nebop 0 Posted March 4, 2006 Bešiktaš - Ankaraspor 1@1.45 15:00 Besiktas u okviru 23.kola turske lige igra na Ismet Inonu stadionu u Istanbulu protiv Ankaraspora. Besiktas je trenutno na 4.mjestu sa 33 boda i u trci je za to trece mjesto sa Kayserijom i Trabzonom.Nakon sto su katastrofalno lose igrali na domacem terenu proslu utakmicu i izgubili od Rizespora sa 0-1 .Naime Besiktas i Rize od prosle godine imaju dobre veze,par igraca je preslo u Besiktas prosle godine iz Rizea zajedno sa tadasnjim trenerom Riza Calimbayom i sada je po meni bio neki paybacj jer Besiktas je uvijek u stanju uzeti to trece mjesto od Kayserispora tako da im bodovi i nisu bas toliko potrebni,zapravo mislim da sami biraju koje ce uzeti a koje ne a sa druge strane Rize je uzeo 3 zlatna boda za opstanak iz Istanbula).To je sve bilo u zadnjoj domacoj ligaskoj utakmici.Treba reci da je u medjuvrmeenu Besiktas u okviru kupa savladao Sariyera sa 3-0 te tako obezbjedio prolaz u drugi krug.Konacno u zadnjoj ligaskoj utamici koja je bila zaista vatrena,tocnije u Istanbulskom derbiju ostali su neporazeni od Fenerbahcea i rezultat je bio 2-2.To je samo jos jedan od dokaza da Besiktas moze da savlada svaku ekipu u svakom trenutku u Turskoj a isto tako mogu da izgube i odzadnjeplasirane ekipe. Ovaj put u goste im dolazi Ankaraspor koje je na moje ocekivanje savladala velikog Fenera u Ankari sa 2-1 te su u zadnjem kolu uzeli 3 velika boda koja mozda vrijede i cijelih 6 bodova jer su savladali Samsuna na gostovanju sa 1-0 te su se sada ucvrstili na sredini tabele ili tocnije receno nalaze se na 11. mjestu sa 25 bodova i za sada su u sigurnoj zoni. Za ovu utakmicu Besiktas nece moci samo racunati na Ibrahima Toramana zbog povrede ali vec dugo igraju bez njega tako da to nije neki veliki hendikep.Situacija u klubu je veoma pozivivna i igraci Besiktasa izlaze na ovu tekmu bez stresa i imperativa pobjede a tada su velike ekipe najopasnije.Ankaraspor sa druge strane izlazi na ovu utakmicu bez imperativa da ostvari neki bolji rezultat nakon dvije pobjede u nizu te mislim da pod ovim okolnostima Besiktas ce doci do pobjede na svom terenu. Share this post Link to post Share on other sites