m&m 2 Posted January 6, 2008 (edited) 09:00 Rochus - Berrer 2 @2.02 (Bwin) Tjedan prije prvog Grand Slama svi ili barem vecina onih tenisaca/tenisacica koji zele napraviti neki rezultat na Australian Openu sele "down under". Priliku za dobar start imaju na turnima u Sydneyu i Aucklandu. U moru zanimljivih parova, jedan koji mi je zapeo za oko je susret izmedju Belgijanca Oliviera Rochusa i Nijemca Michaela Berrera, u kojem je Belgijanac postavljen kao favorit.. http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/14clover.gif po mom misljenju jedini razlog za to je njihov trenutni ranking.. Rochus je 48., Berrer 57. Na ATP listi. Obojici je ovo drugi turnir na kojem nastupaju u ovoj kalendarskoj godini. U Dohi nisu bili pretjerano uspjesni. Rochus je ispao u 1. kolu (Murray 6-0 6-2), dok je Berrer svoj nastup zavrsio u 2. kolu porazom od Johanssona (6-3 7-5). Za razliku od Rochusa (28-30), Berrer je proslu godinu zakljucio s pozitivnim omjerom pobjeda i poraza (52-28), dok su na tvrdoj podlozi odigrali podjednako, Rochus (14-11), Berrer mrvicu bolji (11-6). U karijeri Rochus je osvojio 2 ATP turnira (oba na zemlji Palermo '00 i Munchen '06), te 5 challengera, posljednji u francuskom Orleansu '07 (dvorana), dok je Nijemac do sada osvajao samo challengere (4), posljednji u Heilbronnu prosle godine. Berrer polako sve vise i vise napreduje na ATP ljestvicama (2007. godinu zapoceo je kao 152. igrac svijeta da bi najbolji ranking ostvario u 11. mjesecu (51.), trenutno je 57. sto predstavlja vise nego ocit napredak). Mladji i uspjesniji od brace Rochus, Olivier, u 2007. je krenuo kao 36. igrac svijeta, da bi taj ranking do kraja godine ipak malo pokvario spustivsi se na 48. mjesto. Najbolji ranking u karijeri imao je u listopadu 2005. kada se nalazio na pragu ulaska u Top 20 igraca. Ljevoruki "div" (1.90 naspram 1.65 Rochusa), s obzirom na vrlo dobar servis mislim da nece dopustiti previse igre na svom servisu, a s druge strane Rochus ce mu vjerojatno ponuditi dovoljno prilika na svom pocetnom udarcu, koje ce Berrer nadam se ipak znati iskoristiti. Edited January 8, 2008 by Tuto Quote Share this post Link to post Share on other sites
syntaxerror 0 Posted January 6, 2008 Meni je tu ipak Olivija favorit...ma koliko ga ja nevolio...Olivija ima jako dobar forehand, a niti return mu nije loš...Berrer nije toliko precizan na servisu i ako ga prvi servis ne krene, imat će velikih problema...Olivija svoju visinu kompezira s puno trke i jako dobro pasiranim udarcima...ako Berrer u Quote Share this post Link to post Share on other sites
m&m 2 Posted January 7, 2008 Imao si pravo! http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/77tooth.gif Ali izgubit mec a imat 4-2 i servis... ma sve u svemu koliko sam uspjela vidjeti Rochus je kroz cijeli mec bio bolji i zasluzio je prolaz.. ;) I ovo definitivno nije bio mec za prevelik ulog.. moji parovi to nikad nisu.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gandalf 3 Posted January 7, 2008 01:00, Seppi A. - Tsonga J., tip 2, @1.40, Quote Share this post Link to post Share on other sites