kalkulacija i svaka utakmica igrat ce se ozbiljno,naravno ovo vazi za timove koju sudjeluju na samom SP. Takodje gledao sam i prijateljski susret iz Splita izmedju Brasila iHrvatske te je to dodatni faktor zasto idem ovdje na pobjedu Argentine.U toj utakmici igraci Brasila samo su istrcali na teren i bez ikakvog zalaganja i zelje za igrom su proveli 90 min na njemu i rezultat je bio 1-1.Te sam siguran da je Brasil htio da je mogao slaviti minimalno sa 2-3 gola razlike.Ukoliko budu motivirani igraci Argentine a znam da hoce slican rezultat mogao bi se desiti sutra. Share this post Link to post Share on other sites
Hidalgo 0 Posted March 1, 2006 Hrvatska-Argentina(n.t.) tip X (koef.3.50) sa svim se sla Share this post Link to post Share on other sites
nebop 0 Posted March 1, 2006 Sve naopacke http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_question.gif http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_redface.gif :twisted: http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_redface.gif Share this post Link to post Share on other sites
Hidalgo 0 Posted March 1, 2006 kako uopće moš igrat takovu glupost...za koga ti navijaš...? Share this post Link to post Share on other sites
nebop 0 Posted March 2, 2006 Kada bi se kladio za koga navijam neznam dali bi imao kakve koristi,jedno je navijati za nekoga a drugo se kladiti.I ja se bavim sportom ali ponekada se kladim protiv njega a svoj klub obozavam ali ponekada jednostavno postoji drugi izbor,mislim da bi trebali traziti dobitne parove a ne gledati za koga se navija.Sorry ako sam ti nesto krivo napisao.. Share this post Link to post Share on other sites